kan det...

0-66e991d3d16df8b83ffd869df15d5d98.png

kan det bli bättre än i en impala???


Clownen 5 år!!!

Grattis älskade dotter.
Du är årets ljuvligaste femåring med glimten i ögat;-)


Gissa om jag är avundsjuk på henne, men frågar jag snällt kanske jag får sova i hennes säng...

jorå så...

0-1e9e7fb63cb66a093ab551e02ad6ea98.png

jorå så att.......


Sex igen!

Nu ska jag se på Sex and the city-filmen. Igen. Det är bra att ha nackspärr för då kan man slita ut Direktörn extra mycket genom att be om mer smör på mackan och mera film på tv´n.

// Anna, som ser vissa ljuspunkter med att ha nackspärr.

PS: snart ska Direktörn få packa in massa presenter till sin älskade dotter. Hans fyrkantiga presenter ser ut som fotbollar när de är färdiginpackade. Just nu ångrar jag att jag inte köpte fler små presenter som kräver massa presentpapper.

PS nr 2: Direktörn; jag skriver till dig så här eftersom små grytor har öron (det betyder att barn hör allt), påsen med ALLA presenter ligger nere i mitt pysselrum tror jag. Ligger de inte där i en gul kasse vet jag inte var de är så då är det bara att börja leta. Presenterna ska packas in i Hello Kitty presentpapper som jag tror ligger på Clownens skrivbord. Det ska även vara rosa presentsnöre på ALLA paket. Detta snöre ligger någonstans i huset. Tejpen på samma ställer. Eller inte.
För att få krussiduller på presentsnören så drar man den vassa eggen på saxen mot presentsnöret. Nu behöver du leta upp EN av de alla saxar du tagit ut från översta kökslådan och burit ner eller ut i garaget.

Lycka till!

Men du, innan du börjar med ditt projekt kan du värma på lite te till mig är du snäll? Glöm inte att jag körde dig till tandläkaren (som du friade till) när du hade tandvärk.

Kanonen på liseberg?

Direktörn och jag har diskuterat vad som utropas precis innan Kanonen sätter igång på Liseberg?
Vet ni?
Hjälp oss reda ut detta världsproblem!

sonen i...

7003bbd384b6ce1bcfb3e00ea66d5747.png

sonen i huset gillar ica-kuriren. Taipei är anledningen och vid äkta svenskt sommarväder är det lätt att bli beroende.


Det gäller våra barn och deras framtid!

Arvika Nyheter som kom ut 29/7 2009 kommer jag att spara. Jag hoppas att sidan sju väcker många känslor hos er som har barn och/eller någon gång har haft en åsikt om våldtäkt. Mamman har skrivit det verkligen bra och jag lider med hennes saknad över kontroll.

Vi som föräldrar kan kontrollera över hur vi uppfostrar våra barn och försöka ge dem en världsbild med respekt. Vi kan bara försöka. Hur de tolkar den och vad de gör med den det vet vi inte men vi måste försöka så gott vi kan. Ingen annan än vi kan ge våra barn deras värderingar.

Vill ni vara den föräldern som har en son eller dotter som blivit misstänkt för våldtäkt eller medhjälp till våldtäkt? Lär vi våra barn respekt och jämställdhet så har vi en god grund att stå på. Kommer våra barn att ha styrkan att säga till och avbryta en våldtäkt? Kommer våra barn ha styrkan att säga nej till alkohol i tonåren? Det vet vi inte men vi kan försöka ge dem kunskap och respekt.

Jag vet att jag kommer ha väldig dålig kontroll över vad min dotter gör under sin tonårstid eftersom jag troligtvis inte kommer vara välkommen med henne ut på hennes fritid. Jag hatar det. Jag vill ha kontroll. Jag kan lära mina barn respekt och ge dem självkänsla så de vågar säga nej och hjälpa sina vänner. Men kommer deras kompisar att ha det självförtroende att de vågar ställa upp och hjälpa mina barn i sådana situationer? Därför skriver jag detta och hoppas vi hjälps åt att ändra samhällets och våra barns syn på respekt för en annan människa oavsett kön, sexuell läggning, ålder, bakgrund och värderingar.

Vill ni läsa en annan berättelse än den som nämns i Arvika Nyheter så tycker jag att ni ska läsa Flickan och skulden av Katarina Wennstam. Jag har hört många liknande berättelser och tyvärr är de inte slut än. Det finns tusentals berättelser från brottsoffer här i Sverige och vi måste börja lyssna på dessa och försöka ändra på samhällets syn på våldtäkt. Man kan inte ändra på en annan person men om vi kan ändra på oss själva och våran bild på tjejer som bli våldtagna.

Vid nackspärr!

Var till läkaren för min stelhet i nacken. Läkare är jävulens verktyg för att skapa smärta.

Om ni får nackspärr så sätter er ner. Säg till en person att stå bakom er rygg och att personen ska håll en hand på sidan av erat huvud. Ni ska ska pressa huvudet mot medhjälparens hand så ni får dra ut musklerna och få motstånd.
Gör det mot både höger och vänster. Detta ska mjuka upp musklerna och stelheten blir lättare o lättare.
Upprepa flera gånger under dagen.

