Dagens bild 090531!

-AFTONBLADET-
Dagens bild blir ett foto av när Erik Mårtensson från Aftonbladet var här och tog bilder av oss pga denna artikel. Aftonbladet ringde i går och berättade att det är många som har hört av sig till dom och att samma sak hänt dem...
Clownen ville att han skulle ta kort på henne och sin docka. Sötnosen:-)

Så här ser hennes ben ut i dag:

Från McDonalds har vi fått två plasthästar och 130 kr i värdecheckar på deras restauranger...
Tack McDonalds för alla färgade stolar, bord, bänk, handdukar, kläder, golv, skåpluckor, lister, tapeter osv. Det gick verkligen lättare att städa bort den blå gula färgen efter eran generösa hjälp.
"Vi ska hjälpa familjen."
Hahahaha.

Morsdag!!!!

Min fina fina familj är världens bästa!!!! Artisten hade gjort denna fina layout till mig i dag. Den kom tillsammasn med en stor blomma och en burk med Ben & Jerry-glass:-)
Dagen har varit underbar och vi har umgåts en massa med nära och kära, god mat, massa fika och avslutades med att Aftonbladet var här i kväll. Mer om det i morgon;-)

Råkade hitta en Cadillac -59 på en bilträff i dag. Rock n´Roll!!!

Frida & Bajskorven:-)

Frida & Anders (Bajskorven) har flyttat till en skitfint ställe och i går var det kalas. En del var ju bara tvugna och fångas på bild:
Erik och Frida bråkar:


Felicia jonglerar och jag leker med inställningarna på kameran:

Stämpelboden har sponsrat!

Fick två stämplar från Stämpelboden och har gjort ett kort med en trädstämpel.
"Vänner som du växer inte på träd." är utstansat med ett alfabet från Quickutz som heter Rollerskate.
Till de små fyrkanterna som jag skärt ut kommer papprena från Basic Grey. På vissa rutor har jag lagt på Crackel Accent från Ranger som ger ett lackat lager med sprickor.
Själva stämpelmotivet har jag färlagt med hjälp av Tombow pennor.


Tack till Stämpelboden!!!
// Anna.

Dagens bilder 090529!


-TACK JENNY-
Klarblå himmel, trevligt fôlk, grillen har perfekt grillbädd & mysig stuga. Vilken härlig kväll!
Och en hundvalp.
Har ni försökte fota en levande hundvalp där ni ligger på mage och försöka hitta ett bra läge för att ta en bild på?
Inte att rekomendera. De äter kameror!! Tar sikte och tjoff sitter de i linsen och biter i kameraremmen.
Hopplöst fall alltså. Även fast jag talade om för minihunden att de äter sådana som han i Kina så lydde han inte order. Precis som barn alltså.
Agneta, lycklig hundlåntagerska.


Clownen hjärta pizza!

Vi gillar våran pizzagubbe och jag tror han gillar oss. Speciellt Clownen som fick denna pizza i dag:


Magnetlego!!

I vårat hem så verkar det som barnen tycker att vi ska dekorera vårat hem med Lego. Det går inte en kväll utan vi trampar på Lego och fräser små spydiga kommentarer om städning osv.
Men nu finns det små fina läckerbitar med magnet på så man slipper och trampa på dem. Ja det är ju klart, i bland är man ju så sugen på något så man har lust att kräla runt på kylskåpet:-)


Lego har även tillverkat bakformar som ser ut som legobitar. Hur coolt är inte det att skicka med ungarna legokakor på utflykten som fika?

Salt och peppar:


Iskubsformar:

Mera produkter till hemmet hittar ni här.

Det blågula med en nyans av grönt!

Några av er har frågat hur hon ser ut nu efter två dygn med den blågula färgen. Den är fortfarande där... Det som har hänt är att hon har skaft bort den blåa färgen från ansiktet och magen och det har blivi "likblek-jag mår illa grönt" men resten av kroppen har ett skarp inslag av blått.... På halsen ser det riktigt hemskt ut; som om någon skulle ha försökt att strypit henne. Länge.

