Tillökning i PEZ-familjen!

I LOVE PEZ!!!
Jag är barnsligt förtjust i PEZ-figurer och köper allt fler. Tyvärr är jag så snäll så jag låter ungarna leka med dem. Men nu är det slut på det. Inga fler promenader och sandslottsäventyr i sandlådan för mina PEZ-gubbar. Nu ska de få stå på min tallrikshylla (som inte innehåller en enda tallrika) och samla damm. Jag kunde inte låta bli utan köpte en på ICA i dag. Gissa vem;-)
Nu ska det bli ett seriöst samlande av PEZ-figurer!!!
Vem av er var det som berättade var det fanns Hello Kitty PEZ-figurer???I dag har jag endast sex PEZ-figurer till skillnad från denna människa som har 408:

Här finner ni några fler exempel.


Rådjur är barn hela livet???!!!???

Viran, min brorsdotter var ute och åkte bil med sin farmor & farfar. De såg några rådjur från bilfönstret och Viran tänker en gång till mer än oss:

-Men varför har de blöjor på sig?

Barn har förklaringar på allt, på sitt sätt.


Gruppbild från jobbet!

I dag hade vi Halloween-tema på jobbet. Vi körde genom tullen till Norge kl 07:58 i morse.
Vissa snyggare än andra hehehe :-))))

Jag är det vita spöket. Booooo!


Tur att vi inte hade kundbesök i dag...


Strumpor för alla!

Sorterar strumpor och försöker lura i 8-åringen(han ville inte vara med på bild för han blev skitnödig och var tvungen att drite) att två strumpor är ett par. Man behöver inte ha samma kön eller färg för att passa in i våran gemenskap.


iHome lampa!

Nu vet jag varför man ska ha en iPod; man kan köpa en snygg lampa!!! Vet någon var dessa finns att köpa i Sverige?
Kan vara bra att ha i framtiden om man ska lyssna på ljudböcker. Det är inbyggda högtalare i lampan. I like it!


Adam Alsing; vet du var dessa finns? Du är ju den största samlaren:-)
Uppdatering; Mejlade Skäggiga Farbrorn och fick detta svar:

Den där var ju supersnygg, ja, helt ok i alla fall. Vet tyvärr inte var den finns. Däremot vet jag att Philips Wake-up light, den nya, kommer med iPod docka så att man t o m kan vakna till sin favoritlåt om man inte vill vakna till ljuset eller fågelkvittret. Plus att den laddar.
Adam


Vedkorg eller något liknande!

Till helgen ska jag ÄGA Direktörns garagedel. Hans ögonsten. Han kommer ligga sömnlös i flera dagar nu. Jag ska nämligen snickra ihop en vedkorg modell större. Mer som en hylla. Den ska stå till vänster om spisen som ni ser på bilden här nedan. Den ska vara flyttbar och lika hög och bred som spisen för att dölja sidan på spisen.
Har ni sett några fina bilder på nätet får ni gärna höra av er med länktips.

Här följer några som jag hittade på nätet men det måste finnas hur många tips som helst bara man vet vad man ska söka efter...

Första spadtaget!

Varför har politiker hjälm när de ska ta första spadtaget på ett nytt bygge? Är de rädda för att någon i det andra partiet ska slå spaden i huvudet på dem eller???


The blog is found!

När man ser en bra fotoblogg så tänker man; faan måste ta mer och bättre bilder!
Titta in hos The Blog Is Found:
Roligt var ordet!!!

Ulrika G känner jag genom världens bästa Ullis(bara så underbar som gör det hon tror är bäst för sina vänner och bara är henne, Ilike).

Ulrika G är givmild, omtänksam och bjuder alltid på sig själv när vi ses:-) Vilka fantastiska historier hon kan berätta om sitt liv och sina nära o kära. I går hade hon lagat mat, gjort såååååå god bål och bjudit in "GALNA GÄNGET". Jädrar vad roligt det är att träffa er!!!

