Ormtjusaren!

I går hade Clownen en mysdag med sin farmor för att fira hennes födelsedag:-)

Hon har inte fått någon fobi från mig i alla fall....
Känsla av sammanhang!

Jag gillar uttrycket:

Känsla av sammanhang.

Begreppet KASAM omfattar tre delkomponenter. En grundläggande upplevelse av att det som sker i och utanför individen är förutsägbara, begripliga och strukturerade (begriplighet) och att de resurser dessa skeenden kräver finns tillgängliga (hanterbarhet) samt att livets utmaningar är värda att investera sitt engagemang i (meningsfullhet).


Lekstugor!

På värmländska säger vi lekkerschtöga. Visst är de fina!!! Vill ha en och inreda med massa prickar:-)

Bilderna kommer från Elegant Playhouses.

Chockerar la familia!

Chockerar familjen med efterrätt. Jag säger inte vad det är men det är en frukt, den är gul coh apor gillar den sägs det. Vet ni vad det är? Va va va???Kalajsar sig lite!

Clownen fyller sex år i morgon. Stort.

Detta kräver lite ordning o reda för hon ska visst ha glassbuffé.

Förbereder sig lite:Klockan 15 bjuder hon på glassbuffé om ni vill komma och 17:00 blir det fika och tårta för tjocka släkten så då får ni också väldigt gärna komma;-)

Välkomna!!!!En familjekväll!

Klockan 15:07 kom Direktörn på att vi skulle vara i Karlstad före 16:00 för att köpa ett verktyg. Jo men tjena och hej å hå vad jag fick köra. Det öste ner med regn så nu har vi provat antispinnprogrammet på bilen i vatten också. Great liksom.

Direktörn slog på stort och bjöd på indiskt och sedan bio med min älskling Shrek i 3D :-)

Under middagen så tyckte Artisten att kycklingen var för söt och vet ni vad Direktörn gjorde???? Han doppade kycklingen i dricksvattnet. URK. ATT HAN GJORDE DET!!!!!! Kolla in hur det ser ut:Clownen fick hålla ett verktyg. Jag tror hon är släkt med Direktörn för se vad stolt hon ser ut:I samarbete med Filmtrailer.se

Legohästen fortsättning!

Efterlyste en häst i Lego här om dagen. Fick ett vänligt tips från Legobloggen på Aftonbladet. TACK!!!!!! den finns att beställa här :-) Nu är vi i väntans tider frams hästskrället kommer ;-)
Det dammar!

I några dagar nu har Direktörn sågat för hand. Det har gått jättebra. Gipsdammet lägger sig som en smal och lång hög på golvet och jag har gladeligen dammsugit upp det.

I dag, mitt under bullbaket brakade helvetet loss. Han tog till en såg med sladd. Fy faan vad det dammar!!!! Varför ändra på något som fungerade????

Nu kommer han och säger att jag ska dammsuga. Fy faan!!! Så otacksam han är. Jag dammsög i går och nu bakar jag bullar. Att han har mage!!!!!!!!!!! Jag är så jävla arg så ni anar inte! Smakar det damm av bullarna ni får här så vet ni varför.Längst inne i hörnet sitter Direktörn och bakom där är vårat sovrum.
Dammigt.

Det som göms bakom gips kommer fram... efter svordomar.

Om man ska skruva upp en gipsskiva så är det ju bra om man har bitsen utanför gipsskivan och inte innanför i det rummet där skivan ska vara för då kan det komma väldigt många engelska svordomar på en och samma gång.

Och svetten droppar.

Vågar inte ta kort för då upplever jag nog inte morgondagen...

Bullar!

-Går du inte ut här ifrån så skruvar jag igen dörren och då får du ligga här inne bra länge befaller Direktörn.

Skulle det vara något fel att ligga i sängen med tillgång till Laptoppen och en tv? Skulle inte tro det.
Men med tanke på att det tagit år av väntan på att Direktörn skulle kapa rätt längd på brädsfodringen som sitter på väggen så är det bäst att gå upp.
Man kan ju bli kissnödig efter några dagar har jag hört.

Nu ställer sig kärringen vid spisen och bakar bullar. Kom hit o ät upp dem vett ja!!! Och titta på när Direktörn skruvar upp gipsskivor i hallen.

Myggor!

Vi har inget myggnät i fönstret utan här är det bara för myggen att äntra vårat bo. Myggor dras till våran koldioxid, inte ljuset som en del tror.

Vi har haft väldigt dåligt med störande mygg inne hos oss denna sommar. Why??? Dålig andedräkt? Håller vi på att dö och inte producerar rätt mängd koldioxid? Är det mindre mygg i år? Är det kallt på nätterna så de ligger i högar i trädkronorna för att behålla värmen?

Vad tror ni?

