Club 28!

I morgon ska jag och närmare 40 brudar på Fläckfäst hos Ullis. Vi ska sedan förgylla Club 28 i Arvika med våran närvaro. Det kan bara betyda succé!

Twitter!

Jag har börjat Twittrat. Varför vet jag inte... Har ni Twitter? Jag följer er gärna. Vill ni följa mig för ni söka efter Plantanna.

Dagens bild 090430!

-DET ÄR STORT-

I dag har det hänt stora grejer.
Jag har stängt butiken i Karlstad för att packa ner den och öppna i Arvika. Det är stort.
Direktörn har skrattat till ett skämt av Robert Gustavsson. Äntligen. Det är stort.
Vi har fått gratis thaimat tack vare att Clownen pratade konstant när vi var på thaistället. "Det måste vara jobbigt att ha henne hemma när hon pratar så mycket." Och så fick vi gratis mat av den thailändske kocken. Det är stort.
Stefan Holm vann över Adam Alsing i "Vinn Adams pengar" med 7-6. För andra gången. Det är stort.
McDonalds har Hello Kitty -leksaker i Happy Meal. Det är stort.


Scrappat från Scrapidoo!

Mina Designteamuppdrag på Svensk Scrapbooking rullar på och denna gång fick jag saker från Scrapidoo. Paketet innehöll:

Tre mönstrade papper från Crate Paper
En cardstock
En burk med öljetter från Making Memories
En förpackning med blommor i tre nyanser i brunt från Reprint
En förpackning med Photo Turns från 7 Gypsies
En filtbård från Prima.

Det var lite andra färger än det jag brukar jobba med så det blev en lite en utmaning till mig själv. Men det är KUL att skapa med något man inte valt själv. En layout och två kort blev det.

På denna LO använde jag först det runda pappret som mall när jag kletade på akrylfärg och sedan förstärkte kanterna med svart penna. Rubriken har jag klippt ut från cardstock och chalkat med rosa och svart chalk och sedan skrivit bokstäverna med svart penna. Blommorna fick lite svarta prickar också;-)


Kortet är gjort på cardstock och brunt mönstrat papper som jag har fått embossat blommor på och ordet INBJUDAN är också embossat.

Här nedan har jag stämplat med Stazon-dyna så det stämplade blir kvar på metallen som Photo Turnsen är gjorda av.


Tack Scrapidoo!!!

Kattskrället har insett valfriheten!

Nu har vi inte sett kattskrället på ett dygn. Han fick smaka på Direktörns matlagning (dvs öppna ett tonfiskburk) och beslöt sig för att dra mot nya mål och förhoppningsvis bättre mat. Jag å andra sidan matförgiftade min dotter i måndags men hon hade vett att stanna hemma och spy kaskader i våran säng.

I går fick jag även veta att kattskrället fått mjölk av Direktörn (eller som han kallar sig här Sven Svensson):

-Mamma, katten har fått mjölk berättade, Clownen.
-Clownen, vad sa jag till dig när jag gav katten mjölk? frågade Direktörn.
-Att inte berätta för mamma, fnissade en lycklig Clown.


Jonas vännen Gunnarsson skriver på VF Debatt!!! Jag är stolt:-)

Första maj och kärlekens dag

 Debatt
Första maj i år är en särskild dag. En dag då det finns mer orättvisor att demonstrera mot på väldigt länge, men samtidigt en dag att hylla kärleken och glädjen i att politisk kamp faktiskt kan ge frukt. Det skriver JONAS GUNNARSSON (S), Värmlands kandidat till Europa­parlamentet.

  I morgon är det första maj, en dag som i år är lite speciell. Dels är det självklart en dag att manifestera och demonstrera, och i år finns det som vi alla märkt massor att manifestera för och demonstrera mot. Tusentals människor sätts på bar backe varje månad, detta i ett läge när tusenlapp efter tusenlapp av skattesänkningar regnar över dem som har ett jobb eller förmögenhet. Orättvisorna i samhället blir större och större, samtidigt som det finns en uppenbar ovilja hos vår regering att satsa på de som verkligen har det tufft. Idag är det devisen ”hungriga vargar jagar bäst som gäller”. Men jag tycker man ska fråga sig vad vi vinner på ett sådant förhållningssätt. Som socialdemokrat anser jag självklart att vi ska dela på bördorna, även i tuffa tider. Det innebär att vi som faktiskt har ett jobb, med socialdemokratiskt styre, skulle ha fått avstå några av de förmåner vi idag har till förmån för dem som blir arbetslösa eller sjuka. Tyvärr är inte läget så i dag. I stället har skatten höjts för de som inget jobb har, arbetslöshetsförsäkringen har blivit avsevärt sämre och den som blir sjuk kan inte vara hundra procent säker på att hans eller hennes sjukdom är tillräckligt allvarlig för att omfattas av det allmänna försäkringssystemet.

