Telefoner!

Men tjena vilka snygga retro telefoner!!!De finns att beställa här.

Allsång!

Direktörn ser på Allsång på Skansen. På måndag ska han sitta i publiken hos Lotta Engberg på Liseberg. Jag ska scrappa en skylt till Direktörn där det står "Jag älskar Lotta". Visst är jag snäll?

Snart ansöker han nog om svenskt medborgarskap och ingår partnerskap med Anders Lundin för han gillert!!!

Utomlands?

Tage pratade i dag om att åka utomlands. Flytta. Lämna allt detta???? Tack men nej tack!
Sommar i Sverige slår det mesta.

Direktörn har blivit erbjuden tjänst "Down Under" några gånger. Jag har sagt nej. Direktörn hatar verkligen svensk vinter och när snöskottningen kommer på tal så ligger Australien väldigt nära hans pass...

Innan jag födde barn så tänkte jag "Klart vi kan åka." Men efter att Artisten kom och jag fick känna vilka otroliga band, vilken närhet man vill ha till sina barn och sin familj; så tack men nej tack! Tänk att inte kunna åka i väg bara så där för att träffa familj och vänner. Jag skulle bli tokig. Och vilken förlust för våra föräldrar att inte vara nära sina barnbarn. Jag skulle ha väldigt svårt att ta det från dem.

När vintern är för jävlig och vännerna har frusit fast bakom sina gardiner så kommer denna dag finnas djupt inne i mitt hjärta Tage!!
Tack för en lugn och skön dag!
Det behövs inte så mycket mer än en kopp kaffe och ett badlakarn för att vi ska bli nöjda.

"En riktig vän gör allt den kan för att du ska må bra."
Jag önskar att fler hade sådana blommor som dig Tage i sin trädgård.Dagens bild 090630!

-MUMS-MUMS-
Tack söta Mums-Mums, hälsa Mamma & Tage att vi gärna lånar dig igen.
♥♥♥
Funderar, Undersöker & Förklarar!

Underbara du, du funderar, undersöker och försöker få oss att förstå:-)


Tvätta håret!

Vissa gånger är det roligare än andra att tvätta håret. Tex tillsammans med pappa i sjön.


Sliten!

Det är slitsamt att ha sommarlov.Beskära eller icke beskära...

.... det är frågan.


Dagens bild 090629!

-SOM EN BÄBIS-

-Du håller degen som en bäbis, sa Clownen.
-Hur då menar du, undrade jag.
-Ja, du håller burken med degen på armen så fint.

Och självklart behövs det kärlek för att göra goda bullar. Och farinsocker så klart.


Jag tror hon spyr!

Vi har kusinerna som nattagäster. Det är lugnt och skönt efter en hysterisk kväll. Äntligen.
Clownen ropar:

-L**H låter konstigt, jag tror hon spyr.

Mitt blod fryser till is och jag går in för att se.

-Hahaha skojar bara, säger Clownen.

Vilken dålig humor en del har.... Tur vi hittade henne i skogen så jag kan förneka att vi är släkt.

Vilket straff!

Vilket straff att behöva dansa till Sicko!!!


Mississippi Mud Pie!

Står och svettas i köket för att göra en kaka och funderar och funderar. Var tusan har jag hört Mud Pie tänket jag. Åt vi det när vi var i Los Angeles med Carina & Roger? Nä det gjorde vi inte. Finns det att köpa i färdigmixpaket? Nää kommer inte. Frågar Direktörn; Finns det en Ben & Jerry-glass som heter Mud Pie? Kan det nog göra säger han. Puh, kan släppa det. Fortsätter baka. Tjoff så kom jag på det. Det är ju ett papper jag har i butiken som heter det!!! Cardstock från Bazzill:-)

Receptet har jag fått från Badanka. Hon har samlat ihop en hög med smarriga recept:-) We like!

Under sockerchocken ligger Physalis.

Mississippi mud pie

Källa:Receptet är hämtat ur Två systrars söta av Lisa Eisenman och Monica Eisenman.

200 g rumsvarmt smör
5 dl strösocker
4 ägg
3 1/2 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 krm salt
1 tsk bakpulver
1/2 tsk vaniljsocker
3 dl hackade valfria nötter 
mini-marshmallows till garnering (eller stora marshmallows eller skumsockerbitar i tärningar)

Kolasås:
50 g smör
1 1/2 dl farinsocker
2 msk vatten
1 dl vispgrädde

Sätt ugnen på 175°.
Smörj och bröa en rund bakform. Rör smör och socker poröst. Vispa i äggen, ett i sänder. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten tillsammans med nötterna. Häll smeten i formen. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 45 minuter. Kakan ska fortfarande vara lite kladdig i mitten. Ta ut kakan ur ugnen och tryck försiktigt ner marshmallows i kakan medan den fortfarandde är varm. Låt kakan svalna.

