Legotomte!

I går var jag på jakt efter en julkalender till mig själv. En som är från Lego. Tänk att få Lego varje dag! Här finns det dom som kan Lego:

Tyvärr var alla slutsålda i stan men jag har inte gett upp än. Internet är bra till mycket;-)

Skit i tomten.....!!!

Ska man skita i tomten?

Juleljus ute.

Cirkusartistens klasskompis pappa underhåller oss varje advent! Klockan 18:00 tände han årets uppsättning av juleljus. Riktig amerikansk stil:
Beklagar att bilderna blev så dåliga :-(

Har ni sett några häftiga bilder på uteljus får ni gärna länka så jag får se.

Hedlunds Blommor!

Under helgen hade Hedlunds Blommor i Arvika "Nypremiär". Maria P. har blivit stolt ägare av denna fina blomsteraffär och de har renoverat och gjort väldigt fint. Det blev så ljust och fint! Du är duktig Maria♥ All lycka till dig & Anders. Grattis förresten Anders!





Fint det är med rött & rosa till jul!

Tatuerad gris?

På svenska julbord finns det oftast en död gris, även hos oss. Mums! Men skulle jag vilja ha en tatuerad gris i min trädgård? Tja om den inte skriker under tiden den får tatuering så.
Mer info finns här:
http://www.wimdelvoye.be/artfarm.php

Vad skulle man tatuera på grisen? En pepparkaksgris kanske.


Jag hatar saft!

Cirkusartisten och Clownen fick visst vara ensamma inne någon minut i går under tiden Direktörn var i garaget och såg till att jag inte kan köra in bilen igen. Hur jag vet att barnen var ensamma inne? Det är saft på golv, tre bord, kuddar, böcker, brev och stolar. Vi har ett klippigt hem.
Hur lyckas dom?


Johanna Vintage!

Om ni läser Allt om hemmet så ser ni repotage lite då och då från detta hem och denna blogg:
http://johanna-vintage.blogspot.com/

1:a advent!

Trevlig advent ALLA bloggläsare! Här ska det städas och pysslas. I kväll har jag fixat med frukostbordet så barna får det mysig i morgon bitti. Godispåsar har jag gjort också i kväll till några småtomtar♥


Liten sjuk.

Snutten Edvin var lite febrig i kväll. Men efter att slumrat lite i hans favoritfasters famn så blev han på topp igen.

Liljan.

I kväll fick Mamma en famn med liljor, de var fridfullt vackra!


Mera paket!

Jag fortsätter att stämpla paketpapper!

Fin krans!

Titta vilken fin krans Heléne i Designteamet har gjort! Hon har använt kransen som finns att köpa här hos Annas Scrapbooking i Karlstad.

En hiphoppares frukost?

Hon är nog trots allt ingen hiphoppare. För vilken hiphoppare skulle äta frukost 8:30 en lördagsmorgon? Jag skulle ha beställt rivna morötter tror jag.



I dag åker Pär i Byn med sin fru Jessika till Ullared på en löningshelg före jul. Jag säger bara en sak LYCKA TILL!!!! Klarar ni denna prövning så klarar ni vad som helst.

Reklamdax!

Jag hoppas verkligen att denna reklam får all världens priser inom reklambranchen. Varför ska vi reagera så starkt fortfarande på vissa relationer? Skärp er världen "Lover for all" är ett begrepp som vi måste jobba hårdare med och en som verkligen gör det är Jonas. Jonas vännen, jag beundrar dig för ditt engagemang, styrka, tilltro på människan och framför allt din humor!

Bokcirkel!

I våras gick jag med i en bokcirkel. Vi är fyra personer som träffas cirka en gång i månaden för att diskuera hur vi uppfattade boken vi läst. Efter några minuter när det är klart går vi över till våra egna liv. det är väldigt skönt att få prata av sig om allt roligt och mindre roligt som händer runt en. Tack Ullis, Ninni och Maud, träffarna med er är värda att längta efter♥
Här är böckerna vi läst i år:

Musselstranden av Marie Hermansson: Ullis favoritbok. Har ni inte läst den så läs den. Handlar om en liten flicka som försvinner från sin familj en sommardag. Ta ftam näsdukarna för här kommer tårarna.

En kvinnas resa av Agneta Sködin: Denna bok tar dig med på en vandring på en pilgrimsled i Spanien. Den är befriande och vi blir sugna på att vandra, hitta sig själv och nya vänner.

Mina resor med Diana av Cecilia Hagen: Tycker ni att Prinsessan Diana var intressant så ska ni absolut läsa denna bok. Jag tyckte den var trög i början men efter ett tag blev det intressant och jag tycker verkligen synd om denna vackra kvinna. Hon hade det inte lätt!

Ett rum med utsikt av E.M Forster: Tyvärr så orkade jag inte läsa ut denna bok. Jag blev inte berörd det minsta men jag hoppas jag får ett väldigt långt liv så jag får några timmar över och kan läsa slut på denna bok. Den utspelar sig i min favoritstad Florens Italien.

Hångla mer! av Klas Hallberg: Tips på denna bok fick jag av Mikael Solber på ett föredrag han höll om kundrelationer. Boken är rolig och man identifirerar sig själv hela tiden. "Släpp taget och ge dig hän." Läs den! Författaren är från Karlstad dessutom.

Nu vill jag sjunga dig milda sånger av Linda Olsson: Jösses vad jag grät när jag läste denna bok. Direktörn fattade ingeting, jag kunde inte ens prata. Veronika, en ung tjej hyr en stuga för att få lugn och ro efter allt hon varit med om. I grannhuset bor en ensam kvinna som byn kallar häxan. Kvinnan har varit ensam länge och Veronika blir hennes vän och de delar sin livsöden med varandra. Jag beundrar författaren som får ihop så mycket sorg i en bok.

Flyga draken av Khaled Hosseini: författaren ger mig en helt ny synvinkel av Afghanistan. Jäklar vad jobbigt det är att läsa om hur olika förhållanden och möjligheter det är för familjerna i detta land. Vi får följa två pojkars barndom tillsammans för att sedan gå skilda vägar. den ena killen blir kvar i hemlandet och den andra flyr till USA. boken kommer ta ett tag att smälta och bearbeta. Återigen; var beredd att torka snor och tårar på erat påslakarn för här gråter ni till ni blir uttorkade. I kväll ska jag läsa hans andra bok som heter "Tusen strålande solar" och där får vi följa två kvinnor istället. Jag misstänker att även den gör att jag får vätskebrist och att sminket blir utsmetat på kudden.