Här är värdelös info om mygg i fall ni vill bli myggexperter:


En mygga kan sticka upp till fyra personer på en minut. Det är endast honorna som suger blod, som de behöver för att kunna lägga ägg. De identifierar sina "byten" genom utsöndrad koldioxid. Frågan om hur många gånger en och samma mygga kan sticka en människa har inte blivit så ingående undersökt då myggorna är svåridentifierade.

En mygga kan endast bli 4-8 veckor gammalt. Myggan lever inte direkt med andra djur, utan flyger runt lite som de själva vill. De fortplantar sig, och lägger ägg för att sedan dö

Eftersom att en mygga suger i sig ungefär 1 kubikmillimeter blod och människokroppne innehåller omkring 5 liter krävs det 5000000 myggor för att suga allt blod ur en människa.

Myggan behöver proteinet i blodet för att äggen skall utveklas. Det är med andra ord endast hon-myggorna som suger blod. Efter att myggan sugit blodet så lägger den sina ägg.

Myggbett och knottbett kan svida och klia och är i de allra flesta fall helt ofarliga. Symtomen på myggbett och knottbett är små stickhål med hudrodnad och ibland lätt uppsvullnad runt omkring och mer eller mindre stark klåda.

Det uppstår av att myggan sprutar in saliv som innehåller ämnen som hindrar blodet från att koagulera. Dock reagerar kroppens immunförsvar på denna saliv, och ett myggbett uppstår. Saliven är också direkt orsak till att det kliar.


Myggor surrar inte, det är bara ett ljud som deras vingar framkallar. Vingarna rör sig otroligt snabbt för att myggen ska hålla sig uppe och det blir då att låta som ett "surr".

Det finns ungefär 33 000 arter av myggor i världen. I Sverige finns 2250 olika myggarter. En mygghona kan lägga upp till 1400 ägg under sin livstid.

En myggas tänder sitter längst ut på snabeln och används för att såga sig genom huden och komma åt blodet hos sitt offer. Det genomsnittliga antalet tänder hos myggor är 47 men det varierar bland de 33 000 olika sorters myggor som finns i världen.


Myggor har inte öron per definition men däremot fungerar deras hörsel med hjälp av antenner . Dessa fångar upp akustik och vibrationer och skapar sedan ett intryck hos myggan.Julinspiration?

Så har ni någon inspiration inför julen? Sitter ni och lyssnar på julmusik och dricker glögg?

Inte??? Konstigt, trodde jag alla gjorde i juli.

Jag har fått en lite fin fråga om jag kan skapa lite julinspiration för ett företag inom scrapbookingvärlden. Jag måste svara senast fredag. Det ska vara klart i mitten av augusti så det är snabba puckar.

Så vad tycker ni? Klarar jag detta, ska jag tacka ja?

Det är även CHA denna vecka i USA. Det är då höstens nyheter släpps.

Melissa Frances har alltid gjort fantastiska produkter och även denna gång har de lyckats:

Ett nytt företag för mig är Echo Park Paper. Någon som sett dessa tidigare?
Cosmo Cricket har gjort massa nya kort:
Ny inspiration från Glitz Design:


Enligt Maya Road blir det mycket sammet och trä i höst och jag gillert:

Hockeypulver!

Känner sig som 14 igen:
När det skiter sig i starten!

I slutet av veckan skulle vi ha haft en grävskopa med personal här och dränerat runt huset.
Skitkul att lägga pengar på sådant man lägger under jorden. Riktigt längtar mmmm.

Nu har det uppstått ett litet problem. Grävarn bröt foten för ett tag sedan och har försökt jobbat och hoppat runt på diverse jordhögar. Det kanske han inte skulle ha gjort... För nu har han tom brutit av skruven i benet.

Bajs.


Hästskellet från LEGO!

Nu behöver Artisten eran hjälp! Vi har ägnat dagen till att leta efter ett hästskelett i LEGO. Det har utgått ur sortimentet men kan finnas kvar på hyllorna ute i butikerna. Så ser ni något i en butik eller på Tradera tex så hojta till. Han skulle bli superglad!
Så här ser det ut:


Han shoppade lite ändå fast det inte var en död häst med:
Här är lite av det Lego han byggt på senaste tiden som ligger och skräpar i hans rum:


Jag önskade att han kunde sätta upp allt fint han byggde i en hylla så jag kunde fota allt på ett bättre sätt för han är väldigt duktig och kreativ!

Vissa gör vad som helst för pengar!

-Mamma, pappa har dragit ut min tand!!!! ropar Clownen.
-Men varför???

-Ah mä jag tänkte att du kunde lägga ut kontanter tills tandfen kommer så hon har mer pengar att handla för i leksaksaffären säger Direktörn.