Gör i ordning kolasåsen genom att värma smör, socker och vatten på låg värme. Vispa i grädden och låt såsen sjuda tills den tjocknar. Ringla kolasåsen över kakan.


ICAnders!

Ni som är lika unga som mig, kommer ni ihåg ICAnders och MonICA??? På Icas Historia finns det ett bildarkiv som är en guldgruva om ni gillar nostalgi:Sicko is dead!

I natt väckte mig Direktörn när jag sov som bäst. Givetvis.

-Älslking, Mikael Jackson har dött.
-Vá?!!? Jaha.
-Mikael Jackson har dött, jag har aldrig sett sådan aktivitet på Facebook.

Nej men vad fint. Klarvaken. Ser en timme på TV och följer CNN om raporteringen direkt från sjukhuset i Los Angeles. Sen börjar tankarna....
Sicko dog av hjärtstillestånd och han hade hyrt ett hus i LA för att komma i form inför kommande turnén. Stenhård träning. Hans hjärta klarade inte det troligtvis. Och han som till och med har en egen syrgaskammare.

Jag började träna i går, på riktigt. Två pass på samma dag... Hmmmmm. I dag blev det ett. Öhhh. Hmmmm. Jaaaa det var ju inte bra. Får nog tänka över detta med träningen tills obduktionsprotokollet från Sickos kropp har kommit i klorna på media.

Träning är bra!

Måste intala mig att träning är bra för att ens ha orken att tänka på morgonens pass. Dagen såg ut så här:

10 minuter cykel
20 minuter styrketräning
10 minuter cykel
20 minuter styrketräning

Jobba

En timmes Bodyvive.

Denna träning klarar de flesta skulle jag tror för du bestämmer själv hur mycket du ska ta i. Man använder boll och gummiband som hjälpmedel. Vill ni se några av rörelserna så finns de här. Jag hade väldigt svårt med att hänga med i vissa steg. Lägg till salsa och en boll på den stegkombinationen och du har en svettig, frustrerad, röd nyfrälst tjockis:-) Men roligt är det!!!! Träningsvärk? Hehehe bara när jag andas och rör mig....
I morgon är en ny dag.

4 kilometer!

18 juni 2009 blev Susanne i Norge påkörd av en lastbil och släpades med. I fyra kilometer. När jag läser hennes blogg så vänder det sig i magen och jag känner nästan paniken komma. Här följer du bloggen om du orkar.
Inlägget som Susannes mamma skriver om de första minuterna efter olyckan innan de hittar Susanne är näst intill olidligt...
Var rädda om varandra!

Stilren lägenhet med extra garderob!

Men snälla, ge mig en garderob som liknar denna!!!!! Vi bor i ett stort hus som håller på att byta skepnad. Inredningstips ligger mig varmt om hjärtat. Garderober speciellt. Just nu delar jag en garderob med sängkläder och handdukar för fyra personer. Trångt? Ja.
Sofi på Östermalm i Stockholm säljer sin stilrena lägenhet. Snälla, kan jag inte få ett dygn i din garderob Sofi????? Jag kan till och med tänka mig att torka rent på dina fina köksbänkar!
Ni måste titta in resten av bilderna som ni hittar här.Vill ni se ett fantastiskt hus som också är till salu? Det finns här.

Eller varför inte hälsa på hemma hos Hello Kitty:


Om ni tittar på bilderna här så ser ni att hon till och med har en k-pist. Är Hello Kitty farlig? Japp, lek inte med henne, bara köp henne.
Får visst åka till Japan också: Hello Kitty Puroland is a Hello Kitty amusement park in Japan and Disneyland Japan has a Hello Kitty themed neighborhood, let’s just say you’ll feel like your in La la land with all the Hello Kitty restaurants and rides.

Gå in i väggen!


Så går det om man kör huvudet i väggen för många gånger. Stönig.


Solen är bra till mycket!

Tidig morgon i sängen:

-Var är solen undrar Clownen.
-På himlen, ungefär där borta pekar jag.
-Men NEJ! säger en bestämd Clown.
Lång tystnad och jag tänker; vet hon exakt var den är????
-Var är den då undrar jag.
-Mä dä solen ja halle i gål.
-Jaha, kjolen du hade i går, säger en mycket road mor.