Dagens fundering; hur mår de som aldrig gråter?

Hip-Hoppare!

Titta vilken brud jag mötte när jag kom hem. Kommer clownen att bli en hip-hoppare som har blåtiror, lyssnar på dålig musik, intressant klädstil och slickar dressing ur en burk??? Hjälp mig! Ge mig styrka inför tonårsperioden.


Sweet life!

Ett mycket enkelt och snabbt kort har jag gjort under eftermiddagen. Materialet finns här:
http://www.annasscrapbooking.e-butiken.se/?cat_id=185&head_id=24

Packa in paket!

I morgon ska vi fira mamma som blir 392 år. Eller något där åt, vet inte riktigt vad mormor i familjen vill ha för ålder så jag hittar på någon istället. Blir säkert jättebra.
Ville piffa till paketet lite och passade även på att göra en julklapp. Jag har taigit vanligt brunt papper(finns att låna på IKEA vid deras inpackningsdiskar) och stämplat på med olika färger. Superkul!

Stämplarna har jag lånat i kurslokalen hos www.annasscrapbooking.se och stämpeltillverkarna är Inkido och Kortmakaren. Har använt Distressdynor att stämpla med.

Personalfest?

Hade en kund inne precis som pratade om att hon skulle på personalfest i kväll. Kul för henne. Jätteroligt verkligen.

Kanske skulle ta och fixa så jag får en personalfest? Jag kan ju sitta här på kontoret och förfesta med mig själv och klaga på chefen som också är mig själv för att sen gå på ett svindyrt julbord och skåla i snaps med mig själv. Och slutligen hångla med chefen och spy i taxin hem. Skitkul med personalfest.

Förslag på personalfest för en person mottages tacksamt!


H & M + inredning =sant?

I februari 2009 ska HM börja sälja inredning i deras e-butik. Förhandsvisningen var ingen hit tycker jag. Bilder ser ni här:
http://husmusen.blogg.se/2008/november/hm-home-pressvisning.html

Silvergranar.

Nämen titta vad man kan hitta i skogen: Silvergranar! De får man inte bryta grenar av. Nej nej det vore fel. Det skulle jag aldrig göra.

Solen i skogen.

I morse var jag ute och jagade solen igen. Solen bor i skogen:


Jag vill ha ett stativ!!!!!!!!!!!!

En orgel i skogen?

Varför står denna orgel mot en vägg i Brunskog?

En julgrupp vid vedspisen.

Äntligen har advenstdekorationerna tagit fart. I morgon hoppas jag att jag har mer att visa er.


Material:
Våg och gryta från Miljömyran i Arvika
Pepparkaksmått från auktion.
 Ljus och ljusstake från IKEA.
Svart underlägg från Åhléns.
God Jul-dekorationer från Tinas Ting.
Lingonris o mossa plockat i skogen.

Översta fotot med blixt och det nedre utan blixt.


Cupcakes och jul.

I kväll ska jag advenstpyssla, julgodis och så har jag lust att göra fina cupcakes. Men jag vet att tiden inte hinner med mig så det sista får nog utebli. Men en som kan detta med Cupcakes är Blixtman. Tala om sugarsweet pictures!!!
http://blixman.blogg.se/

Julgodiset som tillverkas i kväll är Mârtensgodis och det Direktörn ska vara ända fram till jul!!!!!

5 dl vetemjöl
4 dl florsocker
1 ½ dl kakao
½ tsk vaniljsocker
1 ½ dl vatten
125 g kokosfett
5 ½ dl socker
Smält sockret, kokosfettet och vattnet i en kastrull. Blanda under tiden ihop mjöl, kakao, florsocker och vaniljsocker. Häll sedan kokosblandningen i mjölblandningen. Rör snabbt ihop det och se till att det inte klumpar sig. Häll ut smeten på en plåt med smörpapper på. Bre ut smeten tills den är ca: 1-1½ cm tjock.
Låt den svalna lite och skär den sedan i bitar.


Bilden är från http://www.skapligtenkelt.se/index.htm

Roliga gamla gubbar is back!

Kolla in reklamsnutten:


Hihihi denna tycker jag är rolig. I morgon ska jag och få mig en kopp kaffe hos en som förtjänat bla ett OSguld i höjhopp.

Peter Jöback och TV 4 10/12 2006.

Vilka rysningar jag får när jag hör denna låt. Det är det vackraste de kan spela på radion nu. I morgon kan ni höra Peter sjunga live på Mix Megapol på Äntligen morgon med Adam och Gry.

Den tionde december 2006 var jag med på Söndagsmorgon med Tilde de Paula på TV4 och visade scrapbooking. Under programmets gång så sjöng Peter just Halleluja. Men vet ni vad? Vi fick höra den hela morgonen innan sändning. Vi kom till studion vid sex på morgonen för att bli sminkade osv och under tiden repade Peter denna låt. Det var grymt bra och det var så fantastiskt så det behåller jag inom mig hela livet! Vi satt i två timmar och bara njöt. Tänk att sitta och scrappa två meter från Peter Jöback när han sjunger julmusik. Lovely!

Är det någon som har kvar det avsnittet där vi är med får ni gärna höra av er :-) Det var samma morgon som Fugelsang åkte upp i rymden också...

Sveriges Radio igen!

Nu har reportern på Sveriges Radio ring tillbaka. Hon bad såååååå mycket om ursäkt över att hon inte ringt tillbaka. Sååååååå pinsamt. Blablabla osv. Men hon och producenten hade kommit fram till att scrapbooking nog inte var rätt för detta programinslag. Men de återkommer gärna längre fram.
-Japp gör det och LYCKA TILL!!!

Allting gott slutet gott.

Åhléns julen 2008.

Åhlens har alltid fina julsaker tycker jag:

Undrar hur svårt det är att få ut muffinserna ur denna form?!!!?

Jag vet att jag har för många plåtburkar men visst är de fina?

I love prickar!

Om någon ska på Åhléns får ni gärna köpa med tekannan, hur kunde jag låta bli att köpa den????

Tips på fina paketinslagningar.

Skyltar alá Skärmnäs.