Den här situationen går självklart inte obemärkt förbi. Det märker man förmodligen allra mest hos våra kommuner. Det är till kommunernas socialtjänst de som inte klarar sig på sjukpenning eller A-kassa, om de får någon överhuvudtaget, får gå.
I många kommuner har socialtjänsternas budget för försörjningsstöd mångdubblats. Det är pengar som i kommunerna annars skulle kunna ha använts till personal i våra skolor, på våra dagis eller på våra ålderdomshem. Tyvärr är det inte så, i stället är det de verksamheterna som får betala för skattesänkningar till dem som redan har det gott ställt.
Nu undrar ni säkert varför jag menar att första maj i år är speciellt. Jo, förutom att vara en dag då vi alla har möjlighet att gå ut och manifestera för rättvisa är det också en dag av kärlek.

Första maj 2009 är den första dagen vi i Sverige tillåter samkönade par att ingå äktenskap. Det är en femtioårig kamp för rättvisa och likabehandling som äntligen bär frukt. Det första kravet på att tillåta samkönade äktenskap framfördes av en modig grupp människor i den förening som sedan skulle komma att bli RFSL. De var pionjärer så till vida att de vågade stå upp för rättvisa i en tid då homosexualitet nyligen avkriminaliserats men ännu klassades som en sjukdom. Jag tror att de knappt själva vågade tro på att det var möjligt att det en dag skulle bli verklighet, men där är vi i dag. Första maj i år är alltså en särskild dag. En dag då det finns mer orättvisor att demonstrera mot än på väldigt länge, men samtidigt en dag att hylla kärleken och glädjen i att politisk kamp faktiskt kan ge frukt.

 JONAS GUNNARSSON

(Bilden är tagen vid en fisketur på Vänern i fjol.)

PS: Jag hoppas ni röstar på Jonas i EU-parlamentsvalet:-))) Jag skulle bli väldigt lycklig då.

Perssons Pack!

Perssons Pack is back! Japp med nytt album och en fet lång turné. De kommer till Karlskoga 31/7. Jag hade hoppats på ett närmare ställe än så. Det är över tio år sedan jag såg dem live och då åkte jag till stockholm för att lyssna så Karlskoga är ju nära.

Scrapevent 2009!

Vilken kreativitet vi har varit med om under helgen! Det scrappades, pratades, skapades nya kontakter, stämplades, skrattade och underhålls massor på Scrapevent 2009 arrangerat av Scraphouse i Helsingborg.
Allt, precis allt var planerat och fixat in i minsta detalj. Imponerande!
Vi möttes på lördags morgon av en proppfull goodiebag med produkter från olika leverantörer och ett häfte med kursbeskrivningar mm i färgtryck.

Första kursen våran grupp hade (det fanns två stycken) var med Åsa Bergstrand även kallad Badanka. Hon är en sprudlande inspirationskälla och kreatör. Vi fick pröva på PAPER PIECING som innebär att man klipper sina dekorationer och figurer. Detta är perfekt för att få bort lite spillbitar. Ha en vass sax! Åsa hade förberett figurer som vi kunde klippa ut men jag ville ha dem lite större så jag klippte på frihand. Det var lite otäckt i början eftersom jag inte är en van klippare;-) Men våga, det är kul!!!!

Kurs nummer två var sponsrad av Basic Grey och som vanligt var det fullt med kursmaterial och utlottningar.

Efter lunch var det Lance Anderson från Rusty Pickle som lärde oss att använda annat än papper till våra projekt:

Har ni chans att gå på en kurs för Lance så är det en upplevelse och en show! Här nedan är han tillsammans med Helena från Scraphouse.

Quickutz bjöd på en nya produkt till glasetsning och nya dies. Gary and Mary är grymma!!!!!


Under lördagskvällen var det ett crop-party med MASSOR av utlottningar och diverse tävlingar. Utlottningarna var helt galna, jag har aldrig sett så många priser någon gång.
Åsa "Badanka" höll ett inspirerande föredrag om kreativitet. Var ifrån man kan få inspiration osv.

-Bjuder man på sina ideér så får man igen det!