Inte lätt när inte talet inte riktigt är med en :-)

Lås era resväskor!

När mina barn ska ut och resa i vida världen så kommer mitt förtsa råd och inmatande i huvudet vara: Lås era väskor och lita inte på någon!!!

När vi har rest så har jag tänkt "ja ja om någon tar något från min väska så gör de det, det behövs inga lås på" osv. Men efter att sett dokumentären på SVT om Schapelle Corby så kommer jag alltid att låsa mina/våra väskor.

Problemet är inte vad de tar ur väskan utan vad de lägger i.

Schapelle åkte till Bali från Australien för att hälsa på sin syster. Hennes väska var olåst och tullen hittade 4,2 kilo marijuana. Tullen säger givetvis att det var hennes. Hon blev dömd till 20 års fängelse. Hon var 27 år när detta hände 2004.
Ingen tog fingeravtryck på säcken som knarket låg i och de eldade upp det efter rättegången.
Under samma tidsperiod som Schapelle lämnade flygplatsen i Australien blev flera ur personalen gripna för att lägga knark i passagerares väskor. Detta har inte rättsväsendet i Bali tagit hänsyn till eller undersökt.

Dokumentären heter Ganja Queen och hennes bok heter "No More Tomorrows". Hon har vid ett flertal tillfällen fått lagts in på sjukhus för sin psykiska ohälsa och vid det senaste tillfället som var i maj kramade hon en nallebjörn och låg i sin mammas knä....

KAOS-kort!

Puss puss puss Helena för din överraskande post som kom idag!!!!!Hälsokompaniet!

Jag har sålt min själ till jävulen... Jo så är det. Mitt liv kommer nu bestå över att ha ångest över att jag inte hittar fler undanflykter för att inte börja träna. Under juli har jag semester. Vad ska hon göra då då? Träna. Med extra av allt.
Faan vad puckad man kan bli...

Ägg ger bäbisar!

I våras tog jag kort av ett fågelbo där det var ägg. Titta vad som tittar fram nu när man smyger dit. Men man får inte komma för nära för då kommer storfågeln och anfaller.


Gamla tidningar!

Allt sitter i väggarna. Bokstavligt talat. Direktörn håller på att bryta bort bräder på väggen och hittar en gammal NWT från 3/2 1965. Så roligt att läsa!!!

Sista programmet på TV (endast en kanal att välja på) börjar 22:15.


Annonserna som finns i dag om bantning ser skrämmande likt ut de som fanns för 45 år sedan:


Vädret blir "Tämligen milt".


Tror ni denna annons hade blivit dömd för könsdiskriminering:


Men här får till och med husfruar chansen att söka jobb:


Liberalerna visar samlagsbilder och det vet vi ju är blä, ursch och fy:


Men vad är detta??? Vad visar de på bion i Vålberg? Allt händer i Vålberg!

Knallhård!

Dagens bild 090621!

-CHIPSTJUV-
Om ni någon gång undrar var era chips tagit vägen så kan ni ta ett snack med våran Artist. Vi misstänker att han är chipstjuven:

I bland är det bra att tömma fickorna innan tvätt.


Daniel Westlings Twitter!

Åhh så hysteriskt kul detta här är!!! Det är exakt den humorn man orkar med på Midsommardagen.

15.45 Nationaldagsfirande på slottet. Kungen hissar flagg på slottsgården inför hela familjen.
15:50 Calle P passar på att skjuta en salut med Gustaf V:s gamla salongsgevär. Rikta uppåt! skriker Noppe. För sent.
15:52 Noppe synar fönsterskadorna på sin splitternya Bentley.
16:00 Jag, Kungen och Calle P får kolla på matchen själva ikväll. Surpuppan Noppe har stuckit med folkölen och ostbågarna.


6 juni from web.

10.43 Vi rensar skorstenen på slottet. Jag och Kungen står på taket och firar ner Calle P med huvudet före.
10.47 Hissar upp en kolsvart och hulkande Calle P som hittat förkolnade rester av sina teckningar som han gav till hela familjen i julas.


12 juni from web

20.25 Jag, Vickan och Silvia kollar på en dokumentär om Hitlers hantlangare på TV4. Jag ber skämtsamt om Silvia kan vara så snäll och "langa över ostbågarna". Inga skratt på den.