I Skärmnäs är det roligt. Vägskyltanra hör så bra att de måste ha hörselskydd och räven behöver inte leta efter hönsen utan det är bara att följa skylten.


Ljusare tider!

Till alla er som tycker det är mörkt och eländigt; det blir bättre och ljusare!
Bilderna tog jag vid soluppgången på Åsikten i morse. Det var ett fantastiskt skådespel att se detta ljus födas.


Att-göra-lista inför julen 2008.

Kära Direktörn, eftersom det troligtvis kommer att bli en jul i år så tycker jag att vi kan göra lite planering inför detta. Här är en lista på saker som kommer behövas fixas innan kl 16:00 den 23:e december 2008. Du får jättegärna hjälpa till!

* Göra 38 stycken julkort. Och posta dem. Julfrimärken har jag redan köpt. Fjolårets julkort som jag gjorde till din farfar i England och bad dig posta (och som du sa att du gjort) har av någon konstig anledning kommit tillbaka. Det ligger i trälådan till höger om din fina, dyra, vattenkylda dator.

*Köpa julklappar till sex barn. Jo, vi ska köpa julklappar. De uppskattar inte handgjorda träleksaker gjorda på MDF.

*Köpa julmat och då menar jag inte ischoklad och Sherry.

*Bjuda in din mamma, pappa, Hans, Lottie, Genevie, Leah, Carro, Johan, Tobba, Marita, Krille med flickvän på uppesittarkväll. Uppesittarkväll är den där mysig kvällen före julafton då vi dricker glögg, äter godis och ser på Bingolotto. Nej, du behöver inte äta upp din arm för att slippa spela bingolotto och det är väldigt få i våran familj som vill spela "döda så många blodiga soldater du kan på Playstation 3" på uppesittarkvällen. Och Fia med knuff har din mor förbjudit eftersom det inte blir någon familjehögtid då utan en begravning efter sviterna av era slagsmål.

*Städa. För att kunna städa på mitt vis behöver man dammsuga. Och för att kunna dammsuga behöver man en som fungerar. Så här kommer lite förslag på hur det kan ordnas. Köp nya påsar till den gula dammsugarn för de är nämligen slut. För att kunna köpa rätt behöver du veta vilken modell dammsugaren är och det står under dammsugaren. Sen beger du dig till en affär som säljer dammsugarpåsar och tittar i en pärm vilken sort du ska ha. Om du vill använda centraldammsugarna får du åka till en affär och köpa ny motor till den. Och vill du använda grovdammsugaren får du ringa en verkstad i Karlstad som tar hem reservdelar till den för Clownen har trillat på den så den gick i sönder. När du har dammsugit kan du göra resten som tex torka listor, tv, hyllor osv.

*Packa in julklapparna. Du behöver inte ens försöka, dina paket ser ut som en fotboll om det så bara är en fyrkantig chokladkartong. Be personalen om hjälp. Inte din sambo alltså utan personalen där du köper julklapparna.

*Be pappa skaffa en julgran men försök för faan inte att klä den för det är mitt och barnens jobb. Du får gärna sitta i soffan och smutta på glöggen och tindra med ögonen under tiden vi gör det.

*Göra julgodis. Hahaha försök inte ens hahaha.

*Ta fram adventsstjärnor och adventsljusstakar. Dessa finns utspridda i diverse skåp och rum i huset. Kommer du ihåg att jag bad dig byta glödlampa i förrådet där nere? Där finns några. Om du ska hänga upp ljusslingorna som vi har i vardagsrummet så säg till mig innan så jag hinner ta med mig barnen och ta en promenad för jag vill inte att de ska uppleva de svordomarna som blir i samband med detta.

*Plocka mossa till ljusstakarna med levande ljus. Det finns i skogen. Den är mjuk, växer på marken och väldigt fin. Du kan googla bild på den. Vitmossa kan du söka på.

*Köpa en massa stearinljus. Helst vita. Jag har varit i ett varierande antal inredningsbutiker för att införskaffa detaljer och annat till att pynta alla advenstljus med.

*Julmusik. Jag har Carolas julskiva och jag vet att du hellre skulle gifta dig med Mats Sundin än att lyssna på henne så se till att skaffa ett alternativ. Och då menar jag riktig julmusik. Även om Iron Maiden använder massa rök och färgglada lampor på scen betyder inte det att det är uppskattad julmusik hos din svärmor.

*Baka pepparkakor med barnen. Glöm ej att städa efteråt.

*Jultomte. Eftersom du tror att tomten finns så får du gärna fjäska för honom så han kommer hit. i fjol lyckades du inte riktigt tycker jag. Jag har nämligen inte fått min julklapp än från i fjol.

När jag nu frågar Direktörn vad som behövs göras inför jul så rynkar han ögonbryna och frågar:
-Julgran behöver vi nte vá?

Snälla Tomtemor ge mig röd, skimrande julstyrka med doft av kanel.


Idémakeriet!

Hmm undrar om man ska ge sig ut med ficklampa i kväll och jaga mossa? Blir så sugen på att inredningspyssla efter att tittat på denna blogg:
http://idemakeriet.blogspot.com/

Scrappa billigt?

Sveriges Radio ringde precis och ville intrevjuva mig om den ekonomiska krisen och hur man scrappar billigt.
-Ekonomisk kris????
-Ja vi måste hålla i våra pengar nu när det är ekonomisk kris i världen. Göra egna julklappar själva osv.
-Ja du. Jag har inte märkt av den ekonomsika krisen. Det är ju ni på massmedia som förstorar upp det och skrämmer människor. Jag har ingen i min bekantskapskrets som äger en massa aktier som förlorar i världe eller blir av med jobbet.
-Nej det är ju bra för er. Men hur scrappar man billigt?
-Ingen aning, har aldrig gjort det.
-Men kan man inte använda saker man har hemma?
-Jo om de är syrafria.
-Vad????
-Ja om materialet är syrafritt så kan du använda det annars så blir fotona gula efter ett tag om dom varit emot material som innehåller syra.
-Jaha men kan man inte använda tyg då?
-Det är inte så ofta vi använder tyg i scrapbooking. Men visst kan du det om det är syrafritt. Lägger man ner så mycket tid på en sida så tycker jag nog att man får unna sig att ha ordentligt material så det inte blir förstört.
-Okej, men plastduk då?
(här var jag nära att bryta ihop kan jag säga. typ; Är det dolda kameran eller???)
-Nej jag har aldrig sett att någon använt plastduk.
-Okej, jag får nog prata lite med min producent och ringa tillbaka.
-Gör det du.

