Säg till om ni behöver hjälp.

Ja, så säger jag när kunder kommer in i butiken. Tänk om munkarna i Burma fick hjälp från oss i väst.... Burma är ett fattigt land att leva i för de flesta. Utom för Than Shwe. Här kan ni se en film från hans dotters påkostade bröllop.
Inte undra på att munkarna är upprörda. Jag skulle skriva förbannade men kom på att munkarna blir troligtvis inte det.
I morgon kan vi bära en röd tröja för att visa varandra att vi bryr oss och vill hjälpa.

Könsbyte, cocosbullar & lite ångest.

I dag ringde TV4 och pratade om scrapbooking på ett program som heter "Efter tio" med Malou von Sivers. De skulle inte betala ut någon reseersättning eller betala hotellrum för resan till Stockholm för de har så stram budget. Stackars TV4! Jag rekomenderade ett företag i Stockholm som säljer scrapbookingmaterial. Skulle jag ha ställt upp gratis? Är det värt att göra det? Har redan varit på TV4 och fick ingen företagsreklam alls....

Sen hörde jag på radion att Kina stoppat alla TV-program om könsbyte. Vilka gör könsbyte i Kina? Kan man det? Det borde vara kvinnor som gör det för ingen man vill väl bli kvinna i Kina? Men räcker det inte med män i Kina snart???? Jaja, återkom till mig om ni har info om detta.

Köpte med mig cocosbullar hem för att göra behagliga barnförsök. Clownen är ALLTID skitig. Om hon så är nybadad så spottar hon tandkräm på högen med rena kläder eller så prövar hon en vattenpöl. Så idag tog mitt vuxna sinne ett stort beslut och köpte cocosbullar för att kolla hur skitig cirkusbarna kan bli.... Gissa om jag blev besviken!!!!! Det syns ju knappt på dem! Jag trodde vi skulle få tapetsera om i köket efter en kartong med cocosbullar. De åt inte ens en hel var. Cirkusdirektören åt bara två för han bantar....
Före:
image132
Se och lär:
image133
Under testperioden:
image134
Efter slutfört uppdrag:
image135

Varför är inte Clownen ren på allmän plats?

Kalaset överstökat.

Äntligen måndag och vardagen tar vid. I går var det fullt hus. Härligt! Synd att man inte hinner prata med alla bara. Bullarna glömde jag sätta fram så dom kommer familjen i Byn att äta upp sen plus äppelpajen som blev över. Ska bli kul att se dom igen för det är inte så ofta vi hinner ses nu. Cirkusdirektören var med under hela kalaset och vi fick den stora äran att umgås med honom i hela 1½ timme.
Clownen lyckades med det omöjliga och fastna i en stol i går:
image128
Barnbordet:
image129

Undrar om mamma ser om jag tar en bit till....:
image131

Kunde inte dagen börjat bättre?

Cirkusartisten har tappat en burk med pärlor på köksgolvet. Dom är små och förödande många.....image127

Lägeskoll.

Har målat plank i olika färger som ska upp under taket på gaveln. Varit uppe på ställningen och dragit ut spik och tagit ner gamla bräder högst upp under taket. Fick till och med borra hål i brädor och spika i spik för Cirkusdirektören! Tvättat två maskiner, plockat ur och i diskmaskin och lagat lunch. Nu det senaste har jag fyllt i en undersökning från SCB.
Cirkusdirektören har också snickrat och tagit bort gammalt virke från väggen plus städat badrummet. Han har även ställt in kalas i morgon. Han ska äta upp smörgåstårtan för 18 personer själv. Jag försöker få honom att ta emot sina gäster senare på dagen typ runt 18 för då hinner han snickra i morgon också.
Men det skulle vara ganska intressant att se honom klämma i sig 18 bitar smörgåstårta. Hans bror kommer hit i vilket fall. Han skiter i vad Cirkusdirektören säger och ska fira sin bror med eller utan honom.

Finns det en normal vecka hos en cirkus?