26 maj from web

Åhhh jag skrattar så jag grinar o får ont i magen!!!!

Dagens bild 090619!

-MIDSOMMAR-
Släkt, vänner, oväder, blommor, sill, grillat och tipspromenad:-) Det är Midsommar det!
Mer foton finns på Facebook.
Grästrimmern!

I fjol köpte jag en Grästrimmer vid märket Husqvarna. I dag har kört grästrimmern i rabatten. Gud vad smidigt. Har aldrig rensat en rabatt så fort.
Tyvärr ryckte Direktörn av startsnöret så ny blir det inget mer rensande i rabatten.

Dagens första jordgubbe!

Nu är det dags för dagens första jordgubbe och de blir många. Dagens visdomsord står barnens kusin för:

-Det är väldigt gott med jordgubbar men det är ändå godare med socker och grädde till.

Johannes Hansen!

Har just kommit hem från en trevlig och intressant middag med Johannes Hansen. Har du chansen att diskutera med honom så tycker jag du ska ta den. Han vill förändra dig till något bättre och han vet hur du ska göra det.
Det som står här måste ni läsa. Jag tror på dessa kloka ord och det är mitt val!

Googel Wave!

Något nytt för datanördar att gilla:

http://wave.google.com/

Dagens bild 090618!

-GLÄDJEN ÖVER BLOMMOR-
Bara så där spontant, ge bort en blomma, det glädjer, det överraskar, det är fint.
Dessa rosor är så mäktiga med sin annorlunda färg och se vad kompakta de är.
Tack, du är min glädje i dag!


Hallonlakritsskalle!

Direktörn gillar inte lakrits därför köper jag givetvis lakrits. Om jag köper något annat godis så köper jag lakrits med salt på och ser till så påsen blir rejält skakad så det blir salt även på chokladen och de övriga godisarna i plockgodiset. Ungefär som att slicka på alla godisar och sen lägga tillbaka dom i påsen för att vara säker på att få behålla allt själv.

I kväll tog Direktörens godissug över. Han klarade inte att stå emot längre han tog en skalle:


Dagens lärdom för mig: Köp inget där det finns inslag av sött godis.
Dagens lärdom för Direktörn: Lakrits smakar lakrits om det så bara är 58 % lakrits.

Jag skulle ha vilja filmat det hela men jag tror inte Direktörn går med på att få till den minen han hade när han hade en hel lakritsskalle i munnen och upptäckte att det smakar lakrits av lakrits.

En Lego om dagen!

Men se där! En blogg som har gjort en såpa och bygger Lego. Det är ju nästan för bra för att vara sant!!!!
http://enlegoomdagen.blogspot.com/

Ironi och humor finns det även för den som törs gå över till platssidan;-)

Snorunge!!!!

-Har du bloggat om det som hände i morse? undrade Direktörn.
-Nej, svarade jag.
-Hon gjorde det verkligen rejält! påpekade en viss Cirkusdirektör.

Så här är storyn:

Jag vaknar av att små söta springande steg närmar sig sovrummet. Och upp i sängen hoppar en mysig Clown. Det är en halvtimme kvar tills vi ska upp så jag låtsas sova lite till i tron om att få en lugn stund innan morgonbestyren börjar på denna Cirkus.
Clownen går på att jag sover. Hon är tyst och säger ingeting om frukost som brukar vara nästa mening efter "Hej Mamma."
Hon snyter sig högt och ljudligt, riktigt blöt grönt snor ser jag framför mig. Och jag tänker stilla:
Vilken förståndig unge som tar med sig papper till sängen och inte drar in snoret som alla andra ungar skulle ha gjort. Snörvel blä och fy.
Går någon minut och hon snyter sig igen. Nej, tänker jag; inte bli förkyld nu lagomt till sommarlovet.
Sen kommer en rejäl urblåsning med snor och jag tänker att hon kanske är allergisk mot gräs innan jag väcks till liv fort som tusan i mina "törnrosa-halvslumrande-dröm" av en mycket arg fader:

-Clownen, snyt dig inte i mammas täcke!!!! Så gör man inte!!!!
-Jo lu, får han givetvis till svar.

Så var man klarvaken även denna underbara morgon.

Grattis Busan!

Inte vilken dag som helst utan i dag är det Busans/ Saras dag. Grattis vännen!!!!


Bilden är från Martha Stewart.

Kiss och bajs!

