Nyårsplaner!

Det här med planering är verkligen Direktörns starka sida:

-Ska vi göra något ikväll eftersom det är nyår och vi är utan barn? undrade jag.
-Nja....Kanske.... vet inte? svarade den sociala Direktörn.

Just nu slippar kan spackel. Det är ju det alla gör på nyår!Med hjälp av ståltråd!

Kreativa människor finns det gott om. Se mer ståltrådsfigurer här.
Elda upp pengarna!

I somras blev det ett jävla hallå när Gudrun eldade upp pengarna hon hade fått av en pr-byrå. 100.000 kr fick hon. Det är ungefär vad en annons kostar i en kvällsblaska. Hon och pr-byrån fick vääääääldigt mycket mer uppmärksamhet än om de hade köpt en annons. Ett bra pr-trick alltså.

Ikväll kommer massa människor elda upp pengar igen. Jag tror dock inte de kommer få riktigt samma uppmärksamhet som Gudrun.

Jag själv fick köra en kille till akuten en nyårsnatt så jag är skeptisk till bomber och granater.När man funderar på att stanna hemma!

En kär vän ska flytta ner till Spanien ett tag. Hon undrade om jag kunde bli med till Spanien när hon anländer. Jag sa nej. Men när jag kom hem och pratade med Direktörn så tyckte han att jag skulle följa med. Chansen kommer troligtvis inte så många gånger menade han på.

Okej, jag tackade ja. Och så tar jag med en tredje person; galna och underbara T.

Jag åker nu i januari (och vi ska undvika kolhydrater).

Sen på kvällen när jag hade lagt mig så smyger ett lite mejl in i min inbox:

"och ingen hemma för att stoppa mig HAHAHAHA - tusselussen."

Och så klickar jag på länken som medföljer mejlet:

http://www.blocket.se/vi/31008899.htm

En annons om en justersåg som säljs på auktion. Och när är auktionen? Just det, det datumet som jag åker ner till Spanien.

Det kallas humor. Men jag älskar dig Tusselussen. Vem du nu är.Vad blir mina utmaningar!?!

Hur ska jag gå vidare med mitt sockerberoende?

Ja, det är inte lätt. Jag fick inte någon direkt hjälp (som jag hade hoppats på) av landstinget men efter två timmar kom vi tillsammans fram till detta:

Jag ska utesluta kolhydrater. Detta står INTE landstinget bakom men jag har tagit det beslutet själv för jag vet att det är bäst för mig.

Jag ska inte köpa godis, kakor, chips, dricka osv till familjen eller någon annan. (Har vi sötsaker, bakverk, chips osv äter jag tills det är slut.) Barnen kommer få gå med till affären och köpa sitt lördagsgodis själva och det är enbart deras. Detta enbart för att jag inte ska kunna köpa mer godis än till dem för jag äter upp det innan jag kommer hem  i bilen annars. Jag kommer inte baka för att bjuda på något sött till kaffet (med undantag för födelsedagar). Men ni kommer få massa goda ostar och nötter till kaffet så jag vill inte skrämma iväg Er ;-)

Jag kommer inte kunna ta en drink med vännerna för det innehåller socker. (Här kommer det kanske bli en tråkvarning på mig men alkohol innehåller massa socker och jag är galen så det räcker utan alkohol ;-)

Jag vet att det kommer bli svårt med restaurangbesök men jag vet att det går med en massa frågor till personalen i köket.

Jag kommer laga mat efter LCHF och min familj får äta den maten. Just nu klarar jag inte att stå och steka pannkakor tex. Jag vet att det kommer bli en för stor påfrestning nu i början. Jag får ta en dag i taget helt enkelt!

Jag kommer fortsätta gå till Landstinget för att bolla ideér och försöka ändra mitt tankesätt. Jag ska ge dem en chans men det kommer vara på mina villkor inte deras.

Skriva matdagbok där jag skriver vad jag äter, mängden, varför jag äter, vilket tid och var jag äter.

Jag har satt upp ett delmål till sommaren. Det behåller jag för mig själv.

Nu mina vänner hoppas jag ni hinner med i mina turer och tror på mig. Jag behöver Eran hjälp mer än någonsin och den 1/1 2011 drar jag igång!

Pjuss & Kjam!!!!!

PS: När jag skulle gå ut från mötet med Landstinget så sa personalen; Anna, du är en otroligt stark person som tror på dig själv och jag vet att du blev besviken på att vi inte kan hjälp dig mer men du kommer fixa detta! Du kämpar!
Stärkelse, blodsocker och insulin!