Tror ni hon kommer ringa tillbaka och be mig snålscrappa i radion???? Det kommer bli lika intressant som en föreställning av radiobaletten.

Kolla in allt fint av Mirabyll!

Var in på Tesapysslar och fick se fina saker som hon gjort med hjälp från:
http://www.mirabyll.blogspot.com/

Roger detta kanske är något för dig:

Fototips igen-

Vill ni lära er att ta bilder på mat nu när ni står vid spisen och bakar o gör godis? Här är en artikel med tips:
http://www.popphoto.com/popularphotographyfeatures/5646/food-photography-how-to-before-you-take-a-bite-take-a-picture.html


Går ni bröllopstankar eller ska få den roliga uppgiften att fota på ett bröllop? Här finner ni tips på bra bröllopsfotografer för inspiration:
http://www.popphoto.com/americanphotofeatures/3854/the-top-10-wedding-photographers.html

Danielle Flanders!

Shit! Höll på att skita på mig när jag besökte denna hemsida:

http://danielleflanders.blogspot.com/

Hon har musik på sin blogg. Jag hatar det!!!!!

Men fina saker gör hon:

Mia och Klara!

Kolla in: http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=72260&from=program_ao

"Tabita har fått jobb

 Mia och Klara är nu färdiginspelad och kommer att visas i SVT med start i SVT1 söndagen den 25 januari 2009. Fram till dess kommer vi att lägga ut ett klipp i veckan ur nya serien. I veckans klipp har Tabita fått jobb på ett äldreboende. Här går hon tillsammans med kollegan Jeanette (Sanna Persson Halapi) igenom dagens medicinering." Citat från SVT.SE


Vilken av rollfigurerna är din favorit? Min är trash-morsan Tabita.

Frukost på spisen.

Direktörn är världens mest morgontrötta människa. Han vaknar av att han får en spark i nedre delen av ryggslutet ibland för att klockan har ringt femtielva gånger.
I morse när jag kom upp såg han ut så här:

Vad har han nu i åtanke???? Han till och med ställde in i diskmaskin efter frukosten som innehöll stekt ägg, rostat bröd och varm choklad. Det är något riktigt jävligt på gång. Bara frågan om vad?

Tack för Er!

Puss på alla er som kommit med kommentarer, samtal, sms, mejl osv angående artikeln i Arvika Nyheter och NWT.
Vi får hoppas det ger resultat. Matsedeln har sett likadan ut sedan stenåldern :-)

He's alive!

Japp nu har Direktörn vaknat upp från sin dvala efter sin resa. Och det första han gjorde var att återfå sin standard på sitt garage. Han "tvingade" sin förstfödde också:
-Det blir inget tv-spelande förrän det garaget är städat!
Stackars barn.

Dockutställning.

Titta vilka fina dockor de har skapat på artisten fritids!

Julbok!

-Titta mamma jag har gjort en julbok. Clownen är så stolt. Det är mamman också! Frågan är bara vad den handlar om?
Först är det två tomtar och en massa kärlek och så blev det en massa tomtar och mer kärlek och sen tre tomtar och sen mer kärlek och sen två tomtar osv osv. Rena tv-såpan har hon gjort.

Spår i snön!

Cirkusartisten kom inspringande:
-Mamma du får inte gå där du brukar för där är det spår i snön.Du får gå på gräset inte där det står STOP.
-Va???? Vad menar du?
-En fågel har gjort spår i snön och du får inte gå där. Vi ska spara dom!!!!

Snabba på!

Klockan är 12:20 och Direktörn står och njuter i duschen. Hör att jag är galen över tiden men lyssnar inte.
Klockan 12:30 ska vi vara på Cirkusartistens fritids för att fika och se på en dockutställning.
-Tiden Direktörn, tiden!!!!!!!!!!!

I morse kom de "bara" några minuter sent till skolan. Undrar vad som blir årets klagomål på utvecklingsamtalet nästa vecka????? Kan man skicka någon från Manpower kanske? Kan man hyra en förälder per timme? Smart affärsidé.

Grattis Therez!!!!!!!!

Therez du måste ju vara världens lyckligaste människa! tänk att veta att man kommer att bidraga med pengar till Direktörens julklapp. Undrar vad jag ska köpa till honom? En ny bil, en resa, en ny gryta, strumpor eller varför inte en skruv.

Auktionen slutade på hela 44 kr. Jösses vilken fin present han kommer att få. I fjol fick han en resa till Los Angeles. I år kommer han att bli så överaskad!

Ni som missade auktionen; så här skrev jag:

Objektsbeskrivning

I år bestämde Direktören att julkortet skulle vara svart och gult. Han måste vara jävulen själv. Vem vill ha svart och gult på julkortet?!!!?
Det finns INGA dekorationer som symboliserar julen inom detta färgspektra. Jag frågade varför han valde dessa färger:

 -Ja, det är ju Dewaltfärgerna och på jul ska man tänka och få Dewaltverktyg. Jag hade tänkt att säga svart och guld men guld är inte så juligt.

Nähä är det inte???????

För att få pengar till Direktörens julklapp säljer jag här hans julkort. Hans julklapp i år kommer vara lika billig/dyrt som slutbudet på denna auktion. (Direktörn: Bud från dig kommer att raderas och glömmas av resten av världen så det är ingen idée att du försöker höja budgivningen!!!!!)

Material till julkort kommer från:
Quickutz
Bazzill
Ranger
Making Memories
Tim Holtz

Jag bjuder på porto för att bli av med eländet! Blir budet riktigt högt ska jag tvinga Direktören att skriva en signatur och en vänlig julhälsning till köparen.

----------------------------------------------------------

Här är inlägget om julkortet:
http://minkamera.blogg.se/2008/november/javulen-bar-snickarbyxor.html

Oj då vilken dålig timing det kan bli....

I kväll ska jag ha julkortkurs på Arvika Kommun. Snacka om dålig timing. Jag är nämligen med i en artikel där jag klagar på skolmaten i Arvikas förskolor.... Med bild och allt.
Här kan ni leta upp artikeln:
http://www.arvikanyheter.se/websidor/vecka/AN-081124-hela.PDF

Shit shit shit, varför kan jag aldrig vara tyst!!!