Faan vad skönt det känns att ha skrivit tidigigare inlägg. Piggare redan.
Under veckan så har det hänt en del saker som vanligt. Vissa roligare än andra.
Varit hos tandläkaren.
Ombokat barnas & Cirkusdirektören tandläkartider.
Handlat för halva priset på Konsum.
Utgång på lördag? Nej tack, gärna en annan lördag.
Intressanta samtal med Cirkusdiektören om djurs beteende och inlärningsförmåga.
Fått förfrågan om jag vill bli krönikör. Får kanske tacka nej där pga tidsbrist men är sugen faktiskt.
Intresseförfrågan från en kanske framtida kund om att utbilda personal. Handlar om mååånga personer här.
Gjort flera visningsex till butiken.
Sett på "Mia & Klara" på SVT. Mamman från Kristinehamn är bara bäst!
Varit hos frissan. Samtalsämnen som hördes hos frissan:
Mormor
Mode i färg.
IKEA
Kaffe
Jobb
Surströmming
Historia
Hår
Barn
Vädret
Sittplatser
Renovering
Artister

Köpa hus är en dröm där de nuvarande könsrollerna förstärks.

Klockan är efter två på natten och jag är ledsen, trött, förkyld, sliten och jävligt trött på könsroller. Innan vi flyttade till huset så fick jag påminna Cirkusdirektören om att det behövdes sorteras tvätt, städa, handla mat, gå till tandläkarn med barna eller något annat som hör till vardagssysslorna. Det var inget som föll sig naturligt för honom. Bara för att man blir sambos så städas inte toaletten sig själv.
Jag vill att våra barns eventuella framtida sambos ska kunna se att genusperspektivet har blivit bättre och att könsrollerna har blivit lite mer luddiga. Jag vet inte hur jag ska kunna försvara mig om det inte blir så. Jag vill inte sitta där och säga: Det var inte så lätt på den tiden, vi bara hängde med i den tidens perspektiv och gjorde inget åt saken.
På söndag ska vi ha kalas här för Cirkusdirektören fyller år på måndag. Här hemma finns det ingen mat, tvätten ligger härligt nedsutten i soffan och prydligt slängd i bokhyllan, det är kiss runt toaletten, damm överallt, disk högt och lågt. Jag skulle använda lördagen till att fixa detta. Men nu är jag så jävla trött på att det förväntas att jag ska fixa allt det där. Jag tycker det är otroligt kul när det kommer folk hit för jag är social och vill ha folk omkring mig. Men han bara tror att kaffet stor där och tårtan var det någon hemlig ande som beställde och körde hit. Det är alltid så; om det är min, hans eller barnas födelsedag.
Om din karl inte gör vardagssysslor som att handla, städa, fylla i papper om dagisplats osv; köp inte ett renoveringsprojekt! Tro inte att det blir bra.
För helt plötsligt ska han köpa spik, verktyg, dyra elektriska sågar, mäta plank, bygga ställning osv. Jag ska städa, tvätta, handla, putsa fönster och rensa bort kläder som inte passar barnen längre.
Gissa vem som får höra positiva kommentarer? Åhh vilket bra arbete du har gjort! Oj, vad fint du vikt tvätten i dag. Var har du köpt detta tvättmedel? Låter det så? Nope! Kvinnors hushållsarbete har inte alls lika mycket värde i jämfört med Martins Timells alla ovigda kollegor runt om i landet. För det förväntas av oss kvinnor att vi ska fixa detta här hemma bara så där. Det är inte alls värt lika mycket att skura golven som att sätta upp bräder.
Jag kan absolut inget om att renovera hus. Jag är grymt imponerad av att Cirkusdirektören har klarat så mycket själv som han gjort. Det var ingen runt oss som trodde på honom.
När vi skulle köpa huset så sa jag att jag inte hade tid att renovera ett hus nu pga allt arbete med företaget. "Det löser sig, jag förstår det." lät det då. Men ändå har han glömt att det finns en insida på huset som också behöver tas om hand. Och det gör han motvilligt om jag påminner honom. Jag har försökt att visa att jag kan också använda en skruvdragare med batteri. Men det var inte så populärt. Jag kan måla tycker han. Min svärfar säger att måla är ett kärringsarbete. Det genusperspektivet är Cirkusdirektören uppvuxen med.
Jag vill att våra barn ska växa upp med föräldrar som visar dom att de kan välja vilket yrke som helst, måste städa, laga mat, handla osv oavsett kön. Men det verkar skita sig i starten som den skitnödige sa.