Dagens bild 090527!

-OCH HUR TÄNKTE JAG-
Jag skulle inte rekomendera NÅGON att äta på McDonalds. Speciellt inte nu. I Happy Meal så fick vi med kritor. Men vad fint.
Kommer ni hem McDonalds och gör rent toaletten, soffan, handfatet, bord, stolar, byrå, skåpluckor, strömbrytarna, dörrarna, golvet mm? Nähä, inte det nej. Nä då fär väl jag göra det. För denna sura Clown står nämligen i duschen nu och försöker få bort färg. Av oljudet att döma så går det inget vidare tror jag.
Bild innan mamman hittade avtrycken:

Bild efter mamman hittade avtrycken:

Direktörn ska i väg och se på fotboll så jag antar att jag får en ljuvlig ensam kväll med kemikalier och trasor.

Uppdatering; enligt förpackningen från McDonalds kritor så står det att färgen avlägsnas med tvål och vatten. Då kommer min fråga till McDonalds:
Vilken tvål menar ni för de sorterna vi här här hemma funger då inte??!!!????

Just nu går min hjärna på högvarv...
Ska vi på något kalas, släktträff, skolfoto eller något liknande inom en snar framtid????
Färgen fick vi på McDonalds i Arvika. De har varit med förr...


Mellan hägg och syrén kommer morsdag!

När försommaren kommer är det många högtider som ska firas; student, morsdag, fröknar som ska avtackas och kanske har ni ett bröllop att gå på? Det är alltid bra att ha grattiskort i reserv.


Kortbasen är från Inkido, mönstrat papper från Prima Marketing, stämpel från Reprint & Inkido. Tyvärr så blev bilderna dåliga, beklagar detta.

Glöm inte tävlingen som fortfarande pågår. Mer info finns längre ner i bloggen.

// Anna.


Senast söndag 7/6 2009 ska ni rösta!

Söndag 7/6 är det dags att rösta på vilka som ska få jobba i EU-parlamentet. Jonas är en av de som ställer upp i valet och finns på Sossarnas lista. I VF kan ni läsa om honom. Visst har de tagit ett fint kort på honom?

Jag gillar detta hos Jonas:
Otroligt kunnig när det gäller politik.
Visar empati för andra människor.
Jobbar för jämställdhet och interigritet och är duktig på det.
Rolig och lätt för att skratta.
Kommer från ett bra hem.
Inte rädd för att ta i.
Hjälpsam.
Social och lätt att få kontakt med människor.

Gamla Susan Boyle nr II!

Puh, blir alldeles matt varje gång jag hör gammeltanten sjunga; Susan Boyle. Jag bara väntar på att hon ska vinna brittiska Talang 2009 så hon får göra en skiva. Här är hennes uppträdande i semifinalen:

Det finns sidor på nätet om henne:
http://www.susanboyle-bgt.co.uk/
http://www.susan-boyle.com/

Hjälp med ord tack!

Jag försöker hitta det perfekta ordet för den frustration man känner när man inser att man dammsugit istället för att titta på Cityakuten där George Clooney är med.... FUCK får ju inte användas här hemma.
När vi ändå håller på; vad är det kvinnliga ordet för gubbsjuk?

1:a doppet!

Jösses vilken son man har. Artisten var hos sin farmor i dag och det var kallt. Enligt mig, enligt honom själv så var det varmt. Han har badat frivilligt i sjön.... herregud, vem är han???? Direktörn och jag kan tänka oss att bada på Kreta eller Bulgarien i augusti. Sådana badkrukor är vi. För er som för statistik och sådant larv så var det 14 grader kallt/varmt i vattnet.

Dagens bild 090525!

-ÄNTLIGEN EN DEL BORTA-
Titta!!!! Det börjar närma sig en färdig vägg på huset:-) I kväll har Direktörn & jag tagit ner första delen av ställningen och putsat förnstret. Och vi gillôrt:-)
Vilken lycka och kunna titta ut utan att se ett skitigt fönster och en byggställning.