Stämplar till frukost?

I dag var det en sådan dag då jag i sängen lite för länge........ Sitter här nu och uppmanar Clownen att göra rent och plocka bort allt innan frukost.
När man börjar vakna till liv och hör detta det första man hör då vet man att det är något på gång:
-Daddy look jag scrapbookar!!!!!!!

Vedspisens framtid är osäker.

Hjälp vad ska jag göra??????? Direktörn vill kasta ut vedspisen. Det är ju hemmets hjärta. Han klagar på att han måste göra ren den så ofta. Tur att han inte använder kompressorn varje gång.....
Kommer ni håg detta: http://minkamera.blogg.se/2007/december/och-han-tanker-hur-del-trehundrafjorton.html
I går lagade vi i alla fall middag på vedspisen. Varför? För att vi kan. Än så länge.

Brunskogs julmarknad avklarad för i år!

Pia och flickor med underbara julsaker. Allt handgjort! Vill ni besöka Pias blogg finns den här:
http://pia-vardagsrummet.blogspot.com/

Fint det blir med gamla burkar och godis gjort med kärlek:

Maränger!

Om inte denna bock varit så lättsåld så hade den fått följt med mig hem!

Sen var det dax för mutor; fika i Drängstôga.

Avtryck!

Vissa människor gör avtryck hos en mer än andra. Här hemma lämnar någon liten avtryck på fönster.

Julmarknad i Brunskog.

Nu åker jag och Clownen till Julmarknaden i Brunskog för att mysa med Oskar & Jenny.

Dekorationerna på fatet är köpta hos Tinas Ting i Arvika och Hem te Gårn i Charlottenberg.

Hem te gårn julspecial!

I dag när vi körde hem från flyplatsen åkte vi förbi Hem te Gårn i Charlottenberg. Jag rusade in med kameran i högsta hugg och ger er här julens ögongodis från Hem te Gårn. Jag vill tillbaka utan barn o en trött Direktör♥

Ni som inte varit där; det är en inredningsbutik i en gammal ladugård. Så mysigt med ett café som bara kräver en tår.



På flyplatsen.

I väntan på Direktören:

Var är pappa?????

När Clownen fick se Direktörn sa hon:
-Pappa är inte död!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Det finns inga djur här.
Vi har pratat om att det finns giftiga djur osv i Australien och det tog hon på orden.

Och så äntligen kom han!!!!!!!

Mera bilder från hotellet & flyplatsen i Singapore.



Dessa bilder är tagna med mobiltelefonen.

Hobbit-ön norra Nya Zeeland by Direktörn.

I Hobbiton spelade de in Sagan Om Ringen-filmerna på Nya Zeeland.


På Nya Zeeland är Kiwi en fågel:

Direktörn var även på resande fot och kollade in varmkällor och badkar på Nya Zeeland:

Fint landskap!





I Auckland finns detta monument.

Sydney, Australien by Direktörn.

Lägger ut bilder från Direktörns kamera:

Shopping al'a Direktörn!

Han är hemma!!!!!!!!!!!!!!!!! Och kvällen är räddad:

På besök hos tandläkaren.

I går var jag med mina juveler hos tandläkaren för att kolla in tandtrollen. Allt var bara bra och vi fick en genomgång på hur man borstar tänderna osv. En sak som tandsköterskan sa var att vi skulle ta det lite lugnt med sura livsmedel. Hon hade en bild på väggen vad som var surt. Vi läste upp och pratade med den smarta sju-åringen; Cirkusartisten:

-Juice, citrusfrukter, sura godisar, klubbor, te, kaffe, öl och vin är surt berättade vi.
-Ja, vin dricker jag bara hos farmor sa sju-åringen.

-Öhhhhhhhhhh hum argh öhhhhh mmm uuuuu jaha sa den smått nervösa mamman.
-Men jag dricker inte det mer för jag tycker inte det är gott sa Cirkusartisten.

Tur att det är ett år till vi ska träffa denna undrande tandsköterska igen. Farmodern fick tårar i ögona när jag berättade.

Solen längtar efter oss!

I maj ska vi på "Sydentur" i en vecka. Vilka vill med???? De som troligtvis blir med är Therez, Frida och Sara. Jag håller utkik på www.ving.no för Happy Hour så vi kan boka snart.

Ljusogram.

Jag älskar doftljus! Japp jag är lättköpt, ej svår att köpa julklappar till alls även om Direktörn envisas med att han måste göra julklapparna till mig.

Nu har jag sett att Yankee Candle har ljusogram som en produkt. Hur smidigt är inte det? Istället för att skicka choklad eller blommor så får mottagaren ett ljus som vara länge :-)

http://www.yankeecandle.se/Ljusogram.aspx


Bilden tagen från Roomservice.

Coca-Cola????

Coca-Cola köper reklamplatser mer och mer. Tex i Kiev så har de sponsrat vägskyltarna....

En häftig och mycket, mycket välgjord illustration av Andreas Elgstrand som kanske snart blir verklighet????

Blankettbanken

http://www.blankettbanken.se/ finns almanackor att skriva ut om ni ska scrappa något eller skilja er. För det finns nämligen blanketter för massa olika tillfällen.
Bara ett tips ;-)

Åka bil med en blind.

Viktoria; Direktörn är på tjänsteresa. Han lagar datorer för Macbat. Men han gör inte bara arbete. Han berättade att han skulle få åka runt på en formel 1 bana med en karlslok som är blind....
Inte bra att veta sånt i förväg. Jag har inte hört av honom sedan dess men jag har inte heller sett på nätet att det skulle ha varit någon olycka på en bana. Så är livet på Cirkusen:-)

Herre jösses!

Nu när Direktören har varit borta så har jag fått trixat och donat för att få ihop min kalender med jobb, möten, barn osv. Mamma, pappa och svärföräldrarna har ordnat det gallant!

Men nu tog pappa priset. Han ringde och frågade om jag behövde få städat hemma. Tack men nej tack sa jag. Nej då städar jag garaget istället så du får in bilen.

Jösses!!!!!!!!!!! Vad har man gjort för att förtjänat detta. Direktörn kommer få hjärtklappning och svettningar när han ser att han kan se golvet i garaget. Det har han inte gjort sedan vi flyttade in. Men bara han får sova av sig lite så blir det nog stökigt och normalt igen.