Ah det är ju fint att lära en femåring att handla på krita i en leksaksaffär. Här pratar vi inte sms-lån utan här pratar vi hederlig kroppsförsäljning.
Jag vet vem jag ska bestraffa när Clownen ringer om 15 år och har fått infektion i ett sår efter att hon sålt sin njure på språkresan i Brasilien. För fickpengar.
Krydda tillvaron lite!

Anna undrar vilken smaksättare/ krydda tycker ni mest om i matlagning?
  • André: citronpeppar funkar bra
   för 35 minuter sedan · ·
  • Thomas: Chili Explosion från Santa Maria!
   för 35 minuter sedan · ·
  • Mikael: Salt i mängder!!!
   för 27 minuter sedan · ·
  • Ulrika: Roasted garlic & pepper är mums!
   för 26 minuter sedan · ·
  • Thomas: Den är bra på pasta!
   för 24 minuter sedan · ·
  • Andreas Alfa Park blanda 1/2 tsk cayennepeppar, och 1/2 tsk paprikapulver med en matsked curry.....helst med chilisås och tomatkross. vitlök, grön paprika olivolja och havsräkor, förbannat gott
   för 24 minuter sedan · ·
  • Monica: Förutom salt och svartpeppar är det färsk vitlök.
   för 18 minuter sedan · ·
  • Paul Lowe Sitron og salt
   för 17 minuter sedan · ·
  • Therese: Aromat =)
   för 17 minuter sedan · ·
  • Iohan: torkade trattkantareller gör underverk med det mesta
   för 12 minuter sedan · ·

Martins kök!

Sparar för framtida renovering av kök. En inspirationsbild alltså:Se till att kärringen har något att göra!

Man kan ju alltid sätta upp gipsskivor på sememestern och såga sig lite så det alltid finns ett fint lager med damm för sin älskade att städa bort. Men någon ny soffa blev det inte eftersom NÅGON flyttade på den.Gammelvala 2010!

Nävgröt, Pettson & Findus och Återbruket med biltillverkning har vi bla klarat av i dag.


Det går fort när man har roligt!

Slog numret till A-kassan.
För jag gillar telefonköer.
Speciellt på sommaren och A-kassan är full av semestervikarier.
Det är underbart.

Och jag får en telefonsvarare som talar om att telefontiderna är tills 16:00.
Ja men klockan är ju bara...

-What the fuck???

20:05. Jaha... Får kanske komma på tanken lite tidigare i morgon dåra....


Chihuahua!

På lördag fyller Clownen sex år. Hon önskar sig en Chihuahua.

Finns det behandlingshem mot sånt? Och det viktigaste; tar de emot barn?
Har fått svamp!

Måste nog köpa en ny stekpanna för min har fått svamp...Nintendo-temat!

Tack Jonas & Arman för en lyckad fest!
Det var SÅÅÅÅÅÅ roligt och bra ordnat:-)
Jonas sa att jag inte fick köra svävaren men vem lyssnar på honom liksom?
Och förresten så tycker jag den ser ful ut.


Jag - en textförfattare?

Nu ni har jag förlorat oskulden till textskrivandet på riktigt. Jag har varit med och skrivit en text till en dansbandslåt som ska framföras av ett underbart musikaliskt gäng. Det var snabba ryck som gällde och jag och Therese satt några timmar och ni ska veta att det är INTE lätt att skriva låttexter alltså.

Men nu har texten fått godkänt av en känd dansbandskung från Hammrö och han ändrade lite och i kväll är det världspremiär. Det är ett kalajs med gäster från fjärran östern och riksdagen som ska få avnjuta våran text först. URK vad jag är nervös;-)

Men först innan vi ska till Hammrö så ska vi till Taserud på kalas och umgås med tjocka släkten:-)

I går så hade vi besök hela dagen av bland annat Therese, Maria, Patrik, Elliot, Carina och Roger. Härligt! Kvällen avslutades med kortspel med Sid, Paul och Lena. Jag vann hälften av kortspelen. Det går bra nu.

Tyvärr så fick vi ett tråkigt besked om våran granne. FÖR ofta gör sjukvården fel. Tex när en läkare råkar skära av aortan av misstag och livet går inte att rädda. Hur förklarar man det för familjen?

"Läkare är inte mer än människor de heller."

Hur är det möjligt??? De har lex maria anmält det men vad hjälper det? Han kommer ju inte tillbaka för det...

Tar det lugnt!

Ahhh vad skönt det är att vara ledig!!! Ligger i soffan och lyssnar på en geting. Ska ta en tur med trimmern snart. Ska bara först... Kaffe kanske? Nä, ska gå till snickarboa och se så Direktörn sköter sig. Han gör nämligen en present. Han har kommit på att den inte blir klar i tid: - Ska du på auktion i kväll? För du kanske kan köpa något till ***** där för jag limmar vet du och det tar tid det. Så nu ska jag i väg o köpa presenter på auktion, det var något nytt...