Kids on rullskridskor!??!

I bland blir man imponerad över andras barn. Men fattar de inte att det är ute med rullskridskor??? Det är ju inlines som gäller sedan 90-talet!

direktörn har...

2a0ebbfd485270ac6e7bbd20167d8907.png

direktörn har tagit med oss till en leksaksaffär. Familjen är splittrad. Leksaksaffären heter hyrcity och den minsta leksaken har ni här.


Kissnödig!

Nu kommer nästa problem: hur fort kan man få kateter? Eller vem vill komma och torka mig? För jag ser inte mig själv klara att komma upp från toa eller kunna få pappret på plats... Ingen mer dryck i dag.

Nackproblem i provhytten!

Vaknade i morse och hade den värken. När jag vred huvudet så högg det till och det kniper fast. Smarta Anna åkte i väg på shoppingtur (ska på bröllop så då behövs det nya trasor)för hon räknar ju med att det ska gå över bara nacken vaknar till liv. Hade ont osv och plockade ihop en hög. Gick in i provhytten och lyfte armarna över huvudet.

SATAN SATAN SATAN! Där satt de fast.

Fick luta mig mot väggen i provhytten och andas lugnt.... Kan ju inte gärna tillkalla hjälp för att få ner armarna... Efter några minuter fick jag äntligen ner armarna och kunde gå där i från.

Det som INTE är på schemat är i dag:

Resa sig snabbt upp från sittande läge.
Sträcka fram armarna.
Vrida på huvudet.
Titta ner.
Vrida på överkroppen.

Sprättlätt att undvika det. Not.

Doppa kantareller?

Artisten älskar kantareller. Ok that´s fine. Men nu är det så att han doppar dom i te. Bläh och tillsägning. Inte nog med det. Han har honung i teet också. Hmmmm ett te med smak av smörstekta kantareller och honung. Kom ihåg var ni hörde det först!

Dagens bild 090728!

-LILLA SNIGEL-
Vi har varit en tur i skogen för att titta till Fröken Kantarell. Clownen blev förälskad! I en snigel. Urk för snigelslem. Det värsta är att hon vill ha den i sitt rum som ett husdjur. Men fattar ni vilken känsla att gå in i hennes rum så hör man ett krasande ljud och så blir man lite fuktig under fotsulan. Nej tack Clownen, inte denna gång. Sorry!


gissa bajset!...

2a1bcc39aa914e5d9aa0083cca0de737.png

gissa bajset! Vems lort är detta som vi hittat i svampskogen?


tänk så...

-23f29c71a54511a20ad59fc568fe084.png

tänk så många fina förpackningar man köper. Detta var nog veckans köp.


Tårtkalas!

Clownen fyller snart år och vi firade henne med tårta i dag. Hon är så nöjd över alla presenter:-)


En kudde och täcke hade mormor gjort till sitt barnbarn:-) Eller ja, det är nog mest dockan som använder det.


Agnetas kort!

Har äntligen satt mig ner och gjort ett kort, det var ju inte i går precis ;-)
Det mönstrade pappret är från Basic Grey, annonsen har jag skrivit ut från internet, kalenderstämpeln är Inkidos.


På det gamla pappret som är urrivet ur en bok har jag färgat in med stämpeldynor och använt en mask från Tim Holtz.

Jobbigt att se på Formel 1!TV är bra lockbete!

När man bestraffar barnen så kan det ibland hända att det kommer ur min vackra mun "Nu får ni inte se på TV i en vecka."

Och nu helt plötsligt trillade min pollett ner. Det är nämligen så att Direktörn & Jag har städat hela förmiddagen och tvättat och bäddat rent i sängen. Vi har gjort bra jobb helt enkelt.
Och nu springer han runt som en dåre med gräsklipparen(eller jag menar Klippo det är ju en jävla skillnad har jag lärt mig) också. Jösses tänkte jag, vad har hänt eller rättare sagt vad har han köpt nu....

Men sen skrev brorsan på Facebook:
"Väntar på Ungers Grand Prix."

Ahh det är snart Formel 1.
Självklart har Direktörn eld i röven då. Så självklart!

Snart är tårtkalas här och då är det ju trevligt om gräset är finare hemma än på andra sidan. Själv ska jag titta in hos diskmaskinen. Vi är att bra bra vi Direktörn!

Dansa på bröllopet!

Hihihi vad roligt:
 

Uppdatering svensexan!

Direktörn ringde nyss. De sitter 14 pojkar i en badtunna. Jag får verkligen hoppas han ljuger för han som ska gifta sig är hetro. Eller?
Var är brudarna liksom???
14 näst-in-till nakna karlar med hår på bröstet i ett litet kar; är inte det lite homovarning?

Ingefäragodis!