På besök hos grannen!

När inte ens egen trädgård duger så går man över till grannen. Inte utan att man kan bli avundsjuk på en hel vägg av klematis!Som avslutning på denna fotosöndag får ni några rara hjärtan av mig.
Kärlek till er ♥♥♥

Clownens tankar blir foto!

Vid förberedelser inför middagen så hittade jag en potatis formad som ett hjärta. Kameran åkte givetvis fram. Jag la den i Clownens händer och mot hennes bruna strumpbyxor och den bruna soffan tyckte jag att det blev jordfärger osv bla bla bla. Men sen kom jag på, varför inte fråga Clownen var hon ville fota potatisen eller JOLÄPPEL som vi säger i Värmland.
Så här är mitt foto och efter det följer Clownens förslag på bakgrunder till joläpplet.


Helt plötsligt blev det okej med barnarbete tycker jag.

Tips på utställningar på Färgfabriken!

Nästa gång jag är i Stockholm ska jag absolut se vilka utsällningar som finns just då här. En del bra fotografer finns där ibland med sina utställningar.
En som ställt ut där är Chris Anthony. Me like!

Barn som regissör?

Clownen tyckte vi skulle filma det de gjorde och lägga ut på datorn. Jag tycker inte att det är lämpligt att lägga ut sådana typer av filmer på internet.... Speciellt om det är ett barn som är regissör.

Man kan hitta mycket roligt i gräset när man är ute med barn.

Ingen flugskit utan en fluga!

Vilket perfekt mönster en flugvinge har. Lovely! Nu börjar tiden då vi med fotointresse springer runt i trädgårdar som idioter och hittar den prefekta bilden med rätt ljus och skarpaste färgen;-)Bygga bo!

-Du borde ta kort på detta, sa svärfar.
-Vad då, frågade jag.

Titta vad som gömde sig bland gräs och ris, ett fågelbo. Man skulle tro att man skulle klättra upp i träden för att få ta kort på fågelägg.


En fjäder - en isolering i det stora hela.Jag tog över 60 bilder på fågelboet men eftersom det var mörkt inne i boet och strålande sol ute så blev det inte bra alls. Hur fotar man för att fota in i mörket? Tips någon. Vill ju inte gärna lägga in en lampa eller blixt i ett växande barnhem.

Fiskepreimär!

Vårens första fiske blev det för Artisten i dag. Något säger mig att kommer stå på bryggan i morgon också:-)


Objektivet med stort O!!!

Jössefröjda står på schemat i Arvika i dag och Expert har en 08-dräng här från Nikon som visar finfina kameror och objektiv. Jag fick låna ett objektiv värt 25000 - 30000 kr.

-Du får gärna hålla med båda händerna när du fotar sa 08-drängen.
-No shit hehehe sa en nöjd knäskakande h-fotograf.

Det som är ljuvligt med dessa objektiv dör du kan soma i det oändliga är att du fångar människor som inte är medvetna om kameran. Det blir mycket mer naturliga bilder då.
Objektivet heter  NIKON 70-200 2.8VR

Grattis Therez!!!!!!!!!!!

Härliga människor finns det gott om runt Therez. Grattis i massor och tack för i dag:-) Hoppas du får det bra på Liseberg!


Barnkort!

Grattis Kevin som fyller två år i dag!!!

Papper från Sassa Fras Lass och utstansat från Quickutz:
Aquarius Mini Unicase Alphabet Set
Monkey REV-0116-S
House KS-0935
Reuse Spring 2009 Gift Set SGS-09-REUSE-I

Hacka sönder det finaste du har!!??!!

Fuji Direkt har halva priset på skärbrädor fick jag nyss mejl om. För er som inte vet så är Fuji Direkt ett företag som framkallar foton.
Men skärbrädor, har det inte gott för långt då? Vem vill skära halsen av de man fotograferat? Det skulle kanske vara Jack the Ripper med följe men de kanske kan ha en hemlig klubb på internet för dessa böjelser...