Garagestädning!

Direktörn är expert på att stöka ner och att säga att det bara är onödigt att städa. Jag är tvärt om; jag är expert på att rensa och ställa i ordning om jag får säga det själv.

I dag var seperationen nära kan jag lova er.
"-ALLT kan vara bra att ha".
Men jag löste det på mitt sätt. Direktörn fick inte komma in i garaget och han får inte gå in där efter heller. Han har sin del av garaget och jag har min.

Här är min del av garaget. Före och efter jag gått lös på skiten.


Take away!

Clownen har svar på allt.

Vi diskuterar mat här hemma. Klockan säger middag och även våra magar.

-Men vi kan ju hämta hem pizza från The Pizzaplace (ja hon säger så) får du slipper man betala, säger Clownen.
-Va???.
-Ja, när man äter där så betalar man och om man tar med hem så behöver man inte betala.

Åhh maj gard vad jag önskar att hon inte blir företagare.

Leklandet på Nöjes!

Karlstad är en underbar stad som jag saknar massor!!! I dag åkte vi dit med brorsan o hans familj. Vi var på Leklandet på Nöjesfabriken.
Mycket trevligt!


Trögfattarföreningens årsmöte!

Gissa vilken yrkesgrupp som är trögast? Svaret finns här:


Storytell!

När vi är med i Buzzador så får man erbjudanden att prova nya produkter innan de kommer ut på marknaden. Denna gången gäller det Storytell. Man får lyssna på två ljudböcker gratis i mobilen. Så har du iPhone eller Android så kan du lyssna gratis här.

Storytell har fungerat bra och det finns en hel del godbitar i biblioteket att välja bland. Det som är en nackdel är att den stannar upp för att ladda boken och detta varierar i tid.

Vill du bli medlem i Buzzador och få andra erbjudanden registrerar du dig här:
https://www.buzzador.com/buzzador/index.php?file=u-regstep1〈=SE&refstr=PlantannaSprid Storytel till dina vänner!
Låt dina vänner som också har iPhone eller Android (modell 1.6 eller nyare, dock ej Sony Ericsson X10 Mini) ta del av samma erbjudande som du, med två kostnadsfria böcker under en månads tid! Berätta för dem om Storytels nya app, och hur de gör för att registrera sig på Storytels kampanjsida http://www.storytel.se/buzz
ador. Låt dem gärna läsa Buzzadorfoldern så är du säker på att de får rätt information!
Dina vänner har fram till 22 augusti på sig att registrera sig på Storytels kampanjsida, dvs en månad efter ditt sista registreringsdatum.

Sänk rösten!

Clownen ligger i våran säng och ser på TV. Plötsligt rusa hon upp och skriker ut genom det öppna fönstret:

-Sänk rösten!!! Jag försöker faktiskt se på TV här inne!!!

Det vet ju alla att det är förbjudet att prata kl 12:35 en söndag. Speciellt under semestern.Direktörn ger geografilektion!

Artisten har en kompis här och de diskuterar var i Sverige de varit vid fikat. De har varit hit och dit och upp och ner. Direktörn också:

-Jag har varit i Stockholm, Göteborg, Värmland, Småland, Värmland och Kiruna och där omkring berättar Direktörn.
-Jaha när var du i Småland undrade jag.
-När vi körde över bron till Danmark, ja där nere du vet. Då var vi ju i Småland.
-Du menar Malmö?
-Ja.
-Det ligger i Skåne.
-Jaha, men Lund ligger i Småland.
-Suck...
-Eller?

Snart dags att skicka Direktörn till skolbänken tror jag. Dagens läxa för Direktörn är att leta reda på i vilket län Göteborg ligger i. Än så länge har han kommit fram till att det inte ligger i länet Göteborg. Bra där.Charlie är så söt!

I dag upptäckte jag en blogg som jag inte sett förr; Martin Melins blogg. Och han har ju världens sötaste unge. Kolla in alla fina bilder på Charlie här.

Just nu så har vi fem ungar här som inte vill vara ute i det fina vädret för det finns INGET att göra. Suck!!!
Jag försöker övertyga dem om att barn ska ha tråkigt för det är bra för kreativiteten.

Direktörn bubblar fram att det är inte för sent att skaffa fler egna ungar. Det kan han fetglömma. Inget mer ligga detta år med andra ord.

Take That!

Alla medlemmar inkl. Robbie Williams är tillbaka. Det var ett tag sedan kan man ju säga:-)


Härlig dag!

Allt från besök på biblioteket och en sen kvällspromenad på jakt efter smågrodor har vi gjort i dag. Vi hittade 14 små söta grodor.

Tagna med iPhonen.


1½ år av fattigdom!

Jag har kommit in på utbildningen Marknadsföring & Försäljning:-)

Hello CSN vad jag blir fattig...

