Ärlighet till blivande föräldrar!

Åhh vad roligt! Grattis! Vad mysigt! Känner ni igen det? Det är kommentarer som folk säger när de hör att man är med barn. Sen kommer alla goda råd. Ha inte brösten i drag för då får du mjökstockning. Gå ut och gå med bäbisen det gör gott för er båda osv osv. Alla kommer med bra råd, tror dom.
Men här kommer sanningen:

Det som sägs på träffarna hos barnmorskan är Bullshit!. Det är absolut inte en fanstastisk upplevelse att föda barn. Du kommer att ta stryptag på barnmorskan och skrika efter mer knark. Och hon kommer fortsätta att le och säga: Du gör detta jättebra fortsätt att andas.

Du som inte ska föda barn utan vara med som stöd du ska sitta på en stol vid huvudänden och vara tyst. Titta för faan inte mellan benen på den som föder barn. Du har sett henne där förut och det du ser under barnfödandet gör att du aldrig mer vill dit igen. Tänk på att rövhålet öppnas upp och du kommer se ända upp i tjocktarmen. Har du riktig tur bajsar kvinnan på sig just då och du får en brun sörja i munnen.

Du som inte är hemma och är föräldrarledig: så fort du kommer hem kasta dig över barnet så den som är föräldrarledig kan ta en dusch, äta en hel måltid utan avbrott för blöjbyte, barnvagnsrullning över tröskel och hänga tvätt. Fråga inte hur dagen varit. Hon har troligtvis inte sett folk på tre veckor och grinar så fort hon ser en kvinna utan barn gå förbi fönstret.

Till dig om är hemma och föräldraledig; enda kontakten med omvärlden är Oprah. Men tänk på att Sverige ligger efter en säsong så om Oprah julpyntar så ska inte du göra det för det är troligtvis påsk i Sverige då.

Kom inte hem med ett blöjpaket och tro att den som är föräldrarledig blir glad. Personen uppskattar inte sådant. Det som kan uppskattas är; Du jag har fixat så morsan och farsan är barnvakt i morgon i fyra timmar hemma hos sig så du får sova i fyra timmar i ett sträck.

Amningspump rockar fett.

Säg aldrig: "Fy faan vilken dag jag haft på jobbet!!!" Det kan upplevas stötande att du får lämna ditt egna hem i åtta timmar utan att ta med ditt barn av vissa.

De kilona som du äter upp dig under graviditeten ska bort sen. Tror du já! Hahahaha när ska du ha tid till det? Det enda du har tid till sen är att värma djupfryst mat från Findus.

Till dig som inte är gravid; Om du råkar slå dig på tummen med en hammare och tappa sen hammaren på din fot och sen slå i lilltån på den andra foten så gör ingen grej av det genom att springa runt och skrika Aj Aj Aj. Gå snällt in till kvinnan som ligger i soffan och äter chips dippat i Nutella och fråga om du ska massera hennes rygg. Hon har det värre jag lovar. Fråga inte om du ska tappa upp ett bad till henne för då blir du utslängd och får sova på en parkbänk under bar himmel i några dagar med orden ekandes bakom din rygg: Och hur faan tror du att jag ska komma upp ur badkaret???? Men efter någon dag får du komma hem för då ringer hon och säger att du ska köpa sura godisar, friterad banan, alkoholfritt rödvin, lakrits och jordnötsringar.

Köp inte presentkort i affärer som säljer både dam och barnkläder. Presentkortet kommer då att användas till söta strumpor och vita spetsstrumpbyxor och damen i fråga kommer aldrig ha kläder som passar när du bjuder ut henne på bio.

Eller förresten bjud inte ut henne på bio. Ni kommer aldrig att få se slutet på filmen ändå. Hon kommer springa hem efter en kvart och slänga sig runt halsen på bäbisen och hulka/gråta "Mamma ska aldrig mer lämna dig!".

Har ni inte ringt tillsjukvårdsupplysningen på tre veckor; gör det. Det finns alltid något ni kan prata om. Tex om det är normalt att barnet har grönt inslag i den bruna bajsen. Personalen kan ju tro att det hänt er något när ni inte ringt dagligen sedan barnet berikade eran värld.

Se till att visa alla foton och videosnuttar ni spelar in för alla som ni känner. De kan ju faktiskt missa något i erat barns utveckling som tex att barnet kan rapa på beställning.

Lycka till och kom ihåg att en nyfödd behöver minst sju pyjamas i varje färg. Skit i vad alla andra säger. Hittar ni något som är gulligt så ska bäbisen ha det.

En mors kärlek övervinner allt. Utom Ladys Night med Peter Stormare.

Kommentarer
Postat av: Pilla

Så jävla klockrent!!!

2008-12-04 @ 20:26:45
Postat av: Tesa

Ha ha ha, kiknar......!

2008-12-04 @ 23:30:38
URL: http://tesapysslar.blogg.se/
Postat av: marina

underbart!!!!

2008-12-05 @ 14:49:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0