I love ginger, det är den bästa roten du kan använda till matlagning tycker jag. I dag var jag i Balkanboden och tittade på alla fina burkar osv. Hittade detta godis. Nu studerar jag det noga; tänk om det innehåller något annat än det som står på innehållsförteckningen... Det ser ut som kåda. Bäst att vänta tills Direktörn kommer hem så det sker under kontrollerade former. Eller ännu bättre han får smaka först och sen väntar vi någon timme för att invänta resultatet. Som om vi skulle märka någon skillnad på honom när han kommer hem efter minst 15 timmar svensexa.

Uppdatering: personal från Banverket ringde och lovade att de inte är farliga. "De ä gôr gôe". Så nu har jag ätit en halv. Det sitter fast i tänderna, ljuvlig smak av ingefära i munnen och tungan är lite svullen tycker jag, för de är allt lite starka (precis som personalen på Banverket sa). Låter de ligga framme så Direktörn ser dem när han kommer hem i natt så han får något starkt på tungan i natt. Svordommar och fräs till uttal kan förekomma efter denna händelse dock.

Blåklocka!

Finaste blomman i dag!

Trött på Mamma fotograf!

I bland vill hon helt enkelt inte :-)


Eda Skans!

Många många gånger har jag åkt förbi skylten in till Eda Skans och tänkt; dit ska jag nästa gång. I dag blev äntligen. Här är bilder där ifrån:


Konservburkar!

Snygga färgglada konservburkar helt enkelt.

Svensexa!

Fika med morfar efter nio-håls golfrunda kan resultera i mycket. Tex att man får se Jonas Gustafsson i mycket fina kläder. De framhäver hans kropp på ett mycket läckert sätt tycker jag. Jag antar att de är i bättre form i kväll...okej, nu...

05239d9593b479cdf726a695e7c8730f.png

okej, nu börjar jag ana oråd... Glaset är öppet på orkskrÄllets hem. Ta till flykt!!! Vi var här i hela sju minuter. Bra anna.


silkesaporna får...

79f715d91ec937b946210be504907e22.png

silkesaporna får besök av cirkusen.


på liseberg...

0-201cdb691723fc1f239bca45dacc71a1.png

på liseberg köper man lotter för flera hundra o vinner en chokladkaka som väger 200 gr. Wow jag vann!!!


jösses vad...

0-4e1a62079b21f02fb8edaa67fe024c66.png

jösses vad många olika sorter det finns nära norska gränsen.


Mobbning mot företag!

Fick detta mejl i morse och undrar om det bara är Preem o Statoil som har höga bensinpriser.....

God dag,
Jag har hört,
Att bensinpriset
kan inom den närmaste
framtiden komma upp till
Sek 17,00
 
Vill du, att bensinpriset sänks
istället?
Det är möjligt!
Men man måste agera
NU!
Man måste göra det
klokt!
 
Förra året försökte man pressa oljebolagen, genom att inte
köpa bensin på vissa dagar.
Direktörerna skrattade,
för dom visste att bensinen,
som inte köptes på måndagar,
köptes ändå sedan på tisdagar.
Lite strul lyckades man orsaka, men någon större effekt
kunde man inte se.
 
Någon har kommit på en idé,
som kan fungera,
Om vi verkligen vill.
Läs vidare och bli en av oss!
 
Bensinen kostar i dag ca.
13,00 sek/liter
Vi känner alla till,
att oljebolagen gör
jättevinster.
 
Försök komma ihåg, när vi lät priset komma upp till 10,00 sek.
Då påstod man,
att oljan håller på att ta slut.
I dag försöker man inte ens påstå,
att oljan är på väg att ta slut - det finns mer olja i dag,
än för 35 år sedan
och då kostade bensinen 2 kr liter.
Vi måste bli mer agressiva och visa,
att konsumenterna kan göra något.
Att kunden får ha rätt!
Det enda sättet är att slå där det gör mest ont:
Plånboken!
Det kan vi göra!
Hur?
Vi behöver alla våra bilar och vi måste köpa vår bensin,
Men vi kan påverka priset:
När vi agerar tillsammans
kan vi starta ett
Priskrig!!!
Vi föreslår:
Att vi inte
Köper bensin
Av dom 2 största bensinbolagen:
Statoil
eller
Preem.
När dom 2 största oljebolagen inte lyckas
sälja bensin längre,
blir dom tvungna att sänka priset,
för att få kunderna tillbaka.
Detta leder till priskrig och alla andra bolag är tvunga att följa med.
Men, för att kunna nå resultat, måste vi nå
hundratusentals Statoil och Preem- kunder. Och alla
måste samarbeta.
Vi gör såhär!
Även med
företagsbilar!
Jag skickar detta till 30 personer. När alla i
sin tur skickar detta vidare till 10 personer,
har vi redan nått 300. Och när dessa 300
skickar till sina 3000 bekanta...
Har vi nått 3 000 000 o.s.v....
Du förstår hur jag menar?
När alla skickar detta dagen efter, har vi nått
På en vecka
300 Miljoner
männskor,
I priskrig mot oljebolag!
(Någon måste naturligtvis översätta detta till engelska och tyska)
Ja,
vi kan vinna,
Men det är oerhört
Viktigt
Att vi inte köper vår bensin på
Statoil eller Preems mackar
För att kunna komma vidare med detta och nå ändamålet.
Ber jag dig,
Skicka detta vidare
 
Kan vi räkna med dig?