Detta är tankar jag har just nu om socker och sjukvården. Det jag snappat upp här och var i litteratur osv:

 

Kolhydrater är tex socker, mjöl, ris, pasta och potatis. När detta bryts ner i magen omvandlas detta till druvsocker och/ eller fruktsocker och blodsockret stiger. För att få ner blodsockret behövs hormonet insulin. Ju mer kolhydrater du äter ju högre blir ditt insulin. Och vad mer är insulin? Jo det är kroppens fettlagrande hormon. Man ska alltså undvika stärkelse för att hålla en jämn blodsockernivå för att gå ner i vikt eftersom då behöver inte kroppen producera mer insulin som är kroppens fettlagrande hormon.

 

Enkelt va?

 

Men varför äter inte feta människor och diabetiker efter detta då?

 

Jo vi har några ekorrhjul här i västvärlden.

 

Mycket av forskningspengarna till folks sjukdomar kommer från läkemedelsindustrin. Läkemedelsindustrin älskar att vi äter stärkelse och får högre bmi, fler hjärt- och kärlsjukdomar samt diabetes. Varför? För då får de sälja mer mediciner som sänker vårat blodsocker och andra värden. Tada vilket ekorrhjul. Mer pengar till forskning som leder till mer läkemedel!

 

Det andra ekorrhjulet fick jag smaka på själv idag. Landstinget ska följa livsmedelsverkets kostråd dvs tallriksmodellen där kolhydrater ingår. Bryter en läkare mot dessa rekommendationer kan det leda till avsked. Ingen personal vill därför utbilda sig eller rekommendera en kost utan kolhydrater för det strider mot livsmedelsverkets rekommendationer. Tada ekorrhjul nummer två.

 

Så länge vi har ett livsmedelsverk som tror på forskningen från läkemedelsindustrin så kommer vi ha väldiga problem inom sjukvården och med övervikt hos människor. Sjukdomar kommer öka.

 

Vi kan även se i djurvärlden att stora portioner av fett och proteiner inte gör djur feta. Tex så har jag aldrig sett ett fett lejon som äter mängder av kött men däremot finns det feta hundar som äter som vi i västvärlden.


Sockerberoende!

Jag har varit sockerberoende i hela mitt vuxna liv. Det är inte förrän nu den sista tiden som jag insett att jag måste söka hjälp för att klara bli av med det.

Jag har provat all världens olika bantningsmetoder som tex vikt väktarna, soppor, shakes, minimalt med fett, minimala portioner mm. Jag har lyckats gått ner i vikt för att sedan gå upp ännu mer när jag halkar in på det gamla beteendet.

Jag har provat LCHF flera gånger men alltid har jag avbrutit det för jag har haft tron om att "Jag börjar igen till veckan." Är man sockerberoende så ska man undvika så mycket det går av kolhydrater som tex pasta, potatis, socker, mjöl mm.

Så idag var jag på ett inbokat möte hos Friskvård i Värmland. Jag hade laddat i veckor för detta möte för jag trodde verkligen de hade svar på hur jag skulle förändra mina vanor. Men jäklar vad besviken jag blev!

Landstinget går efter livsmedelsverkets rekommendationer när det gäller kost dvs tallriksmodellen. Och enligt dem ska man alltså äta kolhydrater som är stärkelse. På Friskvård i Värmland tycker de att jag ska sluta med sötsaker, chips och dricka. De tycker jag ska äta kolhydrater som potatis, pasta, ris och smörgås bla.

Jag frågade om de rekommenderar en alkoholist att ta ett glas vin till varje måltid. Nej de gjorde de inte. Men de kan inte säga till en sockerberoende att sluta med kolhydrater får då går de emot Livsmedelsverkets tallriksmodell.

Jag vet flera i min omgivning som är sockerberoende. Är du det?

Självdiagnostest UNCOPE © *
Testa dig själv genom att svara på dessa s k Screeningfrågor för sockermissbruk och sockerberoende. OBS! Tänk på att "sötsaker" kan ersättas med bröd, mackor, kaffebröd, pasta, flingor och dylikt.
  • Har du, under senaste året, någonsin ätit mer "sötsaker" än du tänkt dig och/eller fortsatt använda "sötsaker" när du inte tänkt dig det?
  • Har du, under senaste året. försummat några av dina vardagliga åtaganden på grund av att du ätit för mycket "sötsaker"?
  • Har du, under senaste året, känt att du vill eller behöver ändra ditt sätt att äta eller handskas med "sötsaker"?
  • Har någon, under senaste året, t ex familj eller vänner, klagat på hur mycket eller när du äter "sötsaker"?
  • Har du, under senaste året, någonsin varit helt upptagen av tankar på när du skall få äta eller köpa "sötsaker"?
  • Har du, under senaste året, någonsin använt "sötsaker" för att lindra känslomässigt obehag, såsom nedstämdhet, ilska eller tristess?