Gylterudsgrottorna

Snart är sommaren slut på riktigt och alla blommor drar sig tillbaka. Hösten är underbar och vi får härlig frisk luft och fina färger. I dag har vi varit i Gylterudsgrottorna i Mangskog en snabbis. Vi kom överrens om att hit ska vi fler gånger och stanna längre och upptäcka omgivningen runt omkring. Cirkusdirektören kunde ju givetvis inte låta bli att läsa till och med i skogen....image122
image121
image123
image124image125image126
image118image119
Fortsätt nu att läsa inläggen under detta. Har nämligen laddat upp flera när jag nu har tid.

Första svordomen.

I går hjälpte Clownen Cirkusdirektören att sätta upp hyllor till kokböckerna i köket. Hon ville ha tumstocken och Cirkusdirektören sa nej.
Ge mig den! Clownen
Nej, du får inte du kan ha i sönder den. Direktören
Ge mig den! Clownen
Vad ska du med den till? Direktören
Jag ska mäta mig ävla unge! Clownen


Tyvärr så brast allt för mig och jag landade i en hög på golvet och bara storskrattade! Inte bra! Nu är det hur kul som helst att svära tycker Clownen.... Undrar hur hon lärt sig det uttrycket....
image116image117

Doktor i fysik.

Jo, faktiskt! Han är doktor i fysik. Cirkusdirektören alltså. Skulle ju inte kunna trot efter dagens första nummer från Cirkusdirektören.... I morgon börjar han jobba på Universitetet. Undrar om han berättar för sin Boss om sina expriment här hemma:
image115

En annan nivå.

Cirkusdirektören har nu börjat plocka upp smutstvätten på golvet och hänger den på krokar istället. Ger det vuxenpoäng?
image113

Finns det saker som har ett andrahandsvärde som jag inte förstår:
image114

Familjeproblem.

Clownen har en härlig morgonrutin. Hon kommer och lägger sig mellan oss och så går hon igenom sina nära och kära.
Min mamma. !nte pappas mamma. Farmor pappas mamma.. Inte morfars mamma. Storebrors mamma. Inte farfars mamma. Pappas pappa. Inte mormors mamma osv osv.
Men i morse var det andra andra tongångar hos den envisa och långsinta Clownen!
Min mamma. Inte pappas mamma. Pappa inte min pappa.
Va??? Är inte pappa din pappa?
Nej, morfar min pappa.
Nej, det är han INTE!
Ja, pappa arg te mig.
Jaha varför är han arg på dig?
Inte städa mitt rum. Han arg te mig. Han göra gräsklipparen på mig. Jag flyga då.
image112

Inkompetenta oförskämda blodsugare!

Helmia är ett fientligt företag!
För ett år sedan brakade bromsarna i sönder på Bilprovningen och det blev ilfart till Helmia för att fixa detta. Bilen var på besök i grabbarnas värld några dagar och vi betalade snällt och lugnt kassakvittot. För det var exakt det jag fick för tusenlapparna. När jag körde ut från Helmia så slog "fellampan" på igen som ett julgransljus. Jag in igen och förklarade att lampan lyser igen. "Ja... vi hade inte reservdelar hemma så vi kunder laga bromsarna." WHAT!!!! Ja, du kan få komma tillbaka och vi skaffar reservdelarna. NÄHÄ! In igen och blev av med brumbrummen. "Du behöver inte betala den här gången." Men Jippie. Jag betalade flera tusen förra gången för ett sketet kvitto. Hmm.
Nu har vi haft terapi med Helmia igen. Bilen bara dog för drygt en månad sen och Helmia i Arvika lagade felet, bytte någon reservdel. Dyrt och givande förstås. Men efter en vecka började den att gå dåligt och lampan lyste igen. In till Helmia i Arvika de hittade inget fel utan bara släkte lampan som indikerade att något var fel. "Du får komma tillbaka om en månad igen när lampan lyser igen. Vi vet inte var vi ska börja riktigt..." Nähä och det ska jag göra eller.
I går dog bilvraket igen och jag fick lämna in den på Helmia i Karlstad. Då hade nötterna i Arvika glömt att sätta på en luftslang när de bytte blablabla. Jävla puckon!