Det är ok att vara med och betala för att vi skall spara för miljön men nu får det vara nog med att vi stoppar mer vinstpengar i deras fickor...

Ha en fin dag!

Hälsningar

Evalotta Hedqvist.
Svenska Transportarbetarförbundet
Tel:010-4803712

kortspel med...

5004f72b56790260ba6bb7e319f34124.png

kortspel med sid, paul, lena o direktörn. Spännande värre o svordomarna haglar!


Go kommentar!

Halvligger i sôffa o småglor på en film som heter "Bird". En dräpande kommentar kommer från mannen som lämnar sitt hus och sin fru:
-Var ska du, frågar frun.
-Vet inte och ta det personligt, svarar gubbslemmet.

Få frågor ger inga svar!

Jag vill ha något att skriva om! Har ni förslag eller har ni frågor som rör Cirkusen? Just hit me hard med dina frågor:-)

H&M Autumn 2009!

I dag var Ann & Göran på besök. Göran verkligen älskar min affär och tar fram den bensindrivna cykeln och kör Ann dit hon pekar(med hela handen). Hon visade sin älskade chock-RÅSA bakelseklänning (som hon beskrev den innan jag fick uppleva den). Den var såååå fin. I like:-)
Ann kan shoppa i London som ingen annan. Ann och jag kom överens om att om vi bodde tillsammans skulle det se väldigt fluffigt bra ut på något sätt.
Och av en händelse så låg nya H&M Home-katalogen hemma och väntade på mig. Bodde jag & Ann tillsammans så skulle det se ut så här, men nu har Direktörn den stora turen att få uppleva rosa fluff till hösten. Tänk vad glad han kommer vara när han vaknar upp och ser RÅSA det första han ser!


Klä in en hylla!

Gissa om jag blev sugen på att ta fram en bruk med akrylfärg och lite gamla restpapper från scrapbookinghörnan, tidningar och reklamblad??? Här finner ni fler skåp/hyllor för mer inspiration.Mycket mätande och bra lim är nog bra att ha...

Griffeltavla!

Titta vilken fin griffeltavla Diane i mitt Designteam har gjort. Utförlig beskrivning finns i Annas Scrapbookings blogg.
Det skulle ju även funka att göra en magnettavla med hjälp av magnetfärg.

Koka lim!

Direktörn står med diskborsten i högsta hugg och gräver sig neråt:

-Nästa gång köper vi färdig lim!
-Vad???
-Det är ju som lim i botten av grytan.

Han har försökt gjort mat till ungarna. Kokat spagetti. Mycket svårt. Mycket svårt.

Socker på popcorn?

Direktörn vill att jag ska göra popcorn med socker på. Varför liksom??? Här är det jag som säger vem som ska göra vad. Han ska bara följa order.

Men det är ju klart, lite nyfiken på att prova blir jag ju.....

Uppdaterat:
Okej, jag föll för min nyfikenhet och gjorde popcorn till Direktörn. Lite kärlek finns det nog här..
Men när jag fick in ett bränt popcorn med socker på i munnen så var det första jag tänkte på;
Badhus, smak av badhus. Ingen hit alltså.

Madame Bak och Fram!

Lovar ni att de aldrig är hemma eller bara sover när de är runt femton år?
För nu i dagarna går fyra-årstrotset över i fem-årstrotset och jag tror inte Madame Bak och Fram kommer få bättre läggdagsrutiner då.
Nu far hon runt och letar efter kardborreband. Vad tusan ska hon ha det till???

Jag tror mamman i Familjen Cirkus får ta och läsa ett extra kapitel i boken "Att välja glädje" av Kaj Pollack som gonattsaga ett bra tag fram över.

Ja ja, man får de barn man klarar av.

Gry Forssell!

Gry Forsell gillar båtar. Hon har skaffat blogg. Undrar vad hon ska skriva om i vinter... Lego kanske.

vi har...

59a0e3b83dc76a878da1b770ba775b68.png

vi har sju sovplatser här hemma. Vad är det för fel på de andra??? Dags att väcka familen cirkus. Välkommen fina dag!


Fröken Kantarell!

Nu blir Fröken Kantarell tvättad och fin av familjen Cirkus. Direktörn har aldrig i hela sitt liv rensat svamp så nu är det dags. Det är ju bra att veta för då har han en del att ta igen hehehe.

det ösregnar...

0-50596fbe678b6f47ef7fdfd8db560395.png

det ösregnar men något säger mig att jag inte bryr mig.


jösses vad...

051ae9f9656b4a5fb44900dbf0620c74.png

jösses vad mätta vi ska bli i kväll. Sex kantareller på fyra personer. Det är ju nästan så man kan bjuda på storkalas.


Dagens bilder 090720!