Med fyra eller flera positiva svar finns en stor risk att du utvecklat ett missbruk eller beroende och då är en kartläggning viktig.
Just a kiss!

Tycker den där 9-åriga Artisten börjar bli snål på kärlek!

 


Sudoku!

Clownen har tagit Direktörns julklapp.
Och hon klarar det galant!
Hon är ett sudokuproffs vid sex års ålder.Arla morgon!

Lovely att vakna före sju när man börjar jobba elva.

Not.Men solen är vacker i alla fall.

Vi gillar orange!

Mamma, pappa barn!

Vi har en kusin till barnen på besök över natten.

De vill leka mamma, pappa barn i sängen.

Borde jag bli orolig?


Släpet!

Jag ligger och tittar på programmet "Bakom kulisserna på det kungliga bröllopet."

Artisten frågor hur långt släpet på Viktorias brudklänning är.

Det brukar alla killar i 9-årsåldern fråga vá?
Årets julklapp!

Direktörn fick en vätska som kostar 9100 kr per liter.

Faan vad dyrt.

Hoppas det vara länge.


296 bitar kvar!

Artisten fick ett puzzel i julklapp.

Han har lyckats få ihop fyra bitar.

Bara 296 stycken kvar.

Han fick även ett med 1000 st bitar.

Återkommer om det.

I ett annat årtioende.


Jotex!

Jotex- ett företag att glömma.

Slutade att bläddra i katalogen när jag kom till denna sida.
Jotex-katalogen kommer få ett mycket bra liv på Mossebergs soptipp.


Ur askan ut i kylan!

Direktörn ska gå ut och hämta hinken som vi lägger askan i när vi tömmer kaminen.

Direktörn har kläder på sig när han går utomhus.

Kalsonger.

Hoppas grannarna lärt känna oss så de inte ringer psykauten.


Klorin och kaustiksoda!

I min värld är det helt okej att städa badrum med klorin och kaustiksoda.

Frågor på det?

Nej det är bra.
Då kan ni återvända till eran julledighet.

PS: Klorinstädade toaletter luktar utlandssemester.

The Axis of Awesome på RAW!

I morgon 27/12 kl 22:50 så är Axis of Awesome med på Raw på femman.
En hel timme!

Missa dom inte.Uuuu vilken blandning!

Idag blandar vi rester från thaimat, svensk julmat och engelska yorkshire puddings.

Kom inte o säg att vi inte är internationella!

Recept på yorkshire puddings:

Ingredienser
3 3 dl mjölk
4 4 st ägg
1/2 1/2 tsk salt
peppar
250 250 g vetemjöl
1 1 msk fett, t ex kokosfett

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225 grader. Vispa äggen med mjölk, salt och peppar. Det går också bra att använda en mixer. Låt stå i 15 minuter.

2. Lägg kokosfettet i en form med höga kanter i ugnen och låt fettet bli rykande hett. En bra storlek på form är 30x20x7 cm. Eller muffinsformar!

3. Vispa ner mjölet i smeten och häll den i den heta formen. Grädda i 20 minuter, tills puddingen har rest på sig. Servera som ensamrätt med sky eller till kötträtter, till exempel rostbiff.


Se upp i backen!

Skönt att det är 20 grader varmare ute nu.
Endast -7.
Får passa på att kasta ut ungarna i pulkbacken så det får en paus från alla nya leksaker.

Världens räddaste hund!

Men i pulkbacken vågar han tuffa till sig...

Han fortsätter sitt projekt Diskmaskin.

Den händige :-)

God Fortsättning 2010!GOD JUL 2010!

GOD JUL KÄRA VÄNNER!!!!

HOPPAS NI FÅR EN FIN JUL MED NÄRA & KÄRA.

 


Det är ju synd att fixa sådant de andra 364 dagarna!

Lagomt till maten ska förberedas och tillagas får Direktörn rensa avlopp och försöka laga diskmaskin.
Nästa år kanske det rensas avlopp några veckor innan jul...


Samtal med 112!

Mitt under julhandeln idag så såg jag en man ligga ner på golvet.
Jag gick dit för att se vad som hänt. En kille till går fram till mannen och vi ser att han är blålila i ansiktet, kan inte andas och stel som en pinne.
Då träder reptilhjärnan in. Ser paniken i ögonen på killen som inser vad som håller på att hända.