Detta ska vi fira sa Direktörn!!!!! Hihihi undrar vad han hittar på;-)

Paula Deen!

Var ju bara tvungen att kolla upp denna Paula Deen lite när jag ändå höll på. Hon har rätt så smarriga recpt vill jag lova! Men det jag fastnade för var hennes fina tillbehör hon säljer i sin e-butik. Någon som vet om dessa finns i Sverige????

Jag vill ha dessa muffinsformar SÅÅÅÅÅ gärna:Lite andra godbitar också:

Här hittar ni e-butiken.


Ibland räcker det med det lilla!

Sitter och fulgrinar till Oprah igen.

Det var ett program om kärlek och sorg. En lite kille hade förlorat sin tvillingbror och var ordenligt deprimerad; han ville inte vara kvar här utan hos sin bror...

Föräldrarna ville inte förlora ett barn till så de tog honom till en läkare. Det som var ovanligt med denna läkare var att den skrev inte ut antidepressiva som alla tror är lösningen på allt. Utan de gjorde något annat. De började baka kakor och gav bort dem till de som bla donerat pengar till olika hjälporganisationer. Han blev bättre och fann något att göra som gav glädje. Och självklart hade Oprah en överaskning till denna unga kille; en kock. Han hade nämligen tagit recepten till kakorna av en kock som hetter Paula och är väldigt känd i USA. Och när hon kom in så bara gapade kille och sa:

-Tänk att du kom!

Han bara gapade. Tänk vad lite som ska till för att någon ska få livet tillbaka och börja känna glädje och livskraft igen, baka kakor.

Han måste komma ut!!!!

Det märks vem som sköter inköpen av livsmedel här hemma. Ringde till Direktörn och bad honom köpa med kycklingfilé hem efter jobbet.

-Kan du gå in på Stjärnhallen och köpa kycklingfilé?
-Vilken är det?
-ICA.
-Ja, men vilken av de två affärerna är det?
-Men herregud!!!!!!!! Det är den till vänster.

Har dom slutat att använda skyltar ovanför butikerna eller har Direktörn fått dyslexi??? Han behöver en ledsagare på fritiden för på arbetstid har han det för då är Per med när Direktörn köper frukost och det går väldigt bra.

Han borde uppskatta mina inköp mer minsann eller vad tycker ni? Tror ni han klarar av att komma hem med kycklingfilé?

Uppdatering: SMS:a Per på Direktörns jobb och frågade om han kunde ta Direktörns hand och ledsaga honom till Stjärnhallen. Fick detta till svar:

"Jag ska bara torka honom först, han ropar att han är färdig."


Ostkaka - LCHF!

Åhhhh vad gott det är med OSTKAKA!!! Tyvärr är den som man köper i affären allt för kolhydratrik så jag letade på nätet. För när jag jobbade i Stockholm som sjukvårdsbiträde så var det en farbor där som hade med en egengjord ostkaka varje gång han hälsade på sin sjuka fru och den var sååååå god:-)

Hittade ett recept hos Birgitta som fungerar enligt LCHF:

Ostkaka på Keso med Mandel, Vanilj och Kardemumma

2 Ekologiska Ägg

1 dl Keso (ICAs Cottage Cheese är bäst för den smälter)

½ dl Grädde

½ dl Mald Mandel

Havssalt

Äkta Vaniljpulver

Nymald Kardemumma

Rör samman ägg, keso, mandelmjöl och grädde. Blanda i kryddorna. Smaka av och häll upp i en liten, smord ugnsform.

Grädda i 40 minuter i 175°. Servera ljummen tillsammans med bär eller sylt och lättvispad Gräddde.

Flugfångaren!

Ni vet; grabbar och deras leksaker.... I bland behövs det inte så mycket...!

Alla vet ju att det är sagolikt kul att döda flugor och mygg med hjälp av ström. Det låter sååå fränt och sen luktar det bränt.

Direktörn och hans pappa gick ett steg längre i går. Direktörn tog upp de flugfäna som de dödat och kastade de till sin pappa som i sin tur svingade sitt racket och hånflinade.

Men vad fint. Att vuxna men kan roa sig på sitt egna vis.Fifa är lite dåliga dom!

Sitter och tittar på VM-finalen i fotboll. Håller på Spanien. Nederländerna kan trycka upp sina fula träskor dit inte solens strålar når.

Barnens kusin håller på Fifa. Det går lite dåligt för dem detta VM skulle jag vilja påstå. Hon menar att de gör väldigt dåligt med mål. Jag är beredd att hålla med.


Thailand lockar inte!!!

-Åhhh vad härligt det är, precis som den Thailändska värmen!!!

Fy satan vad Thailand känns sjukt långt borta nu. Vem skulle betala för att ha denna fuktiga värme som det är nu????

Det regnar blod!