-GAMMELVALA -09-
Då var årets besök på Gammelvala avklarat. Vi fick sällskap av Mamma, Ogge, Ankan och Frida.
Till Gammelvala skulle man åka för att fota mer. Perfekt ställe för sköna bilder.
Se mer info här.ankan o...

1b0d5179cd6253017a724b8b57c545ef.png

ankan o frida lyssnar på pettson på gammelvala.


Bubbelgum!

Clownen kommer kletig och blank om händerna och runt munnen.

-Vad har du gjort????
-Tvättat tuggummi.
-Varför???? Du är ju jättekletig!
-För jag ville.

Så enkelt. Hon ville. Sen stoppade hon in hela klumpen i munnen och fick kväljningar och nästan spydde.ser jag...

05bc9ac08eb00075988356e470361427.png

ser jag trött ut? Kan bero på att jag blev väckt snuskigt tidigt av en ung dam som hade en docka som tappat ett ben. Men hon hade ingen aaaaaaning om hur det lossnat. Nu börjar dagen!!!


Äntligen i Karlstad!

Söndag 30/8 2009 kl 15:00 ska det vara föreläsningar om LCHF på Universitetet. Det är bla Kostdoktorn som håller i en av föreläsningarna. Jag kommer garanterat vara där! Äntligen har det blivit Värmlands tur att få veta mer om:

* Mänsklighetens utveckling och vår naturliga kost.
* De västerländska kostberoende sjukdomarna och hur de undviks.
* Fettskräckens sorgliga kapitel och katastrofala följder.
* William Bantings historia.
* Vetenskapen om LCHF-kost för vikt och diabetes.
* Varför det är bra för kolesterolet att äta fett, och varför Becel är rena bluffen.
* Vilka som knappast har nytta av kolesterolmedicin (och vilka som nog har det).
* Mat till barn.
* Frågestund
* Osv!

Mer info finns här.

Plan59!

Mera fina tips på härliga retrobilder kommer här.Seg dag...!

I går var kvällen före dagen efter. Det känns i dag och soffan och Coca-Cola har varit mina bästa vänner och följt mig troget under dagen. Nu (19:28)ska jag göra ett försök att duscha men det innebär att jag måste lämna soffan. Troligtvis. Jobbiga beslut man måste ta hela tiden.

hmmm hur...

5e377f7f098d7785873cf1c491e55bbb.png

hmmm hur många får göra rent bildäcken med stämpelrengöring? Dessa kreativa barn kan ge ett hem mer färg än det behöver på mycket kort tid.


Dagens bild 090719!

-REGN & GRILLA-
Ja, är man sugen på grillat så kan man inte vänta på att det ska bli fint väder denna månad. Vad det har regnat de sista veckorna!!!!
Trotsa regnet och gå ut!


Svenne & Lotta & Mats!

Trots regnet så kom det ganska mycket med fôlk till Klässbols Parken i går när Mats spelade. Ja, Hep Stars med Svenne & Lotta var där också. Små söta människor med hjärtat på rätta stället. Men Mats gillar vi mer:-)

Mats fru Inga-Lill, fick visa upp Nakenhunden Jojje för Svenne. Det måste han ha gillat...

Lennart ville också krama Svenne:

Och Lotta ville krama mig:

Och jag krama Svenne bara för att göra morsan avundsjuk:Nu ska jag sova för det blev inte många timmars sömn i natt. Hårt liv att vara med på turné hehehe.

men gud...

0-3f80c3ba07a474acfef05754e019cd70.png

men gud så vackert!


kamelen har...

2640ea51edae680fe992714c7b0310c3.png

kamelen har entrat scen.


jaha svenne...

0-58f3e9bc4bd8235766994b237eacb021.png

jaha svenne får åka cadillac han. Det är skillnas på folk o folk.


dagens miffo...

36e065a39a964dbe8e753d07171d9eb6.png

dagens miffo headbangar till hep stars. Jösses.


på något...

0-346c7ecb48efb723891ff2c57c148308.png

på något sätt ska man fördriva tiden i väntan på svenne hedlund o lotta.


yes de...

6202ec3de29025ec1b4e5a6853ee5bd5.png

yes de har börjat spela!! The respons alltså. Svenne o lotta kommer sen i en cab. Kom ihåg var du hörde det först.


soundcheck och...

23383633fca632ea98b4b64db3ecd659.png

soundcheck och ja, jag har redan varit inne i logen men det beviset kommer senare typ i morgon. Vi har till o med hjälp till med att packat upp cd-skivor.


kan det...

49538cf009188434fa6f29d95905df2c.png

kan det bli lortigare än så här? Men nu ska vi backstage till the response.


jorå försvinner...

0-6e11e0c9570a13de573308178ac8164d.png

jorå försvinner direktörn så vet man var han finns. På dewalt avdelningen. En våtdröm.


en tiger...

0-1cf030ac8e43509ba5f0ca65fbb6a371.png

en tiger bland oss men inga fler blöjbarn på denna marknad;-)


busonger!!

0-6bee06d125a5fbd9e1edac9891bd1550.png

busonger!!


ful fisk.