Varför vill du inte gifta dig?

For all those men who say, Why buy a cow when you can get milk for free. Here's an update for you: Now days, 80% of women are against marriage, WHY? Because women realize it's not worth buying an entire pig just to get a little sausage.
Men are like....
image106image107image108image109image110image111
1. Men are like .. Laxatives ..... They irritate the crap out of you.
2. Men are like...Bananas ....The older they get, the less firm they are.
3. Men are like... Weather ....Nothing can be done to change them.
4. Men are like .... Blenders ...You need One, but you're not quite sure why.
5. Men are like .... Chocolate Bars .... Sweet, smooth, & they usually head right for your hips.
6. Men are like ... Commercials ..... You can't believe a word they say.
7. Men are like... Department Stores .... Their clothes are always 1/2 off!
8. Men are like ...... Government Bonds .... They take soooooooo long to mature.
9. Men are like .... . Mascara ... They usually run at the first sign of emotion.
10. Men are like.... Popcorn .. They satisfy you, but only for a little while.
11. Men are like.... Snowstorms .... You never know when they're coming, how many inches you'll get or how long it will last.
12.. Men are like ........ Lava Lamps ... Fun to look at, but not very bright.
13. Men are like..... Parking Spots.... All the good ones are taken, the rest are handicapped.

Tack Gunilla för att du skickar nödvändiga mejl. I love them!

Kom hem Lasse!

Lasse du måste komma hem och rida ut till Skohall och rädda prinsessan i det blåa höga tornet. Hon åker bort med en konstig ickevärmlänning annars. Och det vill vi ju inte för hennes bästa.... Här har jag gjort ett kort till dig i fall du glömt bort hur härligt det är här i Värmland. Skit i USA! Det händer grejer här också.
image100

Här har jag gjort en sida till mitt album om mig själv:
image101

Ska man betala skatt på barnarbete?
image102

Värmland är fantastiskt!
image103image104
Cirkusdirektören låter hälsa att han vann golffjanttävlingen i dag. En glass fick han i pris. Jag tycker det är roligare att berätta att han drämde gräsklipparen i huvudet på Clownen och att hon går omvägar förbi honom. Hehehe.image105

Ha - där fick jag till det!

I dag på ICA så var det en gubbe i 60-årsåldern som "råkade" knuffa på mig i kön och jag vände mig givetvis om och tittade på honom. Då säger gubben:
- Tänk att man inte kan låta bli när man är i närheten av fruntimmer. Stort leende.
- Ja, det är inte lätt att vara senil och inte veta när man ska sluta. Inte stort leende.
Helt plötsligt så blev det väldigt kyligt i kön på ICA.

För övrigt tycker jag att ni ska lyssna på Pink´s "Don´t let me get me".

Är ni flerspråkiga?

Cirkusbarna är trespråkiga; svenska, engelska & barnspråk. Vet ni vad Cirkusartisten menar när han säger detta:
1. -Mamma, varför har du en julskinka i kylskåpet?
2. -Titta, en matduk.
3. -Kan vi köpa hårig mat med svart i?

Snuskigt!

I lördags slog jag på stort och lagade stekt falukorv till cirkusen. Barna var med och rörde runt. När jag skar upp falukorven sa Cirkusartisten:
- Mamma, det ser ut som tjurens snopp!
- Nej, det gör det väl inte, sa jag
- Jo, det gör det, jag har sett 19 stycken i dag, Cirkusartisten.
- Det säger du bara för att farfar säger så, sa Cirkusdirektören.
- Nej, han säger att det ÄR tjurens snopp, Cirkusartisten
image99

Ett lyckat företag överlever sin grundare.