Det är lite dåligt med inlägg här på bloggen men vi tar en dag i taget för vi är sjuka.

I dag fick vi åka till sjukan (tredje gången denna vecka) med Artisten för ett blodkärl i näsan brast och det var blod över allt. Och då menar jag över allt; hela badrumsgolvet, på väggar, handfat, pall, mattor och under badrumsskåpen. Clownen sa; att det regnar blod från Artisten!!! Artisten var täckt i blod från hårfästet ner till stortån.

Direktörn var inte inne så jag fick be Clownen att hämta pappa men att han INTE fick komma in i badrummet för då skulle han svimma.

Vi åkte in till sjukhuset efter tio minuter för jag insåg att det inte skulle sluta rinna. Inne på sjukhuset fick vi hjälp med en gång och de klämde åt och satte in en tuss med flytande paraffin i näsan. Tussen ska sitta ett dygn så vi ska tillbaka till läkaren i morgon och förhoppningsvis har det läkt ihop.

Lilla plutten är sliten men ändå vid gott mod. Det tar på krafterna och vara sjuk. Det har gått en månad nu med läkarbesök och mediciner och det är ju inte direkt det sommarlovet vi önskade.Japansk Whisky!

Har varit sugen på att köpa whisky från Japan ett tag nu men inte riktigt vetat vilken jag ska investera i. Fick tips från Mattias och han tipsade om Whiskyguiden där de skriver om japansk whisky.

Är ni sugna på japansk whisky så finns det även att prova på Happy Kitchen i Karlstad.


Här hemma har vi även Blossa kvar från diverse år och är ni sugna på en glöggdrink så har Mattias hittat en drink:

Ingredienser till glöggdrink

2cl glossa vinglögg 10% (kall)
2cl absolut kurant
1 dl exotiska frukter juice (röd)
1 dl fanta exotiska frukter

Beskrivning till glöggdrink

Detta är för ett glas. Men kan gärna blandas i bålskål!
Passar faktiskt året runt då glöggsmaken inte är så stark, men till jul kan det kanske passa att öka mängden glögg.
vill man ha mera drag på festen går det ju att öka absoluten till 4cl


Bland doktorer o vatten!

I dag började vi hos farbror Doktorn igen för att titta till Artisten. Vi ska dit till veckan igen. Bläh...

Artisten har en del konstigheter för sig.... Ibland undrar man alltså. Tur att det bara var en familj till i väntrummet och de barnen var vilda som en frökapsel i en tornado så jag tror inte det uppfattade vad Artisten gjorde:


När vi kom hem hade jag lovat ungarna att vi skulle fylla poolen. Letade som en idiot efter vattenslangen som skulle räcka från källaren och ut. Men icke, den var borta. Fick åka och låna en slang från svärföräldrarna men den var kortare så jag fick ta den från köket o ut till poolen. Men munstycket passade ju självklart inte så jag satt i mer än två timmar innan Direktörn kom hem och letade fram vattenslangen så han kunde koppla på kranen i tvättstugan och det gick bara på några minuter sen. Mutter mutter.När det kniper!

Datorn är borta och även Direktörn.

Det är en sladd in till badrummet.

Hoppas han gör nummer två och inte försöker sig på en stående etta med datorn i näven.Littorin!

Littorins bölande är ett ännu genialare pr-trick än Fi:s pengabränning. Men, kanske bara, aningen mer smakfullt.

Inte lätt när man inte kan låta bli och sätta på en liten 19-åring i sitt ungdomsförbund medans sin förlovade sitter hemma på kammarn. (Läst på Flashbacks forum.)

Poolen!

För 1 ½ timme sedan började Direktörn blåsa upp poolen.

-Men åk och hämta hem kompressorn sa jag.
-Nej men det är lungt, det här fixar jag. Jag blåser upp den. Sa den manlige Direktören.

Så här ser poolen ut nu och Direktörn är och hämtar kompressorn. Och vet ni vad han sa innan han åkte:

-Mamma har rätt. Vi hämtar komressorn.Ö-livet inget för oss!

-Med ut till ön, frågar Anna
-Vi har ingen bil hemma, Direktörn har den, svarar jag.
-Ja men det ordnar vi.
-Okej.

1. Patrik lämnar sitt arbete och åker till Brandkåren och hyr flytväst så alla får en varsin.
2. Patrik åker två mil för att bistå den billösa familjen.
3. Patrik kör ut till ön med båt och dumpar badkrukorna på ön.
4. Patrik kör tillbaka med båt och sen bil till sitt jobb.
5. Artisten badar lite.
6. Artisten blir sjuk och måste hem.
7. Patrik lämnar sitt jobb och kör några mil med bilen igen.
8. Patrik kör lite båt och hämtar Artisten.
9. Patrik kör Artisten hem med bil.
10. Patrik åker och jobbar en timme för resten av familjen vill vara kvar ute på ön.