1c2780aace66941988219dd8ef9f279f.png

ful fisk.


det fungerar...

1d5e26edb18f5ca79009006bb1813609.png

det fungerar ju finfint. Det känns som att mobilräkninger kan tänkas bli lite högre i framtiden...


provar att...

-cb0cb53a3b114eac16a864028f3b1cb.png

provar att mobilblogga.


En rökare med nr 2.

Clownen gillar att snacka. Alltid. I bland lyckas jag smita i väg på toaletten för att få en tyst stund. Icke i dag. Sitter och gör nr 2. Då krävs det ju lite mer tankeverksamhet än vid nr 1 så jag sitter väldigt gärna i fred när jag gör nr 2. Mensom sagt; inte i dag.

-Mamma, säg till när du vill komma ut, säger Clownen.
-Varför då?
-Jag har satt den här framför dörren så du måste säga till när du vill ut så jag kan flytta på den.
-Vad har du satt framför dörren????
-Den här.
-Ja men VAD?
-Jaha, en dockvagn. Säg till när du vill ut.

Artisten ger sig in i diskussionen:

-Men du kan inte sätta den framför dörren då brinner mamma inne ju. Tänk om det börjar brinna då måste mamma kunna ta sig ut.

Tack för omtanken min förstfödde son.

Clownen fortsätter:
-Okej, mamma, nu har jag tagit bort den.
-Mmmm bra.
-Men mamma.
-Mmmm....
-Du måste fortfarande säga till mig när du ska ut.
-Varför?
-För jag vill.
-Okej.
-Är du färdig?
-Nej.
-Nähä...Nu då? Är du färdig nu?
-Nej.
-Säg till när du är klar för då släpper jag ut dig.
-Jaaaaa.
-Färdig?
-NEJ!
-Okej. Har du torkat dig?
-Men snälla du kan jag inte få vara i fred?
-Okej.
-Mamma, är du lite färdig?
-Neeeej!!!!
-Jag bara frågade ju!
-Mamma, jag går dit.
-Okej.
-Men säg till när du vill ut för jag ska släppa ut dig.
-Ja!!!
-Okej, jag går nu.

Tio sekunder senare:
-Äl lu kla nju mamma?
-Nej, jag säger till.
-Bla dhä mamma. (Bra det mamma)

Efter ett tag så säger jag att jag vill ut. Inget svar.
-Hallå, jag vill ut nu.
-Clownen jag vill ut!!!!
Jag bultar på dörren.
-Släpp ut mig!!!!
-Åhh är du redan färdig?

Drukningstillbud.

Clownen har haft en nära-döden-upplevelse. Mycket hemskt för henne. Vi andra blir roade av hennes historia. Detta var det första hon sa i morse:

-Mamma, jag druknade i går.
-Jaha, vad hände då?
-Jag kom så långt under vattnet så jag bara drack vatten hela tiden. Precis hela tiden. Och jag blev till och med blöt i hela håret. Jag var så druknad så jag blödde ur ögona. Dä lu. Men jag såg inte farfars hammare i sjön. Den är borta.

Det som hände var att hon ramlade av luftmadrassen när hon badade.

Kom inte o säg att mina barn inte har fantasi. Här om kvällen var Artisten så skitnödig så han "hade ont i käken".

Fula älgar!

Älgar är fula. Jaja kalvarna kan vara ganska okej. Ibland.
Tror ni jag vill ha en ny kamera så jag kan använda mitt STORA objektiv eller:-)Men bläh vad många fästingar de ska ha... Fy att få på sig alla de fästingarna när man krockar med en älg...

Flitig som en myra!

Vilka snabba djur myror är! I går när jag flyttade barnens pool så var det en hög med myrägg vid ett bo. Jag gick in för att hämta kameran och när jag kom ut så var alla ägg flyttade. Helt otroligt!Svägerskan kallade mig Bo Landin, tackar:-)

Photo Walk!

I morgon blir det en Photo Walk i Karlstad. Det är en sådan dag man önskade man kunde vara ledig. De börjar i Inre Hamn i Karlstad och går runt i Viken osv och fotograferar. Hur roligt som helst tror jag de kommer ha!!!
Anmäl Er och gå med, det börjar 14:00 i Karlstad. Mer info om Karlstads promenad hittar ni här.
236 städer världen över kommer vara med i morgon. Detta anordnas för andra året i rad.

Lycka till ni som ska vara med!

Döda fiskar!

Okej, idiotförklara mig gärna. Men hur fungerar döda fiskar?
När en människa dör så sjunker hon till botten om hon ligger i en sjö. Efter ett tag flyter hon upp till ytan och polisen kan fiska upp kroppen.
Flyter fiskar upp till ytan när de dör? De gör de inte vá? Har aldrig sett döda fiska flyta runt. Ungefär som att det skulle sitta massa kattskelett i träden. Kattskrället kommer alltid ner.
Men när jag har elfiskat i älven då flöt fiskarna bra.
Bara en tanke som slog mig när jag läste denna artikel. För vem vill se sådana bjässar flyta runt?