Dagens bild 090521!

-KREATIV-
Jag gissar att någon varit kreativ i dag. Jag antar också att någon använt blå stämpeldyna. Vad tror ni?
Själv tycker Clownen att hon har världens finaste nagellack. Som inte går bort.... Självklart ska det vara äkta vattenfast färg!Nytt i skyltfönstret!

22-23 maj 2009 kommer det vara 30% på ALLT i hela butiken för att fira att det är Jössefröjda i Arvika. Erbjudandet gäller endast i butiken i Arvika, ej i e-butiken.
Inför Jössefröjda och Studenten har skyltfönstret fått ny kostym. Vill du se mer får du komma till Arvika;-)

VÄLKOMNA!!!!!!!!!!!

Flugsvamp?

Clownen undrar om flugor får äta flugsvamp. Jag tror att svaret är nej.

-Men varför finns dom då? undrar hon.

Någon som vet om flugor äter flugsvamp och varför de finns?

Familjesamtal!

Sitter och laddar inför veckans stormöte här på Familjen Cirkus. Det har nämligen dykt upp en lucka i schemat i morgon. En röd dag. Detta måste utnyttjas.
Nu gäller det bara att få till att de små STORORDIGA Cirkusmedlemmarna förstår det här med sovmorgon och tystnad. Uppdraget är näst intill omöjligt att få till utan att bli olaglig och bryta mot FN´s barnkonvention.

Tips någon?

Linda Rosing borde ha några tips för hon har visst blivit på tjocken och ser fler fördelar med mer än två barn än jag gör....


Pysslar:-)

Nu när cirkusen runt nya butiken i Arvika lugnat sig lite så tar jag mig tid att pyssla. Jag har några uppdrag på G så de kan jag inte visa upp riktigt än:-))))
Ett grattiskort kan jag bjuda på så länge:

Vispa grädde del II!

En minut är man borta från Direktörn och han har lyckas fått grädden grön. Han ska inte befinna sig i köket så är det bara.
"Pappa exprimenterade." som Artisten sa.

Vispa grädde!

Direktörn har mycket att lära inom matlagning. I dag får han prova att vispa grädde. Stort.
Han undrar om han ska använda stavmixern. Vad svarar ni på det?

Polarid!

Är det någon som vet om det går att köpa polaridkameror fortfarande? Tänk att ha en hel vägg med polaridbilder. Love!!! Under tiden kan man ladda ner ett program här som gör att de bilder du drar till polaridkameran på ditt skrivbord (efter att du laddat hem programmet) blir som polaridbilder.


Detaljer!

Tog en tur med bilen för att hitta detaljer som ville bli fotade. Tänk ett steg längre när ni fotograferar så hittar ni detaljerna!

Vill verkligen lära mig mer om min kamera och photoshop men tar mig tyvärr inte tiden... Tänk så mycket roligare och finare det skulle bli!!!


Dagens bilder 090517!

-SOL SAND SÖNDAG-
Vilken skön söndag Clownen har haft i dag. Kusinerna är bra goa dom!!!!
Sockersöta söndag.
Corvetter så långt ögat når!

Rött och krom är läckert, speciellt om det sitter på bilar. Under helgen har Corvetteklubben haft myspys i Arvika. Mycket trevlig för de som gillar att fota bilar:-)


Baugetten är lite sur eftersom han bara får vara en spegelbild i en fälg på en röd Corvette.

Arga Lappen!

I dag har jag lärt mig ett nytt ord:

Vill du se mer roliga & arga lappar tittar du här.
Denna skulle faktiskt jag kunnat ha skrivit:

Mass e-mejl???!!!???

Brukar ni skicka kedjebrev via e-post? Fick detta från Therez:

Hej!


 

Ett stort tack till alla som skickat mig cirkulerande emails under året...


Jag måste sända ett speciellt tack till den som skickade mailet ang urin i klistret på kuverten, ber nu alltid någon annan slicka mina brev.


Jag har numera inga sparade pengar eftersom jag gav allt till en sjuk flicka (Penny Brown) som var nära att dö på ett sjukhus för 1 387 258:e gången.