Några bidrag till kvällens tävlingar:
Scrapevents maskot Evert kom besök med sina grodfötter och hade gymnastik med oss.
-Förnedringen är total, som Evert själv sa.

Söndagens första kurs hade vi med Jenny Sandberg och hennes nya fina stämplar. Jag gjorde två kort(de är inte klara än):

PRIMA hade en fantastisk kursledare som heter Jen Starr. Hon hade med sig Glimmery Mist från Tattered Angeles, Paintables(akvarellpapper med tryck) och andra dekorationer från Prima. Jag kommer visa det projektet senare när jag är färdig med det. Men Jen hade med sig väldigt fina inspirationsl-LO´s från USA:Innan en avslutande fikabuffé och diplomutdelning var det en färgstark kurs med Gail Pierce-Watne från Making Memories. Vi fick fullt med papper och dekorationer som räcker till ett minialbum och massor där till.


Tack Tack Tack till ALLA kursledare, arrangörer, deltagare och sponsorer. Ni gjorde även detta Scrapevent till en oförglömlig upplevelse och vi ses nästa gång! Kreativitet och ideér är gratis men det är någon som ska se till så vi använder den;-)

Dagens bild 090427!

-HJERTET BLODER FOR CHOKLADE-
Titta så fina chokladpinnar jag fick i går av Sara! De är ju perfekta. Man ska doppa dem i sin kaffekopp och avnjuta dem tillsammans med gott sällskap eller i sin ensamhet under så kallad egentid.
Kaffe + Choklad = Sant
♥♥♥
Han som gjort dem heter Peter Beier and I like him!
"En mand kan ikke leve af choklade alene - en kvinde kan."


Katt bortvräkes!

I går när jag var på väg hem från Helsingborg och Scrapevent (rapport kommer) så ringde Direktörn:

-Du kommer bli överraskad när du kommer hem!!!
-Vad har du gjort nu??? frågade jag.
-Du har blivit katt ägare!!!!
-Nej det har jag inte!!!!!!
-Jo den är jättefin. Röd och vit. Han är inne hos oss nu och äter flingor. (Alla vet ju att flingor är katters favoritmat.)
-Kasta ut den, du vet att du hatar katter!!!!
-Men den är ju så söt.
-Ta bort den, den har säker löss.
-Men den vet ju inte var den bor!!!
-Inte vårat problem, har den hittat hit, hittar den hem.


Efter en kvart ringde Direktörn och låtsades att gråta:

-Bara så du vet så sitter den nu ute på trappen och skriker. Det är jättesynd om den och den är hungerig.
-Mata den inte!!!! Det finns råttor den kan äta.

Katten har suttit utanför vårat sovrumsfönster och stirrat in hela natten. Den är en förbannelse. Direktörn ringer hem och frågar hur den mår och vad den gör. Helt plötsligt bryr han sig om andras liv... Kanske skulle ta och bli lite mer hårig och skrika på nätterna...

Nu sitter den i alla fall i trädet utanför sovrumsfönstret (där alla fåglar har parningslek fem på morgonen) efter ett bråk med grannens katt. Troligtvis kommer den att dö där. Alla vet ju att det är fullt med kattskelett i trädena. Och snart ringer Direktörn efter att läst detta inlägg och blivit väldigt upprörd över hans nya kmopis bråkat med grannen OCH sitter fast i ett träd. Stackarn.Min pappa är allergisk. Attans vad synd.

Vet ni vems katten är? Hör av er!

Dagens bild 090424!

-SKÅNE-
Är på plats i Skåne för att vara med på Scrapevent under helgen.
LOVELY!!!!

Hit the road agian!

Ska ut och åka några härliga mil med brudar igen.
Arvika - Kil (hämta kusin Carina)-Karlstad(lämna månadskit till Ulrika) - Hammarö(hämta en kissnödig Sara) - Uddevalla(alla stopp här efter är för att rasta Sara) - Göteborg - Falkenberg - Halmstad - Helsingborg(lämna Helénes och Kickis bagage) - Genarp (hämta kusin Maria) - Malmö (lämna en kissnödig Sara) - Helsingborg för att äta middag med underbara Jannike och sen börjar SCRAPEVENT på lördags morgon.

Arvikakamin!

Titta titta titta vad älskade Direktören beställde i dag; en vit Arvikakamin. Den som vi ska ha är den första de tillverka i den storleken. Det ska nämligen vara takhöjd på våran. Åhhhhh vad spännande det ska bli!
Tyvärr så blir vi av med vedspisen... Den är så fin men kanalerna till den är inge bra så vi får sälja den. Vet ni någon som vill ha en riktigt fin vedspis får ni höra av er.
Mer info om Arvika Kaminer hittar ni här.
Denna färgen ska vi ha:

Men i denna storlek:

Våren är full av oväsen!