Ulrika förbered alltid några musiktävlingar och jag bara älskar det! Hon har ett sådant musiköra och kombinera gamla godingar med ny musik. Ska ni ha en lekledare på ett kalas; ring Ulrika G!!!!

Tänk vad vänner betyder mycket. Jag är social ända in i minsta cell och älskar att umgås. Jag får energi och oförglömliga minnen av att träffas. Så nu uppmanar jag ER att träffas oftare. Skit i tv´n, tvätten eller att ni är trötta. Umgås!!!!!!!!!!!!!! Med vem som helst, ni kommer bli varm i själen och få underbara stunder. Vem kommer ihåg minnen från när man tog hand om en tvätthög? Nej se så, ut och var lite galna med roliga musiklekar!!! Det roligaste var att hon hade tvingat killarna på bilverkstan att leka en av lekarna i bilverkstan för att hon skulle se hur lång tid det skulle ta:-)))) hahahaha.
Ny brädsfodring inför vintern!

Nu börjar vi se slutet på brädsfodringen. Den sista väggen påbörjas nu men taket ska förlängas också. Direktörn har slagit vad med sin bror om att det är klart 31/12 2009. Så håll tummarna eller kom hit och hjälp till!!!
Fula gubbar & godisråtta!

Artisten var på disco och Clownen fick godis. Artisten var ju tvungen att förevigas när han hade blivit färdigsminkad. Clownen ville också också vara med i bloggen med sin godispåse så då åkte Nikon D40 fram igen:-)

Clownen kom med en flaska stämpelrengöring och frågade om hon kunde dricka den.....
-Öhhhh nej!!!

Folk kommer lura i henne sprit bara för att hon ska bli tyst någon gång. Jag lovar! En som ställer sig i den kön är våran lokala ICA-handlare som fick ta en välförtjänt paus i dag. För Clownen ska ha HELA ens uppmärksamhet när hon pratar. Så han fick snällt luta sig mot en vägg med sina varor och vänta på att hon hade pratat klart.

Nu ska jag borsta tänderna på henne. Om hon är tyst då? Svar nej.

Livsfarliga pensionärer!

Jag hade knappt hunnit innanför dörren förrän Direktörn utropade:

-Vad har Folksam gjort???!!!???
-Vad??? svarade jag.
-Ja, de har ju vakter på sina kontor!!! svarade Direktörn.
-Jaha och det ska jag ha koll på som varit i Norge hela dagen, sa jag.
-Mnja öhh nja du kanske hade hört något på radion muttrade Direktörn.

Det Folksam hade gjort var att göra pensionärer upprörda. Alla vet ju att pensionärer utgör en mycket stor grupp inom den kriminella befolkningen.... Öhh eller inte. Det jag kan beskylla den äldre delen av våra medmänniskor för är att sno bitsocker på café.

Men då vet vi ju varför Folksam är så dyra, de är rädda för pensionärer och måste ha vakter på sina fina kontor. Jorå så att....


Dagens bilder 091022!

-OREDIGERAT-
Vem tusan har tid att redigera sitt liv när man jobbar röven av sig och sitter tre timmar i bil per dag? Inte jag i alla fall. Så här får ni se oredigerade bilder på hur vi har det i vardagsrummet. Jag försöker hinna med att scrappa mellan varven här hemma så därför är det massa småplock framme:-)
Direktörn började på innebandyträningen i dag. Så i morgon kommer han antingen vara tyst som en mus när han kliver ur sängen för han har läst detta inlägg och vägrar att erkänna att han har träningsvärk eller så kommer han klaga som faan. Vad tror ni???
Det finns en bok som heter "Gamla tanter lägger inte ägg." Det borde finnas en som heter "Gamla män borde inte slita ut varandra."The Husband song!

Direktörn har vägrat rakat sig och säger att det är ett slutspelsskägg. OK fine. Jag vägrar kyssa en höstack och vet ingen sport som har slutspel just nu men ja ja vill han ha det så varsegó!!!.