Ringer 112 och får svara på frågor.
Allt annat bara försvinner. Jag klarar inte att hjälpa mannen på golvet, endast svara på frågorna.
Får nästan panik över att inte fler hjälper till!!!
Men till slut är det en kvinna till som fattar vad allvarligt det är och hjälper oss.
Mannen hamnar i framstupa sidoläge och får till slut luft men börjar då skaka och det är skitläskigt.
Hela tiden ser det säkert ut som jag är superlugn och svarar på 112s frågor men jag klarar inte tänka riktigt klart. Bla så svarar jag att det är en kvinna som behöver hjälp fast det är en man som ligger på golvet framför mig.
Personalen på 112 säger till mig att jag får INTE stoppa något i munnen på honom och att jag måste gå och möta ambulansen så de hittar.
Jag går mot utgången som vi kommit överrens om men jag glömmer givetvis att förmedla till de andra att de inte får stoppa något i munnen på honom.
När väl ambulansen kommer med blåljus och sirener på så flyttar inte bilarna på sig utan ambulanspersonalen måste tom tuta extra på dem och vifta med armarna. Hur faan är folk funtade???

När jag sett till att ambulanspersonalen är på plats så inser jag att mina varor jag hade och min väska är borta. Jag hittar varorna prydligt upplagda på en stol men väskan med plånbok osv i hade jag kastat iväg på golvet.

Jag är inte van att svara på frågor från SOS så här är frågor som jag minns nu att de frågade (kommer inte ihåg allt för det var ett väldigt kaos just då):

-Vad har hänt?
-Var är ni?
-Andning?
-Andra skador som syns?
-Är det fler som hjälper till?
-Ålder på den sjuke?
-Vilket kön?
-Vilken ingång på köpcentrumet är närmast?
-Vilken avdelning är ni på?
-Vilket telefonnumer kan vi nå dig på?

Åh vad jag lider med han. Undrar hur det är med honom?
Han andades när jag lämnade honom men hans ansikte såg förlamat ut på ena sidan när de lyfte upp honom. Kan det ha varit en stroke?

Så om ni någon gång hamnar i en nödsituation se till att fler kommer och hjälper till för ni klarar troligtvis inte att både svara på frågor och hjälpa den som behöver vård.

Faan vad läskigt. Är skakig.

Julgranar är inte bara gjorda av träd!

Jorå så att det är inte bara barr bland dessa julgranar.Al Bundy!

-Uuuu va gôtt!
Hör jag från soffan.

-Vad?
-Handen har hittat rätt och jag är Al Bundy!!! Det känns såååå bra mamma.

Jag har fött en Al Bundy!!!!Världens största grotta!

Son Doong, världens största grotta börjar bli känd runt omkring i världen. Ortsbefolkningen har vetat om den länge men inte förrän 2009 visade de den för grottforskare.

Hade jag varit grottforskare och fått denna grottad visad för mig så hade jag bajsat ner mig.

Herre jösses vilken upplevelse!!!!!

Den ligger i en Phong Nha-Ke Bang National Park, centralt i Vietnamn.

Jag skulle gärna åka dit. Jag har en "Bucket List" dvs en lista över saker jag vill göra innan jag fyller graven.
Vet inte om jag sätta upp denna grotta där. Det ska ju vara realistiska mål också.


Jag skulle vilja verkligen uppleva en sådan natur.
Vilken känsla!
Knäsvag!

http://news.nationalgeographic.com/news/2009/07/090724-biggest-cave-vietnam.html

http://news.nationalgeographic.com/news/2009/07/photogalleries/worlds-biggest-cave-pictures/

http://www.vietnamspirittravel.com/guide/son_doong_cave.htm

Här ser ni fler fantastiska platser i världen:
http://worldsnaturalwonders.com/


Trummor!

Artisten önskar sig trummor i julklapp.

Riktiga trummor.

Riktiga trummor som låter.

Riktiga trummor som ett barn inte har lärt sig att spela på.

Som låter högt.

Han fick leksakstrummor av sin farbror för några år sedan.

Men de råkade försvinna i flytten.

Attans vad synd.

Och så önskar han sig kartböcker.

Hmmmm undrar vad jag ska satsa på....?

Julklappar 2010!

Julen kommer även i år runt den 24/25 december. Tror jag.

Jag försöker få fram en dag då det skulle passa Direktörn att handla julklappar.

-Tja, kanske den 23:e.

GAhhhhhhhhhhhhhhhhhh.

Kanske den 23:e.


Chris Pine - en riktig hunk!

Hunkvarning på Chris Pine!

Herrejävlar vad lyckliga vi är över internet och IMDB.
Tyvärr så har han varit med i Star Trek men det är ju inte hans fel. Säkert någon agentjävel som tvingade honom för att få fart på karriären.
Men jag ska ringa honom så han inte beblandar sig med sådan där rymdskit något mer.
Nä vi vill ha drama och romantik.
Gärna vid ett vattenfall.