Clownen är väldigt intresserad av kiss och bajs just nu. Hon vill veta hur maten blir till bajs och var det tar vägen efter toaletten. I dag vid middagsbordet var det inget undantag:

-Får jag se på din stora fina mage? uppmanade Direktörn.
-Varför då? sa Clownen.
-Det bordet pysa ut så mycket som du äter, förklarade Direktörn.
-Nej, sa jag, det kommer ut i
-Rava (röven på ren svenska), fyllde Clownen i.

Vad fint att hon har stort ordförråd. Hon kommer gå långt. I alla fall när det gäller "dret"-prat.

Dret = skit på värmländska.

Spendrups idiotförklarar kunderna?

Har ni sett att det är en vit älg på Spendrups ölburkar som blir blå när den blir kall?

Men ärligt, vad är grejen liksom?

Tänk er detta:

Man öppnar kylskåpet, det är en liten oroskänsla som sprider sig i magen för något verkar lurt. Typ doften av sur mjölk och ingen kyla direkt. Vad gör man?

-Älskling, kan du springa ner till ICA och köpa en burk med öl som har en vit älg på sig?
-Självklart gör jag det älskling!
-Bra, för jag misstänker att kylskåpet är trasigt och om älgen inte blir blå så är det nog trasigt.
-Ojojoj då bäst jag skyndar mig då.

Eller detta:

Man har spelat vollyboll på stranden i en timme med sina bästa polare och det är fruktansvärt hett. Någon som har en hjärncell mer än de andra har lagt de nyinköpta ölburkarna i sjön för att de ska svalkas lite.
-Åhhh nej, vi kan inte dricka bira än för den vita älgen har inte blivit blå....
-Nej men vad gör vi??? Jag som var så törstig och ville känna mig lite manlig och ha handen innanför badbyxan och dricka en öl!!!
-Mmmm vi får nog vänta tills älgen blivit blå...
Och så sitter de där och blir sönderbrända och uttorkade i solen och deras anhöriga hittar en hög med skelett vid en badstrand och en kasse med svalkande öl i vattenbrynet.

Vad är syftet med ölen kära Spendrup? Vet jag inte att det tar ett tag att få ölburken kall i kylskåpet eller om jag har väldigt bråttom för att grannen skriker att grillen är varm så lägger jag den väl i frysen ett tag.
Eller vad är grejen liksom?

Hur fungerar han?

I fredags lämnade vi bort två barn, dvs Artisten & Clownen. När vi kom hem så hade vi fyra. När jag åkte till jobbet på lördagsmorgon var det fortfarande kaos och fyra barn.

Under dagen hade ungarna förökat sig till sex ungar. Och när jag kom hem var det undanplockat. Han slutar aldrig att förvåna mig. Det har ju liksom aldrig hänt.

Men det är ju förstås - det fick ingen mat (pizzagubben så klart) förrän klockan 17:30 heller så helt förvånad är jag ju inte.

Jag förstår bara inte ekvationen hur barn kan föröka sig på detta viset... Och vad hände egentligen? Det var ju undanplockat!??!!!???!

Vissa dörrar är bara för jobbiga!

Clownen går rakt in i dörrposten. Hon är något klumpig våran Clown. Det är något av hennes charm och vi lever med det. Men i dag fick Direktörn nog och nu är det "passera genom en dörr utan att få bula"-kurs här hemma med vissa utvalda kursdeltagare.
Hon får mycket beröm och inga fler blåmärken eller bulor så här långt.


Dagens bild 090614!

-PARTYTÄLT-
Ben & Jerry-glass blev premiärfikat i tältet. Lite kallt var det men värmeljus och filtar fixar så man kan sitta några minuter innan läggdags.
Ni är välkomna när ni vill på kaffe o saft. I dag var Per-Åke och Agnes från Stömne här på spontanfika. Det gillar vi. Mycket!!!


Gaaaaahhhh!!!!!!!!!

Jag hade i alla fall tur med vädret!

Jo så kan man ju tycka... Denna söndagen kommer gå till historien.

Började jättebra med att vi fick spontanbesök från Stömne men sen....

Åkte och tankade. Tankade bensin i diselbilen.... Faan rent ut sagt!!!! Men det kan gå bra för jag hann bara tanka i fyra liter bensin och sen fyllde jag upp med 40 liter diesel. Så vi får se vad som händer med motorn.

Kommer till jobbet för att bokföra eftersom jag ska till revisorn imorgon (det är ju dumt att vara ute i god tid). Då har bokföringsprogramet hängt sig så nu sitter jag här och stirrar på en dataskärm och räknar minuterna som går av denna underbara soliga dag som vissa kan tillbringa med sin familj.