När jag kom hem i dag så satt han där i soffan nyrakad och fin och bara strålade. Jag hann precis sätta ner arslet i soffan så frågade han:

-Vill du se något roligt?
-Mmmm svarade jag. Halvt intresserad och tog för givet att det skulle få se skulle innehålla sågspån och en cirkelsåg. Istället fick jag se denna och avnjuta en stycke sångtext. Så nu är vi tillbaka på ruta ett. No more kisses for you honey! För ett tag i alla fall.Skattkista för döda!

För några veckor sedan så var Clownen med sin mormor & morfar med dem på kyrkogården. Hon hade tusen och fler frågor. Hon försökte förklara för mig vad hon menade men jag fattade inte alls vad hon menade när hon kom:

-Men mamma en sådan där man lägger en skatt i!!!!
-Vad????
-Ja, man kan lägga saker i och man får inte vara där i när man är levande.
-Men vännen vad menar du????
-Ja men på kyrkogården en sådan där man har skatter i!!!
-Aha en kista!!!???!!!
-Ja det lägger man ju skatter i!
-Ja men då heter det likkistor och inte skattkistor. Det finns även brudkistor som man tex lägger dukar i.
-Aha sa Clownen.

Carina min kusin som var med då förklarade lite mer och hon är mycket bra på det. Kanske för bra; för i kväll så sa Clownen:

-Mamma, nästa gång du pratar med Carina så säg att jag vill vara med när hon lägger ner skatten.
-Vad? sa en mycket oförstående mamma.
-Ja, så där man gör med människor när de ska bli en skatt, lägga ner dem.

Gissa om jag fick tänka en extra gång innan jag kom på vad hon menade!!!

-Jaha du menar när man lägger ner människor i likkistor???
-Ja, det vill jag vara med på sa Clownen.
-Nej men vill du verkligen det? undrade en skeptisk mamma.
-Nä kanske inte... Nä säg till Carina att det vill jag inte.
-Nej och jag tror inte hon gör det så ofta heller för hon jobbar ju vid järnvägen hon.
-Mmmmm go natt mamma!

Jösses vad ska det bli av henne med alla dessa funderingar!!???!! Ena dagen vill hon upptäcka dinosarusar på månen och andra dagen dödgrävare...

Jaaaaaa Pär & Jessica!!!!!!!!!

I november sker DET för Pär & Jessica och jag är såååååå glada för deras skull!!!!!!!!!!!!!!!!!

Rastlös!

Jag upptäckte precis att det är bara dret på tv nu för tiden på måndagar när inte Svenska Hollywoodfruar visas. Jag har massor att göra men har inte lust med något av det.

Jag är rastlös.

Ge mig förslag på vad jag kan göra här hemma och då menar jag inte så som Direktörn gör när han är rastlös för vi har bara en vägg kvar som han kan gå lös på....

Saker jag borde göra:

Bädda rent i sängarna.
Sortera tvätt.
Ta in blomsterlökarna.
Scrappa massa julinspiration.
Bokföra.
Julkort.
Läsa böcker.
Motionera.
Städa.
Frosta av frysen.
Sortera Artisten och Clownens leksaker.
Städa garaget så jag får in bilen.
Plocka upp skräp runt byggställningen.


Rååååååååsa snickarbyxor!!!!

Tänka sig, det finns rosa snickarbyxor. Äntligen kan kvinnor upptäcka hammaren...!!!
Eller ett mönstrat snickarbälte kanske kan locka?. De finns att köpa här på Protecty.


Killen i hjälmen!

Jag följer killen i hjälmen på Twitter och han har ett av världens mest intressanta liv och jag gillert:

Simpson´s frimärken!

Jo då, jag gillar frimärken och speciellt de som är snygga. Kolla in dessa roliga som finns att köpa här:

Tar ni svängen förbi USA så köp med ett häfte eller två till mig:)))))


Grusade framtidsdrömmar!!!