På väg.

Heléne, Direktörn kommer hem i morgon:-)
Kaoset på Cirkusen återvänder. Var så säker.

Novemberkort.

I går var Frida här och pysslade. Jag älskar sociala vänner :-)
Två kort blev det:
Som kortbas har jag använt punchinella!

Vad blir det för mat?

På torsdagar kl 21:00 är tv's snyggaste just nu på G. Per Moberg!!!!!! Han skulle gärna få komma och slicka på sina fingrar i mitt kök. Hans kök är för övrigt underbart!


http://www.tv4.se/1.283438?videoId=1.726503

Äntligen Hanne!!!!

I går var Hanne här och hon berättade att hon äntligen har skaffat blogg:
http://limogglitter.blogspot.com

Hon berättade också om hennes fem veckors långa stämpelresa i USA. Härligt!!!!!!!!!!!!!!!

Tack Hanne för all inspiration! Du är Norges bästa!!!!

Vi ses kanske på julmarknaden på Skutboudden till helga;-)

Singapore.

Fick detta mejl från Direktörn:

här bor jag. synd att du inte är med

http://www.rafflestownclub.com.sg/


--------------------------------------------------------------------

Bli inte chockade när ni ser hotellet!!!!!!!!!! Själv sitter jag och äter en torr lasange ur en plastlåda. Äta bajs typ....



Tonfiskmacka.

Så här gick mina tankar på ICA i kväll när jag skulle fixa inför kvällsmaten:
"Oj titta det finns tonfisk som inte ligger i vatten eller olja. Perfekt inga konstigheter här inte. Men vilket roligt namn, varför vill de ha med katt då skulle man kunna tro att det är kattmat ju. Det är ju inte så smart."

Kommer hem och börjar med käket. Tankarna snurrar vidare:

"Vad konstig färg det är, verkligen mera röd mot den som är i olja eller vatten och färsk tonfisk är ju röd så denna måste verkligen vara bra. Men vilken konstig form den har. Är det där vita fiskben? Det luktar inte gott, nästan kattmat. Men va faan det är ju tillverkat av Doggy!!!! Det är kattmat. Smart att ställa den tonfisken bland de andra tonfiskburkarna....!!!!!" Har ju hört att de lurar en med köttfärsen på ICA och nu ska vi alltså äta kattmat."

Om vi käkade fiskmaten? Säger jag inte men när Clownen fick flingor så sa hon så här:

- Jag vill ha mjölk i för det ser ut som kattmat.

Hon kommer att tro att allt nytt är kattmat nu.



Kära Direktörn; kan du komma hem och ta över dina sysslor och ta över min förvirring. Det är ju du som ska göra sånt här!

Himlen fryser.

Nu har kylan kommit in i november och det syns på himlen.


Vad vore naturen utan färg? Var rädd om den och all färg!

Zlatan - tillåten kaxighet.

"Jaha, tre stycken liksom. Då är man ensam på toppen. Får hoppas man får komma tillbaka nästa år och hämta den fjärde."
Zlatan i sitt tacktal efter att fått sin tredje guldboll.
http://www.aftonbladet.se/sportbladet/hockey/elitserien/article3794041.ab

Mina tavlor!

Dessa tavlor är det jag gjorde i går. Så roligt!!!!!!!!

Lego & Benetton!

I går var barnbarnen och blev bortskämda hos mormor & morfar.

Tyvärr får jag inte ordning på Direktörns stora dator så jag kan redigera bilderna i photoshop buhuu buhuu. Kom hem Direktörn!!! Toaletten behöver städas också älskling!

Tiden, tiden var tar den vägen?

I dag började jag göra tavlor. Det är det skönaste jag gjort på länge. Herre gud vad skönt det är att bara skapa tavlor som bildar sitt eget motiv. Jag har gjort FEM stycken. Var tar tiden vägen???? Jag tittade upp nu och "Shiiiiiit!!!!!!!!" vad klockan går. Skulle ju baka och städa för i morgon kväll är det fika dags här. Gissa om dagen är fullsmäckad i morgon men det är det värt för jäklar vad kul det är att göra kreativa tavlor!
Hoppas vi ses i morgon! Ska bli kul att få hit er brudar!
Nu ska jag sova. Natti Natti!

Nya Zeeland kom Nya Zeeland kom!!!!

Har inte hört av Direktörn på ett par dagar men så äntligen kom ett livstecken från han. Han befinner sig på Nya Zeelands norra ö och ska besöka inspelningsplatsen av "Sagan om ringen." Stackars pojk, måste vistas utomhus när han är på jobbet.
Tänk om han någon gång kunde ta med kameran också o inte bara mobilen.....

Testportalen.se

Sover man på annan ort och behöver slå ihjäl lite tid kan man alltid gå in på:
www.testportalen.se

Vilken superhjälte är du?
Fantomen 68%
Kattkvinnan 53%
Stålmannen 44%
Wolverine 39%
Robin 36%
Hulken 36%
Hellboy 30%
Spindelmannen 28%
Batman 16%

Jag trodde jag var Karlsson på taket.

Eller testa hur ond jag är:
Du är 25% ond!

Du är en aningen ond, fast i smyg!

Sju saker.

Busan har utmanat mig. Här är reglerna:

Länka den som utmanat dig och sätt in dessa regler på din blogg.
Berätta 7 saker om dig själv, både alldagliga och knäppa.
Utmana 7 st i slutet av inlägget genom att nämna deras namn och länka till dem.
Låt dem få veta att de har blivit utmanade genom att lämna en kommentar i deras blogg.

Okej här kommer sju saker om mig:

I dag har jag kommit på att Göteborg är jävulens stad! Varför? Jo för att ta sig från parkeringshuset city till elite hotell måste man köra på en bussgata, en spårvagnsgata och en gågata och få ondaögat från en massa fôlk.

Blir illa till mods och generad över vuxna som klär ut sig på allmän plats.

Har bantat i 19 år. Prata om att vara envis.

Försvarar ofta den svaga och utsatta.

Har slagit en pärm mellan benen på studierektor Kjell Johansson.

Äger en skinnväst.