Julens godaste apelsinkola!

Glömde och köpa sirap förut.
Suck.
Jag som skulle göra julgodis.

Men jag hittade på ett eget och jädrar vad gott det blev!

100 g smör
3 dl socker
2 dl grädde
1 msk vaniljsocker
1 apelsin (rivet skal)

Blanda allt utom apelsinskalet i en stekpanna. Koka ca 15 minuter.
Rör ner det rivna apelsinskalet och häll upp kolan i en form och
skär bitar när det stelnat eller häll kolan i knäckformar.

Lovely!
Och så enkelt!

Han har ett Wii!

Men ingen teknisk support här hemma.

Direktörn har aldrig varit så efterlängtad som nu.

Jag antar att det är fel förälder som vabbar idag...


Brudklänning med rosett!

Enligt ryktena så ska det vara band och rosett på brudklänningarna nästa år.
Och visst är det snyggt!!

I väntan på Wii!

Hehehehe så elak jag kan vara.

Artisten är hemma pga förkylning o feber.

Jag fick ett sms att hans Wii fanns att hämta på Ica.

Jag förklarar för honom att vi får hämta det när Direktörn kommer hem. Men det skiter han fullständigt i. Han ringer farmor. Hon kommer stå här redo som chaufför om en timme.

Nu börjar det roliga.

Jag säger:

-Oj nu kom farmor!

Han studsar ur soffan och vrider kroppen så han sträcker sig i magen.

-Men mamma du är elak! Farmor kom ju inte alls.
-Nä jag vet. Hahahaha.

PS: Tänk om det skulle bli strömavbrott i eftermiddag...
Vilket väsen det skulle bli!

Svart, rött och vitt med 1000 rosor!


Vackra bilder!
Chock rosa brudbuketter!

Givetvis ska man googla weddingflowers för att hitta det man söker!

Finns en del olika bröllopsbuketter!

Många fina bröllopsbuketter finns det!

Om jag hade gift mig idag så hade jag valt en chockrosa brudbukett.
Någon som sett någon sådan?
Bild Tack!

Längtan!

Ååååååh vad jag längtar efter sommaren 2011!!!!!

Det är lätt att drömma sig bort till sommaren när snön vräker ner och det blåser som satan.

Men det är ännu lättare att drömma sig bort och längta när man redan nu vet att det
händer massa kuligheter till sommaren ;-)

Tack brudar för jag får vara med i Era liv!!!!

♥ ♥ ♥
Chockrosa julkort bla!

Efter att sett såååå snygga tapeter i chockrosa och svart
så var jag ju bara tvungen att göra ett julkort i dessa underbara färger.

Jag använde en skiss från 365 Cards.


Direktörn fick välja en färg till ett julkort. Först sa han Festtoolgrön men den blev färgen nerröstad.
Och han kom på bättre färger.
Orange.
Nice.

Tyvärr så har jag lite ont om tid så årets julkort blir väldigt enkla.


Julkort med frimärken!

Sitter och försöker få ihop några julkort snabbt så det blir ordning på torpet!

Jag samlar på frimärken och tycker de passar perfekt till dekorationer på kort.


Julgranen 2010!Nu ni ska ni få se på grejer!
Hela familjen överlevde årets pyntning av julgranen.

Direktörn hjälpte till.
Han satte en raketkula i granen.

Det är ju synd att sprida ut dekorationerna:


I år köpte jag två nya julgranskulor. Jag ÄLSKAR julgranskulor.
En rosa och en blå cupcake:


Något år kommer jag komma ihåg att köpa en stjärna till granen. Under tiden får Artisten fritids-pyssel funka.


Uuuuu så vackert!


Julgransljusen 2010!

Jag blir förbannad bara av att titta på en ask med julgransljus.

Jag gillar INTE att sätta upp julgransljusen i julgranen.

Artisten ville hjälpa till. Han tog ur alla ljus ur kartongen som jag hade sorterat och lagt i ordning så jag inte skulle få en nervöst psykbryt.

Jag återkommer runt påsk. Då kan det hända att jag lugnat ner mig.

Jag hatar julgransljus.


Julstädningen 2010!

Nu ni har jag fått fart på Direktörn!

Vi var barnlediga idag så då passade jag på att utnyttja Direktörn.
Vi har skottat snö, burit in ved, städat, julpyntat en del och bjudit pappa och svärföräldrarna på kaffe.

Mysigt!
En del gömmer skiten under mattan. Här skjuver vi bara försiktigt ner skiten i golvet.Denna krans har inte jag gjort men jag såg den här om dagen så jag fotade den för jag hoppas någon gör en sådan snart ;-)


Förvara punkt se.