Det har uppstått ett internt tekniskt fel. Var god försök senare. Referensnummer: xxxxxxxxxxx

Och Direktörn, vad gör han då? Jo han står på en byggställning och har glömt sätta på knapplåset på sin telefon och han ringer till min mobil utan att veta om det. Härliga söndag!!!!

Lady Dahmer

Fick ett lästips från Kusin Carina om en blogg som är intressant. Eller ja, det är personen som skriver som har intressanta åsikter och liv: http://ladydahmer.blogg.se/ Hon har brevväxlat med seriemördare, anser att man kan amma barn lääääänge och jag tror att hon & jag skulle ha väldigt roliga diskutioner;-)
Nu ska jag fortsätta läsa och vara osocial.


Dagens bild 090612!

-SKOLAVSLUTNINGEN-
Äntligen så är det sommarlov!!!
Alla barn gjorde ett fantastiskt avslut i kyrkan och vi blev givetvis rörda till tårar.
Men ujujuj vad kallt det var. Denna bild visar en frusen förväntansfull sommarlovsfirare.

Denna bild är Artistens favorit och han ville ha med den i bloggen:-)

Svartvitt alternativ:


Scrapbooking på Tradera!

Hehehe jag lägger ut en del av mina scrapbookingsaker på Tradera. Direktörn tror säkert att han kommer få större plats till sina högljudda äckliga verktyg. Hehehe han skulle bara veta vad jag har för planer för hans verktyg och mitt nya scrapbookingrum;-)


Mer auktioner o bilder kommer;-)
Här hittar du dem.
Det finns fler produkter till Quickutz här: www.annasscrapbooking.e-butiken.se

Landstingsfullmäktige!

Denna dag kan sägas med ett ord; möten. Viktiga besluts togs i landstingsfullmäktige och där finns 81 ledamöter. Landstinget ansvarar för sjukvården i Värmland. I Värmland finns 312966 invånare.
312966 / 81 = 3863,7 invånare per ledamot.

Vilka ska sitta och besluta var alla miljarder går?
Kunniga och folkvalda är en bra början!
Därför är demokrati viktigt.

I survived!

...och jag gillert! Vad roligt det är att träna i grupp!!!! Det är en kick:-) Jag var tjockast, jag var sämst, jag gjorde inte ett steg rätt men jag hade roligt och jag överlevde!!!! Och vet ni vad jag gjorde när jag kom hem? Gick ut och gick en halvtimme. Jo, det är sant! Helt otroligt. Var kommer energin i från?
Så här lycklig blir man efter ett pass med Ullis, Agneta & Maud:

Vi ses nästa tisdag!

Träning!

För tio år sedan satte jag min fot i ett gym senast. Tio år.... Man hinner få ganska dålig kondition på tio år. 1999 körde jag spinning och var på väg att få upp flåset. Sen kom det en midsommarafton. En blöt, mycket blöt midsommarafton. Och smarta Anna bestämde sig för att ta cykeln denna afton. Det hela slutade med operation av en fotledsfraktur. Efter det var det dax att bli lat på heltid.

Tills i afton. Ullis, min käre vän har lurat med mig på ett pass på Hälsokompaniet i Arvika. Det kan bara sluta på ett sätt: Åt helvete!!!

Eller
så tar jag med mig fikakorgen och sätter mig på en rödrutig duk och tittar på de andra.
Eller
så kämpar jag i två minuter och sen dör pga syrebrist och överansrängt hjärta.
Eller
så kissar jag ner mig på grund av att jag ska visa att jag också minnsann kan göra coola hopp och i samma sekund upptäcka att det där med knipövningar visst fyller en funktion.
Eller
så kommer Brad pitt och räddar mig och Agneta, Maud och Ullis får stå där och se längtandes efter oss när vi åker i väg i hans nypolerade stora båt.

Jo, för jag har tagit med mig stödpersoner. Det fattas en. För nu är tanken att de ska rädda mig när jag svimmar. Men jag kan ju svimma framåt, bakom, till vänster och till höger. Så nu är frågan, vem räddar mig om jag faller där inte de står?

Det får nog bli kaffekorgen och den rödrutiga filten efter en närmare eftertanke ändå...

Trångt i himlen?

Clownen, fyra år funderar:

-Mamma?
-Mmmm.
-Det är trångt i himlen.
-Jaha.
-Tänk på alla stora dinosaurusar som finns där. De är faktiskt döda vet du.
-Ja, det är sant.
-Och alla som dör kommer till himlen.