Har stoppat på en bensinstation i Memphis USA och glömt att tanka och sedan fått bensinstopp på motorvägen i Memphis men vägrade erkänna för pojkarna som stannade att det var soppatorsk.

Jag utmanar Sandra, Therez, Frida, Micke, Therése, Egoina och Jannike.

Lilla Anna och Långa farbrorn.

Buuhuu vem ska nu rita fina spöken och gulliga tummar när Lasse Sandberg har dött?
http://www.vf.se/Hela-livet/Familje/2008/November/Vecka-46/Lasse-Sandberg-avliden.aspx


Sov gott Lasse och tack för alla bilder med mening.

Sydney!

Nu har Direktören landat i Sydney, Australien. I söndags visste han inte var han skulle bo, det är ju synd att vara ute i god tid... Nu berättade han att han bodde på en gammal fårfarm. Hahaha skrattade jag rått för mig själv. Det kan du ha när du inte är ute i god tid. Men så fick jag se foton från hans "gamla fårfarm". Det är ju värsta lyxhotellet!!!!!!!!!!! Ser det ut som en gammal fårfarm?
Bara han inte lagar mat i köket..... Det kan hända vad som helst. Jag har ju vant mig med att han prövar lite då och då men jag tror inte de andra hotellgästerna skulle uppskatta hans matlagning....

Utställning 2008!

Jag ska vara med på en utställning! Vill du också???? Häng på för tusan. I dag är sista anmälningsdagen. Mer ino här:
http://juniform.blogspot.com/search/label/Utst%C3%A4llning%202008


Ska jag sy något eller en tavla kanske. Tja ni får vänta och se.

House of Hedda.

Här kommer mera julklappstips till de som har barn, tyvker om inredning eller en väskälskare. Tjusiga träskor har de också!
House of Hedda heter butiken.

Virkade Cupcakes!

Tack Ylva för de underbara cupcakesen som kom i dag!
Visst är de söta!!!!!!!???????????!!!!!!!!

Jag har vunnit!

Kolla jag har vunnit. Jag fick världens bästa mejl i dag:

CERTIFIED PROMO DRAW YOUR EMAIL IDENTITY HAVE WON $1.500.000.00USD IN THE ONLINE PROMO DRAW(ONE MILLION FIVE HUNDRED THOUSAND DOLLARS).

TO CLAIM YOUR WINNING PRIZE,CONTACT MR, DONALD ASBURY CONTACT DETAILS.
Email:[email protected]
Tel:+34-693-374-966
Fax.+34-917-919-183
Secretary,
Mr, Jone walter.

Fattar ni vad mycket pengar det är?????????? Vad ska vi göra med alla pengar? Starta önska! Ni kommer att få ta del av vinsten jag lovar.

Tre år!

Viran har haft kalas idag♥


Dammigt!

Direktören:
-Jag har hittat internationella konferensen för dammråttor och jag har navelludd:

Han gör vad som helst den galningen. Nu håller han på att packa, undrar vad han hittar mer?

Svärföräldrarnas kök.

Svärföräldrarna har under många år renoverat sitt hus. Köket börjar nu äntligen komma på plats:

Farsdag!

I dag firar vi pappa!

Möhippa!

I går hade vi en möhippa för Jessika. Hon ville absolut inte ha någon möhippa men vi ville fira henne liiiiiiite. Vi förvarnade hennes kärlek att vi skulle komma och han fick veta vad vi skulle göra inför dagen.
Vi hade en tårtkurs med Tårtpinglan.se i kurslokalen hos Annas Scrapbooking.se och avslutade med en lugn och fin middag.
Jessika var mycket nöjd och det var huvudsaken.
Lycka till med kärleken♥♥♥
Bilder från dagen:
Jessikas fina linneklänning
 
Kleta på fyllning

Fina tårtor kommer att ätas idag

Kolla där är Peter Stormare. Slurp....

Mätta så vi spyr snart.

Vad är nu detta?

Glömde fota innehållet i kortet. Det är det som är viktigast;-)

Inredningsinspiration!

Heléne R; här finns det finfina inredningsfoton & annat gôtt:

Hon är på tjocken!!!!!

I kväll fick jag veta att någon ska få bäbis till våren!
Lycka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Det blir aldrig som man tänkt sig.

Planera planera planera. Mitt huvud sprängs snart av allt som jag ska hålla ordning på.

Hallå någon där?

Har ni tänkt på hur många sätt ni kan bli kontaktade på? Räkna ska ni få se. Vad har hänt? Vilket kontrollbehov vi måste ha!!! Detta har jag:

5 st mejladresser
1 mobilnummer
1 jobbnummer
1 hemtelefonnummer
1 st hemadress för snigelpost
1 st jobbadress för snigelpost
MSN
Skype
Facebook
2 st bloggar
1 st hemsida
Aktiv medlem på sju olika forum.

Koppla bort sig är inte så lätt märker jag :-)

Förvirringen är veckans ord.

Fick precis ett mejl där avsändaren undrade om hon verkligen skulle ha det mejlet. Det innehöll privat information som hon inte skulle ha från mig. Mejlet skulle givetvis till någon annan. Sorry.

I onsdags var jag och skulle lämna blod. En dag och 30 minuter för tidigt.

I går var Anna här och efter fyra timmar när hon kom ut från köket sa jag:
-Hej!!
Hon började skratta som en besatt och jag med. Hon hade varit där i fyra timmar och jag hälsade precis som om hon kom in genom dörren. Roger som precis kom in genom dörren såg ut som ett frågetecken. Det var ju han jag skull hälsa på. Men det gjorde jag inte utan jag presenterade honom sin min kusin. Han sa:
-Vad sa du nu? Du sa att jag var din kusin...
Och det är han inte kan jag säga.

Herre jösses tänk om det är så att nu när Direktören ska vara borta från oss ett tag så tar jag över hans omständighet och förvirring. Kan inte någon komma hem till oss varje dag för att se så barnen har kommit till skolan och inte blivit avsläppta vid någon affär och pantsatta i en burkautomat och en sopsäck med pantburkar är på fritids????

Jessika!!!!!!! Om jag inte lämnat Clownen på dagis på tisdag får du ringa svärmor min så får hon börja leta.....