Vi åker till läkaren med Artisten och inser att sjölivet var inget för Artisten idag men en del familjer har otroligt bra tålamod och tar livet med ett leende på läpparna :-)


1 ½ liter mjölk!

Om ni någon gång funderar på hur mycket 1 ½ liter mjölk är så behöver ni inte fundera något mer. För jag vet.

Det är förbannat mycket. Eller ja, jag vet nästan hur mycket 1 ½ liter mjölk är för vi hade hällt ur lite när Clownen tappade paketet på köksgolvet som inte har något golv utan bara spånskivor.

God morgon världen liksom.


Burj Khalifa!

Människor försöker slå rekord hela tiden. Hur högt kan man bygga en skyskrapa egentligen??? Det borde ta stopp snart; håller byggmaterialet för hur mycket som helst?

I Dubai har de just ny rekordet i världens högsta fristående byggnad; Burj Khalifa. Men de har redan påbörjat en annan byggnad som ska stå klar om sju år som ska bli högre.

Här är en filmsnutt på två grabbar som inte kan vara rätt vaccinerade. Fy faan vad högt det är!!!
Jobbigt värre!

Hela dagen har jag städat och fixat i Clownens rum. Nu är det hennes tur. Hon ska plocka upp högen med Barbie som ni ser på golvet.

Herregud så elak jag är!!!!

-Mamma, du fattar INTE hur jobbigt det är för mig!!!!!

Hej å hå vad arg hon är. Högen är ju SÅÅÅÅÅ stor.

Underläppen är stor nu vill jag lova på vissa brudar här hemma.


SAW - The Ride!

Direktörn vill åka till England och åka berg och dalbanor. Jag vill åka till England och gå på trädgårdsmässa.

Detta är åkturen Direktörn vill åka. Han kommer bajsa ner sig men det är ju hans problem för jag tänker inte följa med honom. Vill ni se mer bilder klicka här.
Hälsning från Pär!

Skrev om Pär. Fick mejl från honom i dag:

Hej
hoppas att allt är bra och tack för att du skriver till mig
jag blir jätteglad för dina fina ord! TACK!
ha det bäst & en trevlig sommar
kram
pär johansson
ps.glöm inte boka biljetter till glada hudik teaterns sverigeturné Elvis på www.gladahudikteatern.se


Möblerat sig lite hos Clownen!

Har helgat vilodagen genom att möblerat om i Clownens rum. Utökat det lite. Vill ni se hur det såg ut innan får ni klicka här.


Kriminell!

Jag anser att vi bor i ett av världens bästa länder. Vi kan jobba, ha våra barn i skolan, vi får hjälp om vi blir sjuka och vi kan äta oss mätta. Vill vi bo i lägenhet så kan vi det, vill vi bo på landet så gör vi det.

Men en sak förstår jag inte; kriminalitet. Vad är det som gör att människor begår brott? Och då menar jag inte köra för fort med bilen eller kissa på allmän plats i fyllan. Nej jag menar bankrån och inbrott tex.

Blir det bättre med mer pengar i fickan? Blir det bättre när vi förlorar respekten för en annan människas värdesaker? Vid vilken ålder går det snett för en del? Vi lär oss våra värderingar av de vuxna runt oss och vi tar efter de personer vi ser upp till tex en klasskamrat. Hur ska vi lära varandra att respektera att det som tillhör mig tillhör mig men frågar du, så får du säkert låna det?

Mycket handlar om bekräftelse tror jag. Alla vill bli sedda, uppmärksammade. En del får bekräftelse om folk tittar efter dem när de kör runt i den flotta bilen. En del får bekräftelse när de är fulla och törs prata med just DEN snygga tjejen.

I dagens Sverige har vi väldigt stora klasser och barngrupper. Skulle kriminalliteten minska om barnen fick mer uppmärksamhet i skolan tror ni?
Kärlek!

Kärlek till min Kärlek!!!

Maybe I didn't treat you
Quite as good as I should have
Maybe I didn't love you
Quite as often as I could have
Little things I should have said & done
I just never took the time

But you were always on my mind
You were always on my mind

Maybe I didn't hold you
All those lonely, lonely times
And I guess I never told you
I'm so happy that you're mine
If I made you feel second best
Girl, I'm sorry I was blind

You were always on my mind
You were always on my mind

Tell me, tell me that your
Sweet love hasn't died
Give me, give me one more chance
To keep you satisfied
Satisfied

Little things I should have said & done
I just never took the time

You were always on my mind
You were always on my mind
You were always on my mind
You were always on my mindPär Johansson!

Det har gått några dagar nu med Sommar i P1. Just nu sitter jag o lyssnar på Pär Johansson. Om ni ska lyssna på ETT program från Sommar så lyssna på hans. Han berör. Jag kan inte beskriva hur mycket han berör. Bara lyssna. Fantastisk bra musik spelar han också.