Och så blir hon sur och slår armarna i kors och blänger på mig.

-Men vad är det??? Varför ser du så ut?
-Det finns ju ingen Hello Kitty i himlen!!!!!!!! Jag önskar att hon fanns så hon kunde dö och komma till himlen.

Så tänker en sann egoist. Skänk dem liv för att sedan sända dem till himlen om man nu skulle råka komma dit.

Bortskänkes!

Snubblade över denna sida på nätet: http://www.bortskankes.se/ eller http://www.bort.nu/
Letar du efter något eller vill du bli av något så kika in där;-)

Dagens bild 090607!

-DYKA-
Vid sjön Racken utanför Arvika var det några fula fiskar i vattnet i dag. Markus och CO var på träningsdyk inför vrakdykningen på Åland.

Tack Markus.
Här hemma väntar vi på varmare väder och fina dagar:-)


God Jul från Joe Labero!

I julklapp i fjol fick Direktörn biljetter till Joe Laberos tältturné. Varför har han en tältturné undrar man när killen har råd att sätta upp shower i Las Vegas. Det enkla svaret är: man får inte röka inomhus på offentliga platser i Sverige. Han är en livsnjutare och gör två saker som jag också ska göra. Röker ciggar och kör Harley.

Direktörn är mycket nöjd med kvällen. Eftersom Joe vet vem Direktörn är och att han talar om för alla som sitter i hans närhet hur trolleri och magic går till fick vi sitta längst fram på en rad med bara två stolar. Vi har ju träffat Joe förrut och han vet vad Direktörn är för typ. Liksom.

Direktörn fick hjälpa Joe att trolla fram en levande gås ur en trähink. Direktörn kan allt om trolleri. Tror han. Ur gårdagens show så är det två tricks som han inte vet hur de går till. Stackarn har inte fått mycket somn i natt. Han måste ha svaret på hur man får in en levande gås i en trähink. Jag förslår att man lyfter upp gåsen och sätter ner den i hinken. Men det ska finnas 1600 pers i lokalen och ingen ska veta hur du gjorde. Jaha, du menar så.

Efter showen så frågade jag Direktörn om han ville ha en signerad dvd.

-Men det går ju inte sa den positive Direktörn som fortfarande inte fattade att han varit med i en Joe Labero-show.

-Allt går bara man vill.

En säkerhetsvakt som sa nej coh två stora biffiga kostymklädda bodyguards senare står vi tillsammans med en cigarrökande, mycket sympatisk Joe Labero och pratar om Casinot i Melbourne. När han får höra att Direktörn har bott där (inte i casinot alltså) så blir Direktörn en mycket intressant person (som om Joe skulle klara ett dygn med Direktörn, så mycket magi finns inte).

Joe är en livsnjutare som får adrenalinkickar som heter duga. Jag skulle vilja vara hans bihang under ett år. Lätt!!!

Nästa gång vi träffar Joe så ska jag berätta om alla magiska trick Direktörn kan. Spränga ägg i mikron, få ett hus att fyllas med sot på en sekund med hjälp av en vedspis och en kompressor, torka ved i mikron mm. Jag tror han skulle betala miljarder för att få veta hemligheterna bakom Direktörns tankegångar.

Varför det inte finns foto på denna kväll? Vi skulle bli skjutna av Albert om vi tog en bild.

Engelskt shoppingtips!

Titta så fina:

Finns här.

Tipset hittade jag på denna sida som tipsar om retro.
Obs! Innehåller starka bilder för din som är svag för retroprylar och sugen att trycka på köpknappe.
Tack Retro To Go för några stunder vid datorn:-)

Och vem vill inte ha denna bok:

Dagens bild 090605!

-Coola Clownen
Akta er så inte världens coolaste Clown kommer och tar er för hon har fått en ny scharf.
Och den är rooooooooosa!!!!!!
Hon är nöjd. Mycket nöjd.
Fotoväskor!

It´s a man´s world out there skulle jag vilja påstå. För visst är de flesta kameraväskor så tråkiga! Ge oss färg för tusan!!!
Nu vill jag ha tips på fina kameraväskor/ryggsäckar som ni har sett.
Titta på denna lilla karamell som bara smälter vid första ögonkastet. I´m in love!!

Net on net har denna:Grattis Benny på 65-årsdagen!