Inte har det kommit några pengar från Nigera banken som ville dela 7 miljoner dollar med mig för att jag låtsades att vara en bortkommen släkting till en kund som dött.


Jag behöver inte längre oroa mig för min själ eftersom jag har 363 214 änglar som ser efter mig och ett helgon som garanterat mig lycka.  


Jag har också under året lärt mig att mina böner bara får svar om jag sänder mailet vidare till 7 av mina vänner inom 5 minuter


Jag dricker inte Coca Cola längre eftersom jag kan rengöra toaletten med det.  


Jag kan inte längre gå till ett varuhus eftersom någon kan droga mig med parfymprover och sedan råna mig.  


Jag kan inte längre svara i telefonen eftersom någon kan be mig slå ett nummer som gör att jag få en telefonräkning för samtal från Jamaica, Uganda, Singapore eller Uzbekistan ...


Ett speciellt Tack till dig som skickade mailet om den afrikanska spindeln, nu kan jag inte använda någon annan toalett förutom min egen, eftersom spindeln kan sitta under toalettringen och biter den mig i rumpan dör jag direkt.  


OCH du tack för dina goda råd...


Jag kan inte ens plocka upp en 20:a som jag tappar på parkeringsplatsen, eftersom att det antagligen finns en sexförbrytare i buskarna som väntar på att jag ska böja mig framåt...


Å du...


OM du inte sänder detta e-mail till minst 144 000 personer inom de närmsta 70 minuterna kommer en skata med smittsam diarré landa på ditt huvud och du blir aldrig frisk igen...

Jag vet att det låter otroligt men det har faktiskt hänt en grannes, före detta grannes, ex flickväns mammas andra mans kusins frisör.


By the way... en sydamerikansk forskare har efter långa studier har upptäckt att människor med låg IQ som har oregelbundet sex alltid läser mail med handen på musen...


Å du försök inte att skylla ifrån dig... det är för sent... 


I´m a sucker for Elvis!

Jag är löjligt förtjust i Elvis. Japp, jag har varit och hälsat på i hans hem. Fattas bara annat.
Här är en av hans bättre låtar:


Musses brödrost!

Nu är jag inte snäll mot Ullis som samlar på Musse Pigg saker. Hon har nämligen sagt att hon ska lugna sig lite med samlade:-)
Men titta så söt, jag kunde inte låta bli!!!
Den finns på Ellos för 999 kr.

Tack!!!!!!!!!!!

Vilken dag! Sitter i soffan och bara njuter av lyckoruset över en underbar och lyckad dag. Tack ALLA som kom och besökte butiken, alla blommor, alla lyckönskningar, alla samtal, sms, mejl och presenter!!!!!
Bilder från dagen:Goooooooooding!!!

Titta vilken goding som kom och gav mig blommor i dag. Han vet hur man uppvaktar han:-) Jaja, hans mamma kan ha något finger med i spelet eftersom hon äger Hedlunds Blommor i Arvika. Men han var huvudpersonen;-)

Presentkort!

Nya fina presentkort har Sara tillverkat och finns nu till försäljning. Prefekt att önska sig så man får vad man vill ha ;-)

När ni vill köpa ett i e-butiken så ligger de under ÖVRIGT och ni anger i meddelandet i kassan vilken summa det ska vara på.

Kunden som får presntkortet är märkt med ett speciellt nummer och anger detta vid betalning.

Dagens bild 090513!

-SKOGEN NATUREN ÄNGEN-
Var ute för att ta foto av älgar i kväll men de var svårflörtade och sprang i väg så fort Nikonmärket fick se dagsljuset. Men vad gör det när man har denna fina utsikt att njuta av.


Stimorol Choklad!

Chokolate goes caramel... Ny smak från Stimorol. Inte deras godaste tuggummi men den fungerar om ni är sugna på något sött.
Direktörn tycker det är mer parfym än choklad...

Dagens bild 090512!