I kväll har jag varit på ett intressant föredrag om hur man utvecklar sitt företag. Det var givande och jag fick många aha-upplevelser och bra frågeställningar som jag alltid kommer att fråga mig och hoppas att jag aldrig hittar svaren på. Något som jag ångrar att jag inte gjort är att skriva ner allt som hänt under tiden som jag har haft företaget. Föreläsaren frågade oss om vi såg oss som företagare. Jag ser inte mig själv som företagare. Jag vet inte riktigt om jag har den bilden klar för mig än... Behöver ju inte heta Wallenberg för att driva ett företag. Vad är en företagare??? Hur ser ni på en företagare?
Det som hänt under året som jag har haft butiken är bla:
Varit utställare på mässa
Leverantörsproblem
Leveransproblem
Kundkonflikter
Utsett Designteam
Skaffat nya leverantörer
Beställt varor, många varor
Räknat dagskassa
Lärt mig bokföring
Otrolig kundkontakt
Många möten
Föreläst om mitt företag
Blivit utsedd till Årets företag
Medverkat på Nyhetsmorgon Söndag med Tilde de Paula
Repotage i diverse tidningar
Byggt om i butiken
Gjort kursschema
Skaffat företagsblogg
Förnyat hemsidan och e-butiken
Varit på leverantörsträffar
Inköpsmässa
Producerat nya stämplar
Har haft min första kund i Norge & USA.

Jag skulle vilja ha anteckningar från allt detta; hur jag tänkte och löste alla dessa händelser. Det skulle ha varit lärorikt att reflekterat över detta nu och i framtiden. Målet är ju att utvecklas.

Nu ska jag fortsätta vara social med underbara vännen S som bjuder på öl och tacos i kväll. Tack du!!!!!
Nästa inlägg kommer att handla om snusk.
För övrigt tycker jag att ni ska lyssna på Gwen Stefani "4 in the morning".

Kommer ta ett tag att smälta...

Har varit med Cirkusdirektören på konsert med The Police. Har hört ett par låtar och gillat dem okej. Åkte dit i tron om att det blir som en vanlig konsert. Men vad jag blev tagen. Sting måste vara den mest lyckligaste & harmoniska människa på denna jord. Har aldrig sett en person utstråla en sådan karisma och harmoni. Så lugn och störtskön. Han påverkade mig något otroligt och jag fick hålla tillbaka tårarna flera gånger under timmarna. Det händer att män får mig att börja gråta men då är det på ett negativt plan (gubbslem). Det är sällan jag blir gråtmild på ett positivt sätt av män födda tidigare än 60-talet. Om ni har chansen att se The Police; gör det men var beredda att se män i ett lyckligt overkligt rus.
När vi var i Stockholm var vi på mässa och Direktören var ju inte så överlycklig direkt... Men han fick lite vin av en leverantör och fick se lite teknikprylar osv så då gick det ju att dra upp mungiporna lite i allafall. Själv fick jag en snygg väska, finfina papper, tjuvtitta på stämplar osv. Mässans tema var disco:
image95
Fina väskan & jag:
image97
Här är en häst jag vill ha:
image98

Stulna frågor på Internet:

