Projekt Norge!


Nu har jag pratat med den nya rektorn på skolan och han bekräftade att det var samma projekt som den norske Arne Trageton startade.

Han förespråkar att barnen får börja skriva med penna först i tredje klass. Då reagerade jag och Jonas, som jag diskuterade detta med en del i gårkväll, hur ska de få utlopp för sina bus? Ska de inte få kasta sudd på varandra? Ska de kasta en laptop på varandra istället? Men vi kan andas ut! De ska få använda penna o sudd på mattelektionerna. Puh, inga skallskador pga flygande datorer. Men en strypning eller så pga av sladdatrassel kanske det blir.

De ska även stå upp när de använder sina laptops så de får mer rörelse i skolan. Det jag inte tycker om är att de ska själva flytta runt på sina datorer och risken är stor att barna får dåligt samvete när de tappar dem i golvet.

Nu ska rektorn ta tag i ett föräldra möte och verkligen se till att vi får ta del av studien som kommer från Norge. Det jag saknar när jag googlar är föräldrarna åsikter i Norge? Hur har deras barn utvecklats osv. Jag hittar bara Arnes version.

Här finns några länkar:
http://www.diu.se/nr3-04/nr3-04.asp?artikel=s10
http://www.pedc.se/index.asp?IDnr=1651
http://www.uppsatser.se/om/arne+trageton/

Det jag är glad över är att min Artist skriver dagbok hemma så han över sin handstil ändå:-)

Kommentarer
Postat av: Anna Smid

Var på föreläsning om just Tragetorn för ett tag sedan. De jobbr visst mkt med detta i Norge. Min åsikt är att det ena behöver väl inte utesluta det andra. Som sagt: följer med spänning fortsättningen här!

2008-08-22 @ 05:29:23
URL: http://www.smid.zoomin.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0