Eller hur att man kan göra rosa kort till gubbar??? Det gick hur bra som helst.
Har använt mig av Fancy Pants papper och rivit blommorna för hand och satt på 3D-kuddar för att få upp dem.
65-stämpeln är från Annas Scrapbooking egen stämplar. Frimärkena och elektroden är hittade i privata gömmor;-)
Bandet är från Prima.Hoppas ni får en trevlig helg!
Pôss & Kram
Anna
Uppdatering: Ber Sven Svensson så hemskt mycket om ursäkt att jag inte vet att det heter "motstånd" det jag använt på kortet. Kontakta mig på plantanna@gmail.com så ska jag försöka ersätta dig för den oro du kännt i kroppen över att korttillverkare inte vet vad ett motstånd är.

Såpbubblor!!!

Sommarens bästa recept är inte något gott hembakat utan en hink med såpbubblor.
Jag lovar det kommer bli barnens absoluta favorit och massa underhållande tid vid hinken. Såpbubblor är även ett bra redskap att ta till om man vill fånga bra bilder på barn. De kan jaga och blåsa hur länge som helst!
Ska ni ha kalas så ställ fram en hink med såpbubblesmet och hinkvakt som ser till att den inte välter.
Lycka till och se till att ni är utomhus:-)

Recept såpbubblor

7-8 l vatten
2-3 msk sirap
1 dl Yes diskmedel

Rör ihop och låt stå över natten.

Sommar Sommar Sommar!

Det bästa radioprogrammet som finns på sommaren är Sommar i P1.
I love it!
Alla har en historia att berätta - även kändisar.


Här är alla sommarpratarna:
 
Juni:
20. Ingvar Kamprad
21. Tomas Ledin
22. Hanna Hellquist
23. Helena von Zweigbergk
24. Alexander Stubb
25. Malin Åkerman
26. Kjell Lönnå
27. Linda Olsson
28. Eric Bibb
29. Hans Alfredsson
30. Sofia Jannok

Juli:
1. Erika Bjerström
2. Joe Labero
3. Cecilia Frode
4. Lena Philipson
5. Herman Lindqvist
6. Jonas Gahr Støre
7. Nour El-Refai
8. Roger Wallis
9. Malin Baryard 1
0. Christian Lindberg
11. Jonas Björkman
12. Prinsessan Birgitta
13. Sara Paborn
14. Katerina Janouch
15. Håkan Nilsson
16. Ann Heberlein
17. Elizabeth Gummesson
18.Kristian Luuk
19. Per Olov Enquist
20 . Madeleine Westin
21. Johan Lindeberg
22. Lasse Berg
23. Malin Sävstam
24. Kerstin Hessius
25 Morgan Alling
26. Ola Salo
27. Petra Mede
28. Arash Labaf
29. Mathias Dahlgren
30. Laleh Pourkarim
31. Peter Englund

Augusti:
1. Alex Schulman
2. Anders Wall
3. Sverre Sjölander
4. Anne Sofie von Otter
5. Jerry Williams
6. Johan Eliasch
7. Jörn Donner
8. Bodil Malmsten
9. Anders Lundin
10. Nahid Persson Sarvestani
11. Owe Thörnqvist
12. Frida Hyvönen
13. Günter Graffenberger
14. Laila Bagge
15 . Jan Guillou
16. Sommar 2009 i backspegeln

Dagens bild 090601!

-BÄSTA BILDEN-
I söndags ringde Aftonbladet och undrade om de kunde komma och fotografera oss. Jag hade nämligen tagit bästa läsarbilden under maj månad på Aftonbladet!!! Yeah vad häftigt att det kändes. Jag blev jätteglad!!!!!!
Här är en mobilbild på hur artikeln ser ut i dagens Aftonbladet:


Junis Månadsutmaning!

Junis månads utmaning hos Svensk Scrapbooking har temat "FÖRSOMMAR". Det kan vara skolavslutning, bröllop, grillning, midsommar, blommor, första doppet, favoritglassen med mera. Bara fantasin sätter gränser!
Vi är två stycken som blivit sponsrade denna månad och här är paketet jag fick från Scrap-Ateljen. Visst är det fint!!!!

Här kommer två kort som jag gjort och som passar till en försommarfödelsedag eller gartulationer till ett bröllopspar:Mer inspiration i försommarens tecken kommer under juni och vi på Svensk Scrapbooking hoppas du blir inspirerad av det vi gör och visar i bloggen;-)
Puss & Kram!
// Anna.

RSS 2.0