1. Hur gammal är du om fem år?
38 år tror jag. Inte så noga det där tycker jag...
2. Vem tillbringade du minst två timmar med i dag?
Barna som hjälpte mig möblera i scraphörnan.
3. Hur lång är du?
1.68
4. Vilken är den senaste filmen du sett?
Oooo vad svårt... Vet faktiskt inte.
5. Vem ringde du senast?
Svärmor
6. Vem ringde dig senast?
Världens bästa kusin Carina som ville ge mig möbler. TACK!!
7. Hur löd det senaste sms:et du fick?
Kan jag tyvärr inte skriva här.
8. Föredrar du att ringa eller skicka sms?
Ringa
9. Är dina föräldrar gifta eller skilda?
Sambos
10. När såg du senast din mamma?
Tisdags tror jag.
11. Vilken ögonfärg har du?
Blå
12. När vaknade du i dag?
7:30
13. Vilken är din favoritjulsång?
Nu tändas.
4. Vilken är din favoritplats?
Hemma. Eller vid något vatten.
15. Vilken plats föredrar du minst?
Vid soptunnan.
16. Var tror du att du befinner dig om tio år?
I Arvika kommun.
17. Vad skrämde dig om natten som barn?
Stora Stygga Vargen
18. Vad fick dig verkligen att skratta senast?
När Cirkusartisten skulle förklara att han lekte säl.
19. Hur stor är din säng?
1,80 m
20. Har du stationär eller bärbar dator?
Båda.
21. Sover du med eller utan kläder på dig?
Lite fantasi får ni ha.
22. Hur många kuddar har du i sängen?
Sju, men använder bara en tunn själv.
23. Hur många landskap har du bott i?
I Sverige; två.
24. Vilka städer har du bott i?
Arvika, Stockholm, Oslo, St Louise, Hartford, Karlstad
25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota?
Strumpor.
26. Är du social?
Väldigt mycket, önskar jag hade mer tid och åengar så jag kunde umgås med mina vänner på heltid!
27. Vilken är din favoritglass?
Romrussin eller melon.
28. Vilken är din favoritefterrätt?

Cheescake
29. Tycker du om kinamat?
Japp
30. Tycker du om kaffe?
Absolut.
31. Vad dricker du till frukost?
Vatten och ibland te.
32. Sover du på någon särskild sida?
Höger
33. Kan du spela poker?
J
a
34. Tycker du om att mysa/kela?
Nej, lika romantisk som en asfalterad motorväg på vintern.
35. Är du en beroendemänniska
Tyvärr ja.
36. Känner du någon med samma födelsedag som din?
Födde barn på min födelsedag en gång...
37. Vill du ha barn?

Nu räcker det!
38. Kan du några andra språk än svenska?
Engelska och rövarspråket.
39. Har du någonsin åkt ambulans?
Ja, en gång.
40. Föredrar du havet eller en bassäng?
Havet, bästa platsen på jorden!!!!! Var rädd om den är ni snälla.
41. Vad spenderar du helst pengar på?
Mina barn.
42. Äger du dyrbara smycken?
Japp.
43. Vilket är ditt favoritprogram på tv?
Desperate Housewife
44. Kan du rulla med tungan?
Nope.
45. Vem är den roligaste människan du känner?
Bengt på Tomta tror jag.
46. Sover du med gosedjur?
Nej.
47. Vad har du för ringsignal?
Skrattande barn.
48. Har du kvar klädesplagg från då du var liten?
Ja!!!! Superhäftiga.
49. Vad har du närmast dig just nu som är rött?
En coldlight som lyser rött i datorn. Skittöntigt; men Cirkusdirektören tycker sådant är häftigt...
50. Flirtar du mycket?
Nja, inte så ofta.
51. Kan du byta olja på bilen?
Nej.
52. Har du fått fortkörningsböter någon gång?
Faktiskt inte, har fått böter för annat smått & gott.
53. Vilken var den senaste boken du läste?
Kommer inte ihåg vad den hette, men det var den sista som Stieg Larsson skrev.
54. Läser du dagstidningen?
På nätet.
55. Prenumerera du på någon veckotidning?
Nej
56. Dansar du i bilen?
Nej, någon kan ju se en.
7. Vilken radiostation lyssnade du till senast?
P4
58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper?
Pirat
59. När var du i kyrkan senast?
Hmm var det på ett dop i vintras kanske???
60. Vem var din favoritlärare på högstadiet?
Hans Olsson.
61. Hur länge har du campat som längst i ett tält?
Vet inte, tre -fyra dagar kanske.
62. Vem var det som senast gjorde något extra speciellt för dig?
Svärmor, som tog med barna på Lillerudsdagarna. Det uppskattar jättemycket. Slipper ha dåligt samvete för att de inte får åka iväg på roliga saker pga att jag jobbar mycket.

RSS 2.0