04:52 då vaknar 10.000 tyska flyttfåglar här i Byhålan. Det kan ju tänkas vara mysigt om man är naturmänniska och inte uppskattar sin skönhetssömn. Just då; 04:52 måste ALLA fåglar föra ett in-åt-helvete massa väsen för att  tala om för alla kollegor att : Nu är jag redo att bilda familj och hela världen måste veta det.

Just nu är jag redo att hålla med Direktören att vi ska fälla trädet utanför sovrumsfönstret. Men det är inte pga att alla blad som täpper igen takrännan på huset... Vill jag höra fågelkvitter så köper jag en cd på Bokia.

Back to sleep för en timme. Har skitmycket att uträtta på jobbet i dag eftersom jag sov bort gårdagen.

Prata på annars dör du!

Hos oss är det väldigt sällan tyst. Är det inte Direktörn som pratar träslag så är det Clownen som pratar Hello Kitty eller Artisten som beskriver sin senaste Legoskapelse. I dag var det tyst i kanske 10 sekunder vid middagsbordet. Det var för länge för Direktörn så han drog igång:

-Pippi Långstrump är ondskan själv och har fått stryk av Hello Kitty & Harry Potter.
-Nä lu svarar en bestämd Clown.
-Jo hon är med i samma lag som Lord Valdemolt och de har ingen chans.

Och så var det världsliga problemlösardiskutionerna i gång igen.

Dagens bild 090422!

-Det är aldrig för tidigt att börja-
I går när jag kom till jobbet var det ett underbart fint paket på mitt skrivbord med fina skrivna ord på från en vän. Dessa ord är dock från förpackningen:

"Smooth your cares away. In 4 weeks this luxurios night cream reduces the appearance of lines and wrinkles, leaving your skin smooth, supple and radiant."

Så nu får vi se om jag får tillbaka mitt ungdomsskinn om fyra veckor. Krämen är nyss utkletad och jag är alldeles varm och klibbig i ansiktet. Fortsättning följer...
Tack Busan!!!!


"Boots Protect no7 Protect & Perfect Beauty Serum är produkten som orsakat kaos i England efter en TV-dokumentär, där hudläkare fastställde att den är en av få icke receptbelagda hudvårdsprodukter som faktiskt minimerar fina linjer, stora porer och rynkor - de beskrev resultatet som häpnadsväckande. Väntelistorna är meterlånga och så snart produkten kommer in i butikerna säljer den slut."

Sovrumstips!

Ligger i sängen och drömmer om nya sovrummet som Direktörn håller på med. Han är i stadiet "slå ner väggar och gör tusen andra saker under tiden" så det kommer ta tid innan jag ska lägga till min inredningscharm;-) Men att leta inspiration på nätet funkar ju i det oändliga. Har ni några tips får ni gärna länka med en kommentar. Jag vill gärna se mer New England-stil.

Bilderna har jag hittat här.

Rosa läppglans!

Var till läkaren i går. Två och en halv timme tog det att få veta att man har en baktierie i kroppen som gör att det blir svårare att andas och hostan kommer gratis. Man är ju inte direkt första prioritet när man kommer in med svår hosta och en kvinna i sina bästa år.

När man sitter där i undersökningsrummet så blir man antingen sämre eller vansinnigt mycket bättre! Jag vet inte hur många gånger jag tänkte: Nu sticker jag, jag klarar inte en minut till. Man ser ju inte ens ut för tusan för de där plastfilmerna som ska skydda mot insyn.

"Är jag inte lite bättre nu? Det går nog över i morgon?" eller så tänker man: "Herre gud, tänk om de hittar en obotlig bakterie som gräver sig in i hjärnan och man tappar höger arm och blir blind och döv." Jag var på väg att gå flera gånger för jag hatar att vänta!!! Och speciellt om man sitter där man sitter och det enda man kan göra är att omorganisera deras lådor så stetoskopet ligger i lådan med en etikett där det står stödförband på.

-Ni kan ringa sen när era labtanter har fått svar eller så ger ni mig pencelin nu och så jag kan åka hem och sova så kommer jag tillbaka med det om jag inte behöver det. Okej???