Ahmäh varför länkade du till denna sida Jane.... Tur att jag inte såg den innan julklappsinköpen hade börjat.
Men det är klart Direktörn hade säkert blivit skitglad över en krok att hänga handväskor på.

Mycket fint finns det hos FÖRVARA.

Svenska traditioner!

Direktörn gör varvet i Paradisasken och upptäcker att det ska ha funnits fyra trillingnöt.

-Ah mäh har det funnits två trillingnöt på det andra lagret?
-Ja.
-Jag tyckte det var snolt av dem om de bara skulle lägga i en av den godaste.
-Ja det är oftast fyra av varje i en Paradis-kartong.
-Och jag fick en.
-Ja, man får ta av det andra lagret när man vill.
-Nu ska jag gå och spotta i ditt te.

Inte lätt att vara invandrare och fortfarande lära sig viktiga jultraditioner efter 25 år.

Utan snus och barn!

Vi blev helt oväntat barnfria ikväll.

Jag tror det har något med att jag gav Artisten tv-förbud i 12 timmar tidigare idag.
För en minut efter jag utdelat förbudet ringde han till sin mormor och frågade om de fick sova där.
Smart kid jag fött.

Nu har jag talat om för Direktörn att han vill se på Sex and the city ikväll.

Jag är inte så jätteintresserad för jag har bara sett den en trilljon gånger.

Använd handen!

Sitter på toan och upptäcker att jag saknar något mycket användbart:

-Clownen, kan du komma hit med toalettpapper?
-Använd handen!!!! får jag som svar.

Direktörn kommer att få så fina julklappar i år.
Bruna julklappar.
För han ligger bakom detta.
Var så säkra.

Porslinshund!

Jag vill ha hund.

En porslinshund.

Var finns de att köpa?


Direktörn på julbord!

PervoPer på Direktörns jobb och jag har delad vårdnad om Direktörn. Dvs jag tar hand om Direktörn här hemma och PervoPer på jobbet.
Ikväll är de på Brygga på julbord. Direktörn kommer troligtvis vara fantastiskt nykter när han kommer hem. PervoPer och jag har sms-kontakt under kvällen om hur Direktörn ska skötas:

Från PervoPer: Räcker det att rapa honom en gång?

Jag: Nja, har han ätit bruna bönor så rapa honom två gånger för han får så ont i magen av alla gaserna tusselussen. Men glöm inte att lägga en handduk över axeln för han kräks lite ibland när man lyfter honom.

PervoPer: För sent.

Uuuu vad glad jag är att svärmor har fått den stora äran att se till att Direktörn kommer hem ikväll. troligtvis kommer han ha kräksjukan imorgon. Det brukar han få dagen efter fester med arbetskamraterna.

Meloner!

Googlade bilder på meloner.
Det finns visst olika meloner.
Det finns meloner OCH SÅ FINNS DET MELONER.
Vackraste godis jag sett!!!!

Säger bara; godis är konst!

Kolla in alla dessa fina bilder som Amy Atlas har på sin sida.

Jag ska vara ansvarig för bla julgodiset på julbordet i år.
jag tror jag lägger ner det för jag kommer aldrig mer att tycka något jag gör är fint efter denna sida.
Lucia 2010!

Lussekatter, pepparkakor och massa barn.

Perfekt lucia alltså!
Artistens klass hade inget luciatåg....
Hmmm but why liksom?


Foto-tags!

Behöver inte bara vara i fint papper man stansar ut tags/ etiketter.
Dessa gjorde jag av foton på söta Oskar o Hilma.


Härlig söndag!

Jag har sju dagar i veckan och de är gratis.


Hoppas ni får en fin söndag!

Olle!

Jag saknar Olle i Idol.
Gillar hans personlighet.

Men Jay vinner.

PervoPer är igång igen!

Ni vet PervoPer på Direktörns jobb?

Nu är han igång igen. Hans 12-årige son berättade att han hade fått lära sig att "Banka bäver" på skolan.

PervoPer blev lite obekväm och frågade om han visste att det betydde hmmmm låt oss säga vuxengymnastik.
Typ.

Nej det visste inte 12-åringen. För på skolan var det nämligen ett kortspel.

Se där ja. Pervo-Per tänker bara på snusk.

"Jag förstår om detta hamnar på bloggen" muttrade PervoPer.Varför är riset på MIN sida av sängen?

Clownen kommer springande och frågar var riset kommer från?
Hon har hittat utspridda riskorn i min säng.

Jag tittar i taket så det är inte hål där och ett hemligt rislager från vinden rasat ner.
Nej icke något hål i taket.