Julkrans

Se vilken fin julkrans Maya Road har gjort med Basic Greys papper:


Fort Irwin

USA är ett ovanligt land. Det fick jag åter igen bekräftat i natt under valvakan. USA har lite ont om pengar. 50.000 miljarder dollar i stadsskulld senast jag kontrollräknade. De har lite att bita i. Men som sagt i natt fick jag en av förklaringarna till denna ekonomiska kris.
De har ett låtsaskrig USA. De krigar inte bara i Irak de har även byggt upp TRE Iranska städer för att träna sina soldater på att kriga i Irak i USA. Det har hitills kostat 57 miljoner dollar att bygga upp dessa kulisser. Det är helt sjuk, de till och med tagit hit folk från Irak som bor där för att soldaterna ska leka krig. "Okej, nu ska du leka död och sen åker jag till ditt hemland och skjuter din morsa."

Hmmm hörrödu George Walker Bush kan inte du ta och åka till den Iranska gränsen, ställa dig på ett isblock och pissa på taggtråden som innehåller 200 volt och se om du dör av det först eller om gränsvakterna sjuter dig först. Fega jävel. Kom igen och titta ut från din sandlåda. Tur att du blir pensionär i januari! Tvi! Men du hinner ändra lite till i USA innan du lägger ner lagboken.

Vill ni besöka Sandlådan Fort Irwin så får ni posta brev till:
Mailing Address:
SFCA-SR-IR Acquisition Command
P.O. BOX 5095 Fort Irwin,
CA 92310-5095
Hemsidan är:
http://www.irwin.army.mil/channels
http://www.fortirwinmwr.com/
De har till och med Halloweentips för de som bor där:

HALLOWEEN TIPS
For Trick-or-Treaters
• Carry a flashlight.
• Walk, don’t run.
• Stay on sidewalks.
• Obey traffic signals.
• Stay in familiar neighborhoods.
• Don’t cut accross yards or driveways.
 • Wear a watch you can read in the dark.
• Make sure costumes don’t drag on the ground.
• Shoes shlould fit (even if they don’t go with your costume).
• Avoid wearing masks while walking from house to house.
• Carry only flexible knives, swords or other props.
• If there is no sidewalk, walk on the left side of the road facing traffic.
• Wear clothing with reflective markings or tape.
• Approach only houses that are lit.
• Stay away from, and don’t, pet animals you don’t know.

For Homeowners
• Yards should be clear of such things as ladders, hoses, dog leashes and flower pots.
• Put pets inside to protect them from cars and keep them from biting a trick-or-treater.
• Use battery-powered jack-o’-lanterns instead of ones with candles.
 • If you use jack-o’-lanterns with candles, place the pumpkin well away from where trick-or-treaters will be walking or standing.
• Make sure paper or cloth decorations will not be blown into candle flames.
• Healthy food alternatives for trick-or-treaters packages of low-fat crackers with cheese or peanut-butter filling; single-serve boxes of cereal; packaged fruit rolls; mini boxes of raisins; and single-serve packets of low-fat popcorn, which can be microwaved later.
• Nonfood treats include plastic rings, pencils, stickers, erasers and coins.

For Parents
 • Be sure children eat dinner before setting out.
• Children should carry quarters, so they can call home.
 • You should know where your children are going.
• Ideally, young children should be accompanied by an adult.
• If your children go on their own, be sure they wear a watch (preferably one that can be read in the dark).
• If you buy a costume, look for one made of flame-retardant material.
• Older children should know where to reach you and when to be home. • Although tampering is rare, tell children to bring candy home to be inspected before consuming anything. Look at the wrapping carefully, and toss out anything that looks suspicious.

Ed Hardy

Kära Direktörn!
Eftersom jag fortfarande inte har fått fjolårets julklapp pga av att dina verktyg har gått i sönder och att MDF-skivan har använts till andra av dina projekt följer här ett tips. När du är ute i vida världen och visar gubbslem hur batteriladdare fungerar; köp väskor till mig! Ed Hardy har fina tex:
http://www.edhardyshop.com/bags-purses-s/38.htm

Du kommer att få en mycket lyckligare tillvaro på hemmaplan om du hinner med fenomenet att skaffa fram en julklapp från 2007 innan 24 december 2008.

Blodet droppar.

Har varit och lämnat bod. De är inte snälla mina blodådror. De drar ihop sig som små rädda kaniner och gömmer sig under huden. Det krävs två olka blodsugare och två armar innan de hamnar rätt. Mer tid tar det också. Men skam den som ger sig. Förra gången rann blodet för sakta. Jaha har jag druckit sirap eller.....?
För övrigt tycker jag ni har lagt lite väl höga bud på Direktörens julkort. Han ringer varje gång budet har gått upp.
På måndag blir det dyrt att ringa för då åker han till Nya Zeeland. Någon som behöver låna verktyg i två veckor? Eller kanske köpa? JAAAAAAAA jag kör auktion på hans verktyg när han är borta. Yes!!!!!!!!!!!! Solsemestern är räddad!

Jävulen bär snickarbyxor.

Har lagt ut ett julkort på Tradera:
Hehehe hämden är ljuv!

Julkort rosa/rött & rött/vitt.

Barnen har bestämt färgkombination till dessa två julkort:

Julklappstips.

Om ni vill ge bort presenter till någon som redan har allt; kika in http://www.etsy.com/. Där finns något för alla ♥
Beställer ni nu borde det komma fram före jul. Här finns några läckerbitar:

Lunch.

Han behövde bara röra runt och värma kycklinggrytan med kokos......

Inte bra...

I går vid frukost påbörjade Direktörn något mycket dumt:
-Får jag ge henne det som står i skafferiet?
-Vad är det?
-Men du vet det där bruna?
Jag hade köpt Nutella dagen innan som jag skulle ha till bakningen och Direktörn blev hungrig på natten och tog det som finns hemma som man inte behöver värma: Nutella.

Så för första och sista gången har jag köpt hem Nutella! Direktörn hade det i teét.... Barnen på smörgåserna.
Så här lycklig blir man om man får Nutella till frukost:

Resultatet från höstpyssel.

Titta så mycket fint vi gjorde i går:

Förväntan.

Förväntan inför höstpysslet är total. Frågan är hos vem? Barnen eller föräldrarna?

Välkommen november.

Godmorgon Vänner!
Jag hoppas ni får en lika underbar dag som jag har haft min morgon med familj och frostiga morgonbilder.
Härligt att ha sin fina kamera tillbaka.

RSS 2.0