När jag satt där och väntade på att den unge snygge norska orakade läkaren, som var inte en dag över 25, skulle komma med provsvaren så höll mina läppar på att skrumpna ihop. Det kändes som om jag varit i saltvatten i ett dygn och solen var brännhet och läppsyl hade inte uppfunnits ännu. De var torra!!! Jag vet inte hur många gånger jag rotade igenom min handväska efter ett läppsyl. Det enda jag hittade var ett Hello Kitty-rosa läppglans som hade gjort Blondinbella rosa av avund. Men inte tusan kan jag ta på mig detta??? tänkte jag. Läkaren kommer tro att jag försöker göra mig "hot" för honom. Ligga där med febernoja, skinnflodd näsa efter alla pappernäsdukar, hostar slem och kan inte andas. Men rosa läppglans får hon på sig. Patetiskt! Men jag trotsade mig själv och strök på lite rosa läppglans och pressade samman läpparna. De värsta glansen hade gått bort som tur var innan snyggingen kom igen med tre kåvepenin som hade sorlek som en tampong.

"Ta dessa och gå hem och lägg dig."

Tack!

Nu ska jag sova igen.

Empati eller sympati?

Ringde till Direktörn:

-Jag åker till till Jourcentarlen nu för jag mår ännu sämre. Ska du med, undrade jag.
-Varför går klockan på laptoppen en timme före, fick jag till svar.

Vad heter det nu empati.... sympati... Nästa gång ringer jag mamma.

Att vara sjuk eller frisk?

Det bästa med att vara sjuk:

1. Man kan ligga i sängen i flera timmar utan att någon ifrågasätter det.

2. Man behöver inte gå ur sängen på två dygn för att duscha.

3. Allt godis är tillåtet. Även barnas påskgodis som de endast för äta på lördagar.

4. Man blir kompis med Oprah på TV´n.

5. Man gråter en skvätt till Oprah och skyller på förskylningen och rinniga ögon.

6. Sambon trampar i mitt snorpapper och kan inte skälla ut mig för jag är så matt så jag klarar inte gå till skräppåsen. Vill han ha snorfria fötter får han låta bli att komma till sovrummet.

7. Behöver inte se dagens ljus.

8. Allt kretsar kring mig. Behöver jag the så får jag the. Behöver jag Alvedon så kör pappa fyra mil med Alvedon.

Nu är det så att ovanstående meningar gäller de som kan sjukskriva sig och inte är soloföretagare. Jag MÅSTE bli frisk inför helgen för då ska jag på SCRAPEVENT och prata Ämerinska. The Big Boys from över thär kommer till Helsingborg.

Nu vill jag vara sjukledig och sova tills på fredag. Någon som kan trolla????

Utmanad av Frida!

Tackar tackar Frida för utmaningen!

Tre saker som alltid finns i min/mitt:
Kylskåp: mjölk, smör och lingonsylt
Frys: brysselkål, broccoli och kycklingfilé
Skafferi: te, kokosmjölk och flatbröd
Handväska: plånbok, nycklar och telefon
Sminkväska: mascara, tops och ögonskugga
Badrumshylla: deo, våtservetter och plåster
Förråd: däck, blomkrukor och pulka
Hjärna: morgondagen, internet och familjen
Jackficka: lypsyl, ett mynt och nycklar
Kryddskåp: vitpeppar, salt och honung
Barskåp: Whiskey
Köksbänk: vattenkokare, espressomaskin och kaffebryggare

Nu utmanar jag er som börjar på bokstaven T, S, M och A.

Dagens bild 090420!

-TACK-
Tack underbara NI för all uppvaktning!!!


Buzzador!

Vill ni ha gratis saker att testa innan det kommit ut på marknaden? Klart ni vill!!!
Jag är med i Buzzador, där man får vara testpilot på nya produkter och tjänster och sedan svara på enkla frågor på internet om produkterna. Jag har bla fått pröva böcker, livsmedel, hygienartiklar och mobiltjänster. Det är kul!!!!
Vill ni vara med i panelen så registrerar ni er här: Följ den här länken så det framgår att det är jag som har bjudit in dig (mitt användarnamn som Buzzador är Plantanna)

Fest i dagarna tre!!!

Ojojoj vad fina presenter vi fått!
Artisten & Jag har födelsedag i morgon och hela helgen har vi haft kalas för familj, släkt och vänner. Jag har och är förkyld så firandet går på halvfart för min del; men det finns andra som klarar av att fira för mig hehehe.
OM det är någon som missat att jag är galen i handväskor så skriver jag det igen: I LOVE HANDBAGS!!!!! I går fick jag en äkta fin GUESS-väska av mina underbara fina kusiner:-) Om Direktörn kan sova med en träbit i sängen så kan jag sova med en handväska i sängen!