Direktörn tror jag har drömt om bröllop och kastat ris på nätterna.

Jo säkert.

Nobelfesten 2010 del två!

Är man så gammal så man inte klarar gå nedför en trappa så ska man faan inte gå på nobelfesten.

Nä släpp fram de yngre så det blir lite fart på fästän.

Här har ni min partikamrat Kalle Larsson som facebookar direkt från sitt jobb på nobelfesten:"Jag är hovmästare och ansvarar för bl.a honören. 32 service plus "släp" service kommer jobba med mig i grupp "orgel"."

Nobelfesten 2010!

Undrar om Camilla Henemark kommer på efterfesten?

Drottning Silvia ser ju mindre road ut så hon kunde nog bry sig mindre.


Gråter av glädje!

Kommer ni ihåg detta inlägg?

Jenny skrev och berättade detta:

Hej vår ängel!

Jag har en väldigt glad liten Maja som fick ett tungt och spännande paket på posten igår :) Jag är helt tagen av hur människor vi inte ens känner har engagerat sig så i vår situation...att änglar finns har jag nu fått bekräftat hela hösten! Allt jag ville göra var att få skriva av mig...något som hjälpt mig massor!

Maja har varit fantastisk på vår resa, det har varit många mörka stunder men tillsammans har vi tagit oss igenom dem! Tumören blev bortopererad för en månad sedan och med det försvann cancern! Helt ofattbart underbart...fyra cellgiftsbehandlingar skulle hon få som efterbehandling, just in case. Vi har nu bara sista kvar nästa onsdag. En stark, rejäl dos för en vecka sedan och då tillkom lite biverkningar, men annars så är vår Maja nästan helt tillbaka. Blir lite lättare trött osv men annars en piggelin! Håret lossade bara lite så förutom att hon är väldigt smal så ser hon frisk ut, speciellt sedan tumören försvann.

Det är mycket tack vare såna som du som har gjort hösten mycket lättare och som jag alltid kommer att känna en evig tacksamhet till. Så tack så jättemycket, Maja hälsar att hon älskar att pyssla och skickar en stor kram! Hoppas ni får en riktigt God Jul, det vet jag att vi kommer att få <3 :)

Kram

-------------------------------------

Nu sitter jag och fulgrinar på min praktikplats och jag är så glad över att höra att Maja mår bättre!!!

Tack Jenny för att du skriver och berättar hur det går.
Jag önskar Er allt gott och ha en underbar jul tillsammans!

Tack!

PS: har fått tillåtelse av Jenny att lägga upp det på bloggen.

Jul-cupcakes!

Praktikplatsen har beställt fika tills i morgon så jag stor här som en
sockerbagare och låter familjen vara testpiloter.

Än så länge har ingen dött.8 % av de rikaste i världen!

Visste ni att vi i Sverige tillhör de 8% i världen som är rikast.
Kanske ska tänka på det någon dag då det känns jobbigt.
Kunde ju lika gärna bo i en hydda i Afrika som var gjord av bajs.

Årets julkort 2010!

Har lite ångest över årets julkortsverkstad...
När man har ägt en scrapbookingbutik så förväntas det att det ska komma några handgjorda julkort från detta hushåll.
Nu är det så att jag har praktik och en massa roliga uppgifter.
Plus det så har min utbildning arrangerat en mässa idag som blev mycket lyckad.
Kul!

(Bla så var Tina Thörner med och har ni chansen att höra henne föreläsa; GÖR DET!
Bla så berättade hon VARFÖR hon blev kartläsare för en muslimsk rallyförare när hon kunde välja vilken förare hon ville. Alla ville ha henne. Jo, hon valde en muslimsk man för alla har sådana fördommar mot muslimska män. Det skulle helt enkelt bli intressant att komma som icke muslim OCH dessutom kvinna till rallyvärlden i arabvärlden.
Och hon lyckades. Nästa vecka kanske vi får höra mer om henne för hon ska visst göra något där hon vill ha vårat stöd.)

Jo, julkorten.
De gör sig inte själva... Så är det okej om ni får dem i augusti nästa år? Efter mitt sommarlov.
Bra.
Eller om jag lyckas få fram några så ska ni känna Er värry spächel om ni får några :-)

Granbarr på julbordet!

Clownen planera julmaten på julafton:

-Mamma, jag vet vad vi ska äta på julafton?
-Jaha?
-Sådana dära julbarra vet du. Vad heter det nu igen?
-Vad menar du nu???
-Ah mäh sådana smala saker med barr på.
-Nu har jag ingen aning om vad du menar.
-Ahhh nu vet jag; sill!!!
-Jaha du menar dillen som är på sillen.
-Ja, det ser ju ut som barr.