-ARVIKA SOM TURISTSTAD-
Arvika är en otroligt vacker stad och turister trivs här. Nere i hamnen finns en stor industritomt som är förorenad. Tyvärr. Det är troligtvis den finaste platsen i hela Arvikas kärna. Vilken fin park det skulle kunna bli om det där förorenade aldrig hade funnits...
De turistmål som hade flest besökare i fjol var Klässbols Linneväveri, Racksta Museet, Arvika Festivalen  Fordonsmuseet & Gammelvâla.


Syns vi där?

På torsdag öppnar jag min butik i Arvika. Så roligt att se vad ni tycker!!! Här är info från min andra blogg på www.annasscrapbooking.blogg.se
Välkomna på invigning av nya butiken på Kyrkogata 32 i Arvika
TORSDAGEN 14/5 2009 kl 12:00
!!!
Utlottningar, fika, trevlig sällskap mm utlovas.
Öppningserbjudanden till och med lördag:-)
Kom och titta på nyheterna som tex stämplar, papper och dekorationer.
Karta till butiken hittar ni här.


Dagens bild 090511!

-Flytta grejer-
Då var det dags att flytta scrapbookingsakerna igen. Direktörn ska slå ner två väggar som tillhör vårat stök-och-bök-rum. Och det vore synd om det kom mer byggdamm på mina papper än det redan är. Det som måste till nu är att någon kommer och hämtar vårat stora piano snart så jag får plats med mer hyllor...
I kväll har jag flyttat upp lite och mer lär det bli så fort hyllorna är på plats.


Dagens bild 090510!

-VATTEN-
Finns det något friskare och godare än vatten när man leker en hel dag?


Tom Tits i Södertälje!

Ta god tid på er om ni ska till Tom Tits i Södertälje. Vi var där i fyra timmar och det var alldeles för kort tid. Barnen var näst intill hysteriska för de ville göra ALLT på en gång. Åk gärna dit en dag då det är okej väder för det var mycket roliga expriment utomhus.

Nyfikenheten och lusten till kunskap finns hos alla människor. Den behöver sällan väckas, men den behöver näring. Tom Tits Experiment startade 1987 som ett pedagogiskt projekt. Då handlade det om att påverka skolans sätt att undervisa i naturvetenskapliga ämnen. I dag är vi ett internationellt känt science center med många utmärkelser.

Totalt finns 600 expriment & attraktioner på Tom Tits.

Att lyfta sig var inga problem med hjälp av en stol och rep:

Fula fiskar i akvariet:

Att göra stora såpbubblor var tufft:

Girlpower:


Dagens bild 090509!

-Nostalgikola-
När jag var liten så fanns det 10-öreskola. Var det dessa tro? De finns i alla fall på Junibacken och kostar i dag 1 kr styck. Jag köpte en hög och sparade papprena för att ha och scrappa med;-)


Cirkusen fortsätter i turistfällorna i Stockholm!

Först ut denna morgon blev Vasamuseet. Artisten hade läst om det i skolan och ville tid. Han blev inte så väldigt imponerad tror jag. Direktörn ville vara kvar längre och läsa på alla infotavlor men där svek tålamodet för resten av familjen. Vi tyckte nog filmen om bärgningen var bäst.

Som nummer två kom Junibacken och det blev en favorit hos båda de små. Jag tyckte det var hysteriskt mycket med folk. Vi fick köa länge för att få åka sagotåget. Jag hade trott att de skulle vara mer för barna där inne men sagotåget tar ju en del plats.

Trean utspelade sig på Skansen. Där fanns Kattalemunerna, så otroligt charmiga och orädda. Och jag kunde gå på zoo och se på orm utan att nästan få en panikångestattack. Det är stort! Vi stötte på ormchefen själv, Jonas Wahlström him self, när det var skiftbyte i krambåset med ormen och han berättade att alla ormar som man får klappa och krama heter Snoddas så alla kan säga att de har klappat Snoddas:-)

Dagen visdom kommer från Clownen: "Det gröna i sushi är starkt."