Vad blåser han med???


Dagens bild 090416!

-EN DÖRR & EN TRAPP-
Ser ni det jag ser? Just det, det finns en dörr som går att använda och det finns en trapp så man kommer upp till den :-)
I många många månader har vi fått använda ingången på nedre plan, på baksidan och klivit runt i byggdam och dret. Nu kan vi gå rakt in utan komma in till en byggarbetsplats!!!!
Ljuvligt!!!!!
Välkommen in!

Stockholm!

Om några dagar fyller Artisten och jag 43 år tillsammans. Direktörn undrade vad jag ville ha. SEMESTER!!! Det blir en helg i Stockholm med familjen och jag frågade vad de ville se i Stockholm?

-Kakeltornet, sa Artisten :-) Jag antar att han menar Kaknästornet. Han vill även se vilken färg Globen har. Jag tror nog att vi kan fixa det.

Det jag vill göra är Skansen och Naturhistoriska Museet med Lennart Nilssons fotoutställning.


Har ni några tips på matställen eller utflykter vi kan göra en helg i maj får ni gärna höra av er!!!! Och ännu roligare; BLI MED FÖR TUSAN!!!!!!! Häng på eller möt oss i Stockholm. Vi gillar att vara sociala:-)


Fin tejp!

Det är detaljerna som gör det! Eller vad tycker ni om dessa tejpbitar?

Dörrskylt på kalas!

Ojojoj vad kreativiteten ska flöda på söndag. Jag har tackat ja till att ha scrapbookingkurs för 23 (!!!) nio-åriga kalasplingor. Hur tänkte jag??? Det ska bli väldigt intressant att se hur vi får till det. Men det är bara att vara kreativ så löser det sig. Jag satt och gjorde en dörrskylt på prov för att se om vi får till det med materialet vi har.

Jag hade tyvärr kameran hemma i dag så det fick bli en scannad bild.

Your Blog Rock!

I dag fick jag en award av Marja. Jag blev så glad och rörd Marja över dina ord!!!! Det värmer:-) Jag skulle vilja ge tillbaka en award till dig men det kanske är meningen att man ska föra den vidare ;-) Du Marja är värd all uppmärksamhet du kan få inom bloggvärlden;-)

Så här skrev Marja om min blogg:

* Anna för att jag tycker hon är en underbart trevlig tjej med mååånga järn i elden. Och jag blir så glaaaaaaad när jag läser hennes blogg, och så är hon duktig på att skriva! och fota.


De bloggar jag blir glad av att besöka är:

Charlotte; Du bjuder på dig själv och visar upp den glamor du får uppleva och den lugna hemmavistelsen du uppskattar så mycket. Vi andra kan bara få uppleva glamoren på håll genom tex bloggar och andra massmedia. Många kanske skulle säga: Faan vad löjligt att uppmärksamma en kändis på detta sätt. Men varför då? Jag gillar dig Charlotte och beundrar ditt engagemang för den enskilde människan och artisteriet. Du verkar vara söt rakt igenom och kör på i din takt!

Jacob; Åh vad jag skrattar när jag läser dina inlägg. De är så självklara:-)

Terez; Du är bara galen! Hehehe. Skulle jag har mera på resekontot så skulle vi åka på fler äventyr med kidsen(mamman kan få följa med också)!

Fia; Jag är imponerad över hur du får ihop ditt liv. Du bjuder på dig själv och du skriver vad du tycker! Me like.

Åsa; Vilken kreatör du är! Du kan ta mig tusan förvandla en sliten stol till en fin karamell! Och inte tala om dina fina foton & allt fint du skapar inom scrapbookingen. Du rockar!!!! Mera dots till folket:-)

Gammal sångfågel!

Kanske dax att börja lyssna på musiken och inte gå efter utseende när man ska leta nya stjärnor inom musikbranchen: Englands 47-åriga talang.


Dagens bild 090412!

-LYCKA-
Äntligen lärde sig Artisten att cykla. Vi har försökt i två år och få upp honom på cykel men han har vägrat. Men så i dag körde jag honom och cykeln till hans fabror som lärde honom att cykla!!!
Han är så stolt. Vi har varit runt med cykeln och han har visat mormor, morfar, gamla mormor, Titti, Kjell, farmor med flera :-)


Vacker!