Vår julskinka har rymt!

Uuuuu vad gott det är att svälja årets första skinkmacka med massa stark senap på!!!

Men tyvärr så har Direktörn siktat in sig på att sitta uppe och väntat på att jag ligger och fiser sover så han kan glufsa i sig resten av skinkan när inte jag kan predika om att man inte behöver äta ett kilo julskinka på en kväll.Den sötaste julsången är nog denna:

 

 


Tomten, ge mig ett par Converse till är du snäll!

Jorå, min skohylla får allt plats med ett par skor till. Ett flera.


Finns här.


Finns här.

Dessa släpptes för två dagar sedan och är redan slutsålda...
Men Tomten kanske kan trolla...
Det är ju så vackert så man blir tårögd!

Var på en bejublad 70-talsfest i går för att fira Direktörns arbetskamrat som fyllde 40.
Åh jädrar vilket drag!
Alla hade lagt ner sig otroligt mycket på kläderna och det var en härlig blandning av fôlk.
Perfekt musik och annorlunda uppträdanden.

Tack
Per Tony Per!

Men så föll det sig så illa så en icke helt nykter ekonom föll in i ett element och en massa blod bestämde sig för att lämna hans skalle som var full i siffror och vätska. Till festens stora glädje fanns det ju en icke nykter hjärnkirurg i salongen.
Åhhh alla vet ju hur män tänker.
Lös uppgiften på plats så vi kan fortsätta parta.
Spriten framför allt!

Men så fanns det ju ingen nål och tråd i lokalen så de åkte till ett stall.
Ni vet karlarna är ju så gamla så de umgicks med Josef och Maria på den tiden det begav sig och då tänkte ekonomen och hjärnkirurgen:
"Kan man föda barn i ett stall så kan man laga en ekonoms skalle."

Så de åkte till ett stall där hjärnkirurgen visste att det fanns nål och tråd som var ämmade för att sy i hästar.
Men va faan är det fest så är det. Man tar det som erbjuds.
Åka till akuten tar ju bara massa tid (jag hade gladeligen kört dessa män till akuten hehehe).

Och där satt ekonomen bland hästar och en advenststjärna i stallfönstret med snön dalandes utanför fönstret i decembernatten medans hjärnkirurgen sydde ihop utan bedövning.

Så vackert!

Sen fortsätte de festa lyckliga i alla sina dagar.

Här är några av alla fina människor som var på festen.


Har ni sett sådant fint manligt hår i ett ansikte förrut?

TACK ÅTER IGEN FÖR EN FANTASTISK ROLIG FEST!

40-årskalas på G!

Vissa går in för 70-talsfesten mer än andra. Pricker över i är säkerhetsnålarna från Tim Holtz.

Nu ska Direktörn gå in på den lokala ICA-butiken och köpa groggvirke.
Hahahaha!
För jag tänker då INTE göra det.
Direktörn ska ha en militärjacka och jag en röd kappa som Mamma hade på 70-talet.

Rock on!

Grädde med jordgubbar eller choklad!

Känner inget behov av att smaka på detta.


Konsten på Direktörns jobb!

Man blir alldeles tårögd av den fina konsten de har på Direktörns jobb:


Vad gör näcken på vintern?

Han kan inte ha det roligt...


Men jag har praktik på Olssons Restauranger och de lär ju servera Arvika bästa mat!
Nere på Olssons Brygga har de dagens lunch för 90 kr och det är alltid färsk fisk eller en husmanskost.
I går valde jag torsk med vitvinssås. Åhhh jädrar så god!

Dän jämt smalt i mun!

Utsikten kan ingen slå heller:
Bryggan är öppen året runt och på kvällarna har de àlacartmeny men under december serveras enbart julbord på kvällstid.

Croconilen och Hjärterum!

Jösses vilket roligt uppdrag jag har just nu!
Om en och halv vecka ska jag tillbaka till skolan...

I love it.

I dag har jag varit på Klässbols Linnéväveri och på Croconilen i Charlottenberg på möten.

Croconilen överraskade. De har öppnat en ny butik i änden av den butiken som heter Hjärterum.
Halleluja för så mycket fint.
Jag hade ingen aning över att den fanns där. De kommer få upp en hemsida snart där det kommer finnas mer info.
Pass på att åka till Croconilen nu under tiden de renoverar för då är det gratis ;-)
De gör bla en bur där man ska gå in och umgås med djuren, tex Silkesapor.
Själv tyckte jag det var så där att ha ett möte bland ormar och ödlor...
Jag fick med mig en kopp i zink hem och satte hyacint och lite ris i den.
Vi får se om den växer till sig så den syns också.

RSS 2.0