Text från SR:

Grundare och chef för Glada Hudik-teatern i Hudiksvall där utvecklingsstörda och normalstörda skådespelare arbetar sida vid sida. Deras hyllade musikalföreställning Elvis har hittills setts av över 125 000 personer och uppförts i New York.

Flerfaldigt belönad för sina ledaregenskaper och en mycket eftertraktad föreläsare. Drömde om att bli fotbollsproffs när han var liten.

– Mitt program kommer att handla om hur min bästa kompis hamnade i Världslaget i fotboll medan jag hamnade på en vedbacke med utvecklingsstörda. En kursändring jag aldrig ångrat. Jag ska också prata om vad som händer med människor när man blir behandlad med respekt, sedd, behövd och tagen i anspråk. Och vad som är receptet bakom Glada Hudik-teaterns framgång.

 Popcorn!

Direktörn kommer och strålar som en sol:

-Vad duktig hon är!!!!
-Vem?
-Clownen, hon äter popcorn på DIN sida av sängen :-)

Ah mä, jag vet inte vad som är värst; att hon äter popcorn i våran säng eller att Direktörn säger till henne EFTER jag sagt till honom att hon inte får äta popcorn i sängen. I alla fall inte på min sida.


Jazz!

Ligger o ser på fotbolls VM. Då drar grannen igång igen. Med sitt blåsinstrument. Hela grannskapet ska njuta av hans nyvunna kärlek till blåsinstrument. Artisten spetsar öronen:

-Mamma, jag tror han försöker spela jazz.

Öhhhh varför vet min lilla son vad jazz är????

Herre gud, snart sitter han väl och löser melodikrysset på lördagar med en hatt och en kopp kaffe.

Ah mä det är ju underbart!

Ni som är småbarns föräldrar vet vad slitit det kan vara ibland. Just nu är ungarna väldigt billiga kan jag lova.

Clownen har varit förkyld i över en vecka nu. De sensate dagarna har hon haft hög feber och hosta så hon nästan spyr. Lagomt smågrinig kan man beskriva hennes humör just nu. Jag vet inte hur många gånger hon är vaken på nätterna för att hosta och få vatten och gråta sig lite.

Lägg där till +33 grader och en morsa som inte tycker att hon ska bada för det kan förvärra förkylningen. Jag ligger nog inte på topplistan just nu. Försöker muta med glass i de svåraste stunderna.

Men i går tog det nog priset. Hon var totalt utsliten vid 17-tiden. Hon fick sova lite i våran säng. Hon vaknade en stund senare och hon fick en dusch och alvedon. Var vaken ett tag och sedan gnäll och host och lite mer sömn. När det var dags för den vuxna parten i denna familj att lägga sig så gav min före detta naturkunskapslärare och numera granne till känna. Klockan 23:03 började han spela något blåsinstrument. Ute, givetvis ska man vara ute och försköna omgivningen kl 23:03 med denna amatörspelning.

Ah mä livet är ju underbart!!!

Men i dag tog jag ett par timmar ledigt från familjelivet och begav mig till Brunskog och Hantverkmässan.  Jag köpte en skurborste, snickarkorv och en stor fet rökt lax från något hemrökeri här från bygden.

Men en av hantverkarna imponerade mig, hon gjorde blommor av bröddeg!!!!
Det var även en dam från Kil som hade gjort en del i cement som jag vill prova här hemma någon gång:

Massa skor i Charlottenberg!

Ni som gillar skor ska bege er till Charlottenberg. Där finns en affär där skorna kostar runt 300 kr och de har HÖGA klackar. Ja de flesta har det.


Taget med iPhone.

En olycka händer så lätt!

I bland kan man undra.... Hur många paket plåster kan man ha utan att klassas som en samlare???
Så många sår får vi ju inte innan vi hinner till affären.


Old Spice!

Tänk att de har dammat av den gamla doften Old Spice. Priserna haglar över dessa reklamfilmer!
Åter igen så lägger han pärlplattor!

Mera pärlplattor på temat nintendo:


Kall blomkålssallad!

Lunch i det fria!

Kall blomkålssallad till fyra portioner.

5 dl crème Fraiche
Tärnad avrunnen grekisk fårost (en burk).
Två gröna paprikor i små bitar.
Timjan
Peppar
½ blomkålshuvud (rå) i bitar.

Blanda allt och ät kallskuret till.

I denna sallad är det även gott att ha i rädisor, rödlök, senap och räkor.Bilder från Dagis!

Clownen hade sommaravslutning på dagis i dag. Alla barn fick varsin cd-skiva med massa bilder från året som gått.

Jag är otrligt tacksam för att få denna cd för oj oj oj vad många fina bilder och historier det finns på denna guldskiva:
RSS 2.0