Vilken vacker pojke vi har.
För åtta år sedan gjorde jag en gipsmage för att sedan följa med ut i Karlstad och en viss person gick ner på knä och frågade om jag ville ha hans ring. Jag grät och stammade fram ett jajajjaaaa. Det var en ring han hade köpt i en femkronersautomat på Öl och Vinbolaget på Våxnäs. Vi gick tillsammans genom Karlstad och valde ringar på en guldsmedsaffär och tio dagar senare födde jag den finaste pojk som har funnits och det håller i sig.
Du är det vackraste min son och vi har gjort det bra!

Om våren!

Vänd dig inte om, se framåt vännen och återvänd inte.
Det gör ont när du vänder åter för att sedan se det vi ser.
Kom.
Stanna med oss och följ våren mot sommaren.
Du vill inte ha mörker igen och du är värmen. Stanna.
// Anna 090410Dagens bilder 090410!

-Färska bullar i påskägget-
Tre satser med bulldeg blev det innan tiden sa stopp. Nu ska vi åka & fira påsk i Manskog och där finns Blåbärskullen. När jag var yngre så trodde jag att det var dit alla häxor flög på Påsk. Blåkulla och Blåbärskullen spelar ingen roll. Ni hittar mig nog ändå med kvasten;-)Till Gamla Mormor!

I dag ska vi åka till mamma och pappa för att äta påskmat och fira min mormor. Hon blev 84 år i går. Hon är pigg som en nötkärna och kan inte åka på proffsboxningsmatcher för det är förbjudet att röka inne nu för tiden. Dumt påfund!
Så nu på morgonen har Clownen & Artisten målat teckningar (under tvång & muta).

Jag frågade Clownen varför Gamla Mormor har sträck i ansiktet:
-Mäh ho ä ju gammal o skrynklig juh!
Så självklart.

Artisten målade Gamla Mormor liggandes i en säng och jag frågade om han någonsin hade sett Gamla Mormor i en säng:
-Nä det har jag inte men hon måste ju sova någon gång.
Det vette tusan om hon gör för hon kedjeröker dygnet runt. Jo det är sant. Hon går upp på nätterna för att röka. Men så fick hon en guldklocka på Tobaken i Arvika också för lång och trogen tjänst vid packeteringen av tobak.


Himlarum!

Gillar ni renovera möbler, vitt eller Shabby Chic? Kika in Himlarum för inspitaion.

Låt bli maten!

Vid en diskbänk i Värmland där det står en kastrull med vidbränt ris i botten:

-Älslking har du lagat mat i dag?
-Mmmm kokat ris i kokosmjölk.
-Har vi lärt oss något av detta?
-Mmmm inte pröva sådant vi inte kan.
-Tack.

Dagens bild 090407!

-Lera högt och lågt-
Hysteriska mamman försöker städa hemma och Clownen förstår ingenting.
Men som sagt, leriga barn är ett vårtecken som visar att vi närmar oss värmen.


Påskkortpåse!

Här kommer förslag på vad man kan göra med en brun papperspåse; ett kuvert till ett påskkort!
Kycklingarna/fåhlarna är utstansade med die från Quickutz. Papper från Bazzill och Basic Grey och stämplarna är från Inkido.
GLAD PÅSK!Dagens bilder 090406!

-Ullared-Karlstad-
I dag bar det av hem med ett leende på läpparna. Vi hade gott om tid och hittade massa intressant efter vägen:

Husvagnarna står uppradade i Ullared.

Badtunnor och bastu finns på Campingen i Ullared.

Världsarvet Grimeton var tyvärr stängt.

Ett sött hus som ligger i närheten av Tjolöholms Slott och Slottskyrka:


När ni åker till Slottet tycker jag ni ska stanna vid gårdsbutiken som säljer KRAV-odlade grönsaker och jättefin pepparrot. Jag kikade in bakom kulisserna och där satt fyra gubbar och krafsade rent alla pepparrot. Vilket jobb! Men det finns ingen maskin som klarar detta och jag kommer aldrig klaga på kilopriset på pepparrot.
Dagens bild 090404-090405!

-ULLARED-
I lördags eftermiddag styrde jag, Teréze och Fia Baugette söder över och hamnade i ULLARED. Sov i husvagn två nätter, shoppade järnet, skrattade, var på Harrys, fick en ny doft i bilen och rosa rattmuff med glitter på.
lyckat med andra ord!
Bilderna är från Uddevalla, Ullared och Falkenberg.

Grattiskort med tyll! Och ett flyttkort!

Jag älskar tyll! Jag vet inte varför men det är underbart! Tyvärr så använder jag det allt för sällan...
Men i går small det till och hamnade på ett kort.
Allt material kommer från Annas Scrapbooking och leverantörerna är:
Basic Grey
Bazzill
Inkido
Making MemoriesDagens bild 090403!