Och i dag hände DET. Clownen var tyst i flera minuter. I ett sträck. Det har aldrig hänt förrut. Det var nästan så jag frågade tjejen om hon ville flytta hem till oss och sitta och sminka sig hela dagarna. Det var nämligen det hon gjorde på pendeltåget. Sminkade sig. Clownen satt som förtrollad bervid henne och bara stirrade och så imponerad. Tänk att det var så enkelt att få tyst på henne.

På Vasa:
Junibacken:Skansen:
Direktörn tycker jag påminner om en säl, är det hårigheten eller kroppsformen?

Stockholm för barnfamiljen Cirkus!

I morse klockan sju styrde vi Baugetten mot Stockholm med hjälp av två GPS:er (inte medräknat den i mobilen). Jag körde hela vägen utan paus eller sömn från Clownens sida. Jag hade dock hoppas på lite pausvila från Clownen som lider av mundiarré alla sekunder av hennes vakna tid.

Första anhalten var lunch på Barkaby Outlet som inte är att rekomendera till en barnfamilj då det är 90 % klädbutiker. Tråkigt;-)
Nr två blev Naturhistoriska museet och det var dagens favorit hos Clownen. "Det är roligt att se på döda djur". Hmmm undrar vad hennes icke-djur-ätande-farföräldrar tycker om det...
Trean blev Kaknästornet (eller Kackeltornet som Artisten säger, han undrar var hönorna är) och en härlig fika och fin utsikt över Stockholm och båtar.
Nu närmade sig klockan hotelldags men jag råkade se en skylt där det nämndes ROSENDAL. Hmmm detta måste utforskas! Tyvärr så kom vi sent så boden, cafét, växthuset osv var stängt men vi tog en egen rundvandring och det var så härligt!!! Denna trädgård måste vara underbar i augusti/ september:-) Ni som vill dit så hittar ni den på Djurgården efter Skansen.

Utanför Naturhistoriska:


Kaknästornet och dess utsikt:

Japp de sitter på biltaket, vad gör man inte för att få plats med allt på en bild.

Favoriten i Rosendals Trädgård, gungan:

Tror ni någon gick vilse i labyrinten...

Fina magnoliaträdet blommar:

Direktörns våra dröm; ek (när den är död och ligger vid en eldriven såg alltså):

Citronträdet lyser upp fint med dess färg:


Härlig färgkombination:

Det mysiga, stängda cafét fick fotas genom fönstret

Dagens bild 090508!

-Rosendals Trädgård-
Hade jag bott i Stockholmsområdet så hade jag tillbringat mina dagar på Rosendals Trädgård.
It was love at the first sight!
Färger, växter, blommor, café, mysig butik, örter, lekplats, skog, slott, Djurgården, mönster.Dagens bild 090507!

-Nespresso-
När det närmar sig FORMEX-mässan i Älvsjö så får jag och Heléne något drömskt i blicken och tänker KAFFE. Andra besökare kanske tänker färg, form och inredning. Men inte vi. Det är det bästa kaffe som vi smakat. Ever!!!
För några veckor sedan körde vi upp från Helsingborg och stannade vid Laxbutiken utanför Halmstad för middag. Och då hände det. Jag fick fnatt och utropade. GE MIG KAFFE!!!
De hade just DET kaffet som de serverade på FORMEX. Då säger Carina: Men en sådan maskin har Roger hemma på köksbänken.
"Öhhhh WHAT???!!??"
Då blev det till att bjuda in sig själv på NESPRESSO. Som tur är var han inte så svårflörtad. Så i kväll har vi provat olika sorters NESPRESSO. Ljuvliga lyxiga ting det finns:-)
Direktörn funderar på om han ska önska sig en sådan i födelsedagspresent. Vi har ju bara två kaffemaskiner på köksbänken och han måste ju ha en massa dret som går på ström. Men just denna maskin kan jag tänka mig ta god hand om.
Annars får jag hyra en större butikslokal så jag kan bjuda kunderna på detta fantastika bruna fina kaffe.