Inte så svårt!

Har precis fått Direktörn att tacka ja till ett glas rosévin. Ibland är han inte så svår.
Glaset är immigt och vätskan är rosaröd.
Sommar är allt bra gôtt.

Apotekets egna låda & hudsalva!

Apoteket har tänkt till, eller ja, säkert en reklambyrå som fått snuskigt med pengar för att öka deras försäljning av produkter. Och jag föll som vanligt. Vem kan säga nej till en rosa Försvarets Hudsalva eller en fin plåtburk?
Tack Apoteket för dagens impulsköp.

Två pass!

Jorå, ett pass blev två i dag på Hälsokompaniet. Först var jag med på svettigt och mjukgörande Afro Power Dance men kände att jag skulle orka mer. Så varför spara på krafterna när man kan slita ut sig totalt. Fortsatte med pulshöjande och träning för bla mage på BodyVive. Hujeda mig vad jag känner i min mage nu som alltid har ett daller till svars. Men i dag fick den sig en hård omgång och jag hoppas den skäms av smärta i morgon!

Amerkanska chokladcookies!

Självklart ställer man sig och bakar när det är semester och tryckande värme.

Amerikanska Chokladcookies, ca 24 st.

200g smör
4½ dl farinsocker
3/4 dl socker
1 tsk vaniljsocker
6½ dl havregryn
2 ägg
3 dl mjöl
1 tsk bakpulver
350 g grovhackad mörk choklad

Gör så här:
Blanda smör, farinsocker, strösocker och vaniljsocker i en bunke och rör tills det blivit en krämig konsistens. Tillsätt havregryn. Vispa upp äggen lätt och rör ihop med smörblandningen. Blanda mjöl, salt och bikarbonat och knåda ihop med den övriga smeten. Tillsätt blockchokladen och arbeta ihop till en smidig deg. Klicka ut smeten med en matsked på bakplåtspapper med gott om mellanrum och tryck till dem. Grädda kakorna i mitten av ugnen i 150 grader i 10-15 minuter.

Beklagar att bilden inte blev den bästa...

Gröna fingrar är inte att tänka på!

Direktörn kan se skillnad på en potatis o en morot. Men sen är det stopp. Sätt en pelargon framför honom och han går på att det är dill. Beviset på hans kunskap om växtriket fick jag här om dagen.

I badrummet:
-Blomman ser ut att trivas här, sa jag.
-Vilken av dom, svarade Direktörn.

Vad är det han ser som inte jag ser?

Någon som vill komma och sätta upp listorna runt fönstret? Direktörn skulle sätta upp dem sommaren -08 men något kom visst före...

Bloggsatt!

Jag/bloggen har blivit betygsatt. Kul:-)))
Vad tycker ni om bloggen? Vad gillar ni och vad är mindre bra? Vad vill ni att jag ska fortsätta med? Foton, inlägg om Cirkusen här hemma, recept, tips mm?

Under min nivå!

Jösses hur långt ner kan jag sjunka! Jag måste ha väldigt lite och göra, det är inte bra med semester! I tisdags blev vi av med Artisten o Clownen. Jag satte mig i soffan och började se på tv. Inte ett skit. Satan vad ska man hitta på!!!
Tog mod till mig och entrade Direktörns hemliga paradis. Tröskeln är väldigt svår att bestiga kan jag lova; snickarboden är inte ett ställe för mig. Det börjar krypa i kroppen och jag får röda prickar över hela kroppen över att se röran där inne. Man kan inte ens se golvet!!!
Men så tog jag mod till mig och satte foten innanför dörren. Då flög faan i mig och städpatrullen kom fram. Jag sjönk längre ner än jag trodde var möjligt; jag städade Direktörns snickarbod!!! Fyra timmar höll vi på Direktörn o jag. Varför satt jag inte kvar i soffan och drack ett glas rosé????
Men nu är det gjort och vi har visningstid mellan 14:30-19:45 dagligen för allmänheten. Övrig tid ring för tidsbokning.


Den som gissar rätt på vad den stora blå tunnan är, som Direktörn har exprimenterat ihop helt själv, vinner en privat guidad tur i Direktörn nystädade paradis. Men skynda er att gissa för om några mikrosekunder lär det inte vara så städat för jag hör att han är där...

Varför Mom är en bättre fotograf!

Fick detta på mejlen:

 Uncle Bob's Top 5 Reasons Your Mother is a Better Photographer Than You

 5. Mom doesn't pretend to know how to use her camera. She just pushes the little thingie-ma-bob and takes the picture. You'd miss it because you were playing with all the settings because you know more than Mom does about taking photos.

4. Mom takes pictures all the time of everyone she loves. You're too busy reading blogs about photography and trying to get all the latest rumours on what new cameras are coming out. Mom doesn't care about any of that, but she loves to take pictures of her kids, grandkids, family and friends.