-Gammal farbror dricker kaffe-


Du är lurad!!!

I dag åker jag på en roadtripp med sköna brudar och kommer hem om två dygn. Vi ska bo i husvagn. Töntvarning!

Men i alla fall, nu kan jag skriva att Direktörn har blivit lurad. Jag törs skriva det nu eftersom jag är på behörigt avstånd.

Kära Direktörn, du vet när jag sa:

-I morgon ska pappa ha släpkärran så du får tömma den från skit.
-Jaja. (mutter mutter)

Det var ett påhitt, ja kanske till och med en lögn... Så du gick upp i onödan och klädde på dig i onödan. Och körde i väg med bil och släp kl 07:45 på din lediga dag för att lasta av skräpet 8:00 när tippen öppnade.

Hoppas du har humor...

♥♥♥

Perrelli gillar också Ed!

I år fyller jag år. Jo faktiskt, lite halv jämt så där.
Jag föddes samma är som ABBA vann och på samma dag som Björn Skift, Ingmar Törnblad, Gro Harlem Brundtland och Hitler. Jojo ska det så ska det. Min son-Artisten bestämde sig för att födas efter så där 36 timmars förlossningsarbete på min dag. Tack för den! Du kunde inte vänta någon dag till kanske!

Och om ni nu inte redan har köpt hundra miljarder presenter till mig så är ett tipps här:

Men eftersom hennes t-shirt troligtvis bara får plats runt min överarm så kan ni titta här istället. Nummer 38-39 är ett bra nummer tycker jag.

Dagens bild 090402!

-INBJUDNINGSKORT-
Pysslar med lite inbjudningar...


Aprilskämt i klassen RAW!

Dagens råaste aprilskämt kom från en i Direktörns arbetslag:

"Arvikaverken har fått en stororder och nyanställer."

Samma dag som 400 stycken från Arvikaverken fick skriva in sig på Arbetsförmedlingen.

Konstigt mejl!

Fick precis ett mejl från ett företag som lovar att de kan göra min penis tjockare, längre och mer effektiv. Nu till frågorna:

Har jag missat att jag har snopp??? I så fall ska jag ha mer lön och prova ett och annat.
Är vi ständigt bevakade av amerikanska företag som kollar in våra kön och bedömmer hur stora de är? De som utför den arbetsuppgifter måste ha väldigt hög lön.
Varför skickar de detta mejl just när det är landskamp i fotboll? Är det inte nog med stake runt mig då...

Jag återkommer när jag får svar på mitt mejl till dom.

Peter Siepen...

skulle han komma in i mitt hem så skulle någon av oss dö. Bara så ni vet. Jag har nämligen sett ett avsnitt av Roomservice.

Förslag till barnkalas?

Just det, snart fyller våran bäbis åtta år och det ska bli storkalas har Direktörn bestämt. Artisten fick inte bara bjuda några ur klassen utan han är tvungen att bjuda ALLA plus nära och kära enligt Direktörn. Så nu behöver vi tips på vad vi ska göra med 23 ynglingar med sockerhumör...
Kom igen nu, hjälp oss!!!!!! Jag ska tänka på inbjudningskorten jag. Artisten ville ha en studentmössa på... Lite före sin tid tycker jag.

Latmasken går i arv!

Clownen ropade från toaletten:

-Kom mamma du får torka mig.
-Varför då? frågade jag.
-För då behöver jag inte tvätta händerna, säger en mycket nöjd Clown.

Och eftersom jag är vän med effektiva tankesätt så torkade jag henne givetvis.

Påskris med Quickutz!

Quickutz produkter är bra till mycket! De nya äggen och kycklingsdiesen passar utmärkt till påskpyssel. Stansa ut så många du vill ha och häng upp i påskriset. Äggen har jag hängt upp med Floss från Karen Foster och kycklingarna är upphängda med band som är färsta med DIDI från Glue Dots.
Allt finns att köpa hos Annas Scrapbooking.

Dagens bild 090401!

-VÅRTECKEN-
Nu är det dags att leta vårtecken. Clownen har ett.
Lortiga kläder. Barn ska vara skitiga och de drar sig fram i leran. Härligt!


April april!

Hahahaha det är ju underbart!!!

-Hur känns det?
-Hur tror du känns? Isen är halkig! Brandkåren är ett bra alternativ!

Hahaha det är humor!

FBK & NWT försöker: http://nwt.se/webb-tv/article507429.ece

RSS 2.0