Bra timlön!

Jag tycker att de som har stort ansvar och gör ett förbannat bra jobb ska ha en bra lön. Men det finns ju gränser. Har ni hört namnet Alan H. Fishman? Han jobbade i tre veckor för banken Washington Mutual i USA. Sen gick den i konken. För dessa hårt arbetande veckor fick han 19 miljoner DOLLAR. Nu får det vara nog!!!

Vilken timlön blir det om han jobbar 40 timmar i veckan?

Nästa gång ni löneförhandlar kan ni säga: Jag kan ta hälften av Alan H. Fishmans timlön och behöver bara jobba 100 timmar per år.

Dagens bild 090505!

-Ordning & Reda-
Före jul så sa jag till Direktörn:
-Kom inte hem med ett tv-spel!
Han kom hem med ett tv-spel.
-Håll ordning på dina saker!
I dag har vi letat efter ett tv-spel som svärmor lämnade här från biblioteket. Och Direktörn påstår givetvis att det är Artistens fel att spelet kommit bort. Men vem har ansvaret för var barnen lägger saker om de placeras inom räckhåll för barn?
Vi letade överallt. Jag var ut och tittade i de tre översta soppåsarna i soptunnan. Bläh!
Och vi har hittat det. Det låg under ett skydd till dockvagnen. Om man ser på det från den positiva sidan så fick vi sofforna städade.


Tack vänner!!!!!!!!

Nu är alla saker på plats i Arvika och nu återstår det att få plats med allt. Vi har kommit en bit på väg så jag visar några smygbilder så ni blir frestade att komma nästa vecka. Japp, jag tror det närmar sig öppning nästa vecka för jag har haft otrolig hjälp av Björn, Andreas, Carina, Roger, Ullis, Theréz och Daniel. You rock!!!!

Helena bloggar igen!!!!!

För några veckor sedan fick jag ett mejl som blev till tårar. Jag vet inte varför. Har saknat Helena massor och undrat var hon tagit vägen. Vet att hon har haft det jobbigt och varit orolig för henne och hennes familj. Och så kom det efterlängtade mejlet och jag frågade om hon inte skulle börja blogga snart igen. Och nu är hon på G :-)))

Vi får se om hon kanske dyker upp som gäst-DT framöver så vi får fart på hennes kreativitet också (hehehe känn inga krav Helena). Håll ögona på denna blogg för här har vi en kreativ dröm!

Själv håller jag på att packar upp i nya butiken i Arvika och det är fullt upp. Återkommer med rapport när det lugnat sig lite.

Dagens bild 090502!

-GRATTIS ANDREAS PÅ 32-ÅRSDAGEN!!!!!-


Dagens bilder 090501!

-1:a maj-
Jonas Gunnarsson pratar och Edvin & Elvira lyssnar.
Dagens planer!

Okej, i dag är schemat fullt! Vill ni hänga med??? Kom igen och lek med mig i dag. Hör av er om ni vill hänga på:

10:00 - 13:45 Packa ner butiken.
13:45-14:44 Köra till Arvika
14:45- 15:15 Lyssna på Jonas 1:a maj -tal i Arvika.
15:15 - 17:00 Pimpa butiken.
17:00 - 18:30 Spackla mig.
18:30 - 23:00 till Ullis för Fleckfäst med närmare 40 brudar.
23:00 - môran Club 28 i Arvika.

Mot nya äventyr! På tal om äventyr. Vi behöver hjälp med flytten av butiken på söndag så kom dit och bli våran bästis för resten av livet. Hehehe det kan bli hur roligt som helst:-)

Carina & Roger!

Hur underbara är inte Carina & Roger???? Pratade nyss med Carina och gissa vad? De har varit i min butik och packat och fixat i natt!!!! Jag blir så imponerad av människor som ger och ger. Och det är inte slut där. De fortsätter i dag. Helt underbara. Det finns fôlk till allt:-)
Nu får jag sätta fart och åka till affären och umgås med Carina & Roger. Världens bästa!!!

RSS 2.0