Clownen var och beundrade Jonken som har skjutit två älgar i dag. Hon har en dröm:

-Mamma, när jag blir stor så vill jag jaga älg.

Men vi vet ju alla att det går ju inte. Man ska kunna vara tyst i flera minuter, helst timmar, för att få sitta på älgpass. Direktörn tog tid på Clownen hur länge hon kan vara tyst. Hennes personbästa i vaket tillstånd är 33 sekunder. Det är inte dåligt med tanke på att hon har gener som kan sammanliknas med min svärmor. Vi har försökt mutat henne(svärmor) till tystnad med flera hundralappar om hon klarade vara tyst i en minut. Men än så länge har vi fått behållit de pengarna.

Direktörn försöker nu få fatt i sin kära mor men hon sitter upptagen i möten. Kan tänkas att han kommer beklaga sig över att han fört hennes pratglada gener vidare och slagit hål på sin dotters drömmar...

Under tiden får vi kika på Jonkens döda djur:
Gustav Fröding!

Artisten 8 år, hittade en av mina böcker som jag fått. Den ville han låna. Han läser flera böcker i veckan och denna var en biografi om Gustav Fröding.

Jösses!!!

Han lyssnar även på P3 varje kväll....

Och gillar Christer Sjögren.

Jag har fött en gubbe!!!!!!!!!!!!!

Vedspisen borta!

Nu är vedspisen borta och jag vet inte om jag ska skriva äntligen eller tyvärr... Jag tycker det är så snyggt och hemtrevligt med vedspis men vi behöver en större värmekälla och då fick vedspisen ge vika för en Arvika Kamin.

Och nu äntligen är allt skräp, rester och damm borta från vedspisen och alla tegelstenar som var runt.

Vi hoppas att hantverkarna kan komma snart och sätta natursten på murstocken. Kaminen kommer stå på en platå så den ska byggas med svart skiffer. Vi kommer hålla er uppdaterade på projektet:-)Så här ser en vedspis ut när den är på väg att plockas ner.

Köksdelen från vardagsrummet.

Han gillar att bli skitig tror jag.... Eller är det farligt att använda handskar?

Köket från hallen.


Det känns väldigt underligt att laga mat när man inte har en avlastningsyta till vänster om spisen där vedspisen var.

Vill lägga sig!

Clownen kom och frågade:

-Mamma, får jag gå och lägga mig? Jag är trött.

Måste nog ringa sjukvårdsrådgivningen för detta kan aldrig vara bra. Inte kl 20:09 en lördagskväll.

Hygieniskt lördagsnöje!

Projekt "Städa efter Direktörn som gått lös med slagborr, storsläggan och kofot" var på schemat efter jobbet i dag. Känslan av att ha avlägsnat betong- och tegelstensdamm blandat med sot är obeskrivlig!!!!

Lycka!

När jag ändå höll på så la jag mig på alla fyra och skurade fogarna i badrummet med en tandborste. Det är lördagsnöje det.

Jul med hjälp av Inkido!

Japp så är det, Inkido gör allt för att vi ska kunna pyssla dygnet runt fram tills jul. För titta vilka fina stämplar och julpapper de har tagit fram. Vill ni se inspiration från deras blogg klickar ni här.

Vill ni se alla produkter jag har i butiken klickar ni här.

Vem behöver el?

Direktörn gillar att förstöra och ta bort saker. Tex väggar är han expert på att ta bort. I dag tog han även bort elen. Det var väl inge bra Direktörn?

Han sågade nämligen in i en elledning och middagen blev VÄLDIGT försenad.... Och sågen fick sig en smäll också och fungerar inte som förrut.

Nu är vi tacksamma över att strömmen är tillbaka och att Direktörn är vid liv och inget tog eld. Vi hade världens bäste yrkesman inom el här och han var här för någon dag sedan för att sätta upp våran ytterlampa. Bara ett problem. Direktörn gillade inte utförandet på lampan och av någon konstig anldening kunde vi inte hitta lampan när el-mannen var redo med sina verktyg. Myyyyycket konstigt hur TVÅ ytterlampor kan mystiskt försvinna. ELLER HUR DIREKTÖRN??????

Men i dag när el-mannen kom hade han med sig en ytterlampa vi får låna tills vi hittar en ny.
TACK EL-MANNEN :-))))

Så här öppen planlösning har vi nu:

Dagens bilder 091004!

-SVAMP BOB-
Artisten och Clownen fick finfina ballonger av Farmor i dag. De har även lagt pärlplattor.
De "gillert" jättemycket:-)Fick blommor valde med omsorg i fredags.
Tack söta ni!!!!


Vedspisen ska bytas ut!

Vi ska bli ägare till en fin och varm Arvika Kamin och får den gamla fina vedspisen ge vika. Tyvärr....
Vill ni bli ägare till denna spis så mejla mig på: plantanna@gmail.com

Vet inte hur många gånger vi har städat efter detta spektakel, gud vad det dammar när man river ner. Och inte tala på vad fett och skitigt det blir under en spiskåpa!!!!Direktörn låter hälsa att det är precis så fett där uppe som ni tror. Och ja, han har tvättat håret efter detta.

Ullaredbloggen!

När man trodde man hade läst allt så dyker man på, ja just det Ullaredsbloggen. Självklart ska de har en blogg, varför har jag inte tänkt på det!

Hehehe Direktörn berättade precis att han har lurat en arbetskamrat och han måste vara SÅÅÅÅÅÅÅ smart. Han gick nämligen på att Legot de säljer på Ullared är radioaktivt. Nu tror han inte på något som Direktörn säger. Tex så vägrar han att tro att man kan låna tv-spel på bibloiteket.

Men så kan man ju inte se ut!

I dag har det varit Mârten i Arvika och kära svärmor tog med sina barnbarn dit. Allt var frid och föjd tills Clownen fick en vinst på tivolit.

Här är hennes berättelse från sin delfinvinst:

-Mamma, han har ben som ett barn, stor magen och JÄTTESTORT huvud. Så kan man ju inte se ut!!!!!!!!!!!!

Hmmmm varför vara diskret om man nu måste påpeka att vissa människor är mindre än normen i samhället???

Little Britian & Robbie Williams!

Hur underbart kan det inte bli med Little Bitian & Robbie Williams i samma program!!!Jobbigast på en lördagskväll!!

Gud vad jobbigt!!!!!!!!!!

Man lägger sig i soffan med ett tjockt täcke och en stor kopp med te (eller en Laphroaig). Då, just då, när man gnuggat rätt sig i soffdvalan upptäcker man att man tagit fel fjärrkontroll till tv´n och måste resa sig upp igen eftersom Direktörn är i garaget och inte svarar på muntlig order.

Bajs.

Hade mobilen varit närmare än fjärrkontrollen hade jag skickat ett sms om att ungarna har fastnat i toaletten när de försökte rengöra hans batteridrivna borrmaskin.

Hej på Mârten!!!

Trött, trött tröttast!!!!!!!!

Det har varit en lång vecka med många stora och små beslut. Jag hoppas det blir bra och att jag gjort rätt. Hade jag inte tagit chansen så kommer jag aldrig att fått veta :-)
I dag har det varit Mârten i Arvika och jag är omgiven av hjälpsamma människor. Jösses vad fel det blev i dag (2 gånger) men det löste sig och vi kommer skratta åt detta någon dag.

TACK ALLA
♥♥♥


Lejonet Christian!

Jag vet inte om jag har visat detta klipp men det tål att ses igen.
De köpte Christian på Harrods på 60-talet och hade honom som husdjur i London tills han blev för stor. Då släppte de honom fri i Afrika och ett år senare åkte de tillbaka....
Torka tårarna!!!!


RSS 2.0