3. Mom has a nice little camera she carries everywhere in her purse. When she sees something that catches her eye, she pulls out her little pocket camera and takes a picture. You would never shoot with a little point and shoot camera like Mom's. It's beneath you.
 Of course, your camera is a little heavy, especially with all the lenses and flashes you need to take your amazing photos, so you don't take your camera out with you much. Usually just when you're getting paid for it. Hence, Mom gets tons more photos than you. Some aren't that great quality, but at least she got them!

2. Mom just takes a picture and then emails it or posts it on Facebook. She doesn't tinker with it. She doesn't spend hours in Photoshop trying out a million different actions.
You know you can get a much better looking photo if you play with it a bit in Photoshop or Lightroom. Of course, you hardly ever get that done and your photos sent out or posted because you're too busy playing with them, so everyone thinks Mom is a better photographer than you because they never see your photos.

1. She's your mother. Are you going to tell her you're better than her?

Bakfull på Kaviar!

Kommer upp till frukostbordet och Clownen njuter! Hon har äntligen fått sin kaviar. Det är nog det äckligaste doften efter spyor jag vet.
Hon äter den ur en djup tallrik med sked. Jag försöker få henne att kleta eländet på en smörgås. Men nej då hon försätter njuta och bara ler. Hon stinker som en rutten fiskfabrik.
Direktörn vaknar till liv och blir mycket stolt över sin dotter:

-Ta en större sked Darling! Och sätt dig närmare mamma.

Det är ju nästan att man bli bakfull.

Uppdatering: Clownen har ont i magen.

Lasse:-)

Japp, Lasse vill att vi kommer till Löfbergs Lila Arena 4/11 2009. Ska du med? Troligtvis blir vi några stycken hehehe.

Biljetterna släpps 17/7 2009.

IKEA-Hacker!

IKEAs möbler går att förvandla i det oändliga. Det är IKEA-Hacker ett bevis på:Grattis Ben!

Big Ben fyller 150 år. Grattis säger vi till den fina ståtliga klocka!Fem idioter och en gård.

Fyra killar & en tjej gör en roadtrip genom USA för att göra inbrott i Skywaker Range (George Lucas lilla hus). Det är en film.
Direktörn myser som en nyammad bäbis. Han till och med gapskrattar. Jag har inte skrattat en gång. Någon av oss har dålig humor, rejält dålig humor.

Jag frågar Direktörn:

-Lugnt du vill vara med på roadtrippen?
-Jaha lugnt!! och så ler han så käken går ur led.

Sicko!

Full bäbis!

De påstår att bäbisen är trött. Vem som helst kan ju se att bäbisen är dretfull (skitfull). Föräldrarna har drogat honom med brännvin i flaskan. Jo då så är det. det är fyllekäk han får med andra ord. Säkert pizza. Ser ni inte hur arg han blir när de tar bort maten från honom. Försök att ta bort en fyllepizza från en dretfull person på Piccolo en lördagsnatt i Arvika ska du få se vem som gråter. Troligtvis du efter du blivit dragen längs Kyrkogatan efter en gammal sleten 740 med tonade rutor där det står "Mammas pojk" på bakrutan.

Amerikanarna är ju ännu dummare och påstår att det är en bacill som spelar en vaggvisa för bäbisen. Men det vet vi ju att det inte fungerar. Får barn höra en vaggvisa så blir det lika pigga som efter en burk krossare koffeintabletter.

Vem har ansvaret för Byggare Bob?

Direktörn har troligtvis mutat barnen och lurat i dem att det är massa Hello Kitty och Star Wars-figurer i Byggare Bob. För här sitter vi nu framför tvn och tittar på en gammal Byggare Bob-film som är full med verktyg och maskiner. En våt dröm med andra ord för Direktörn.

I morgon börjar bearbetningen av att Dirty Dancing innehåller både Lego och rosa dockfluff. Det kan tänkas att det serveras godis OCH chips till Dirty Dancing inom en snar framtid.

Dagens bilder 090711!

-ANTONS DOP-
Den sötaste Anton fick sina namn i dag; Anton Gustav Fredrik.
Han är så söt :-)
Föräldrar & goa släktingar var mäktiga stolta och Anton själv var mycket nöjd över att få suga på en fin antik dopklänning.

TACK FAMILJEN FÖR EN TREVLIG DAG!!!!

En liten tavla till dop.

En liten tavla att ge bort till dopet och några kort blev det under helgen.
Hundpappret och det rödprickiga är nya papper från Basic Grey:

Detta kort är endast 10*10 cm stort:


Tavlan är gjord av papper från Prima och utstansat med dies från Quickutz:Trevlig pysselhelg i regnet.
// Anna.

Kyss Johanna med en smak av Cupcakes!

Jösses vad Ann är snäll som tipsar om dessa fina smycken från Mi lajki. De finns hos Kyss Johanna.


Köpa barnvagn?

Herre gud vilken diskussion över barnvagnar! Hade jag inga barn skulle jag inte våga skaffa heller för tänk om man skaffade fel märke på barnvagnen!!!! http://www.minbebis.com/forum/bugaboo-11428-45.html

Ja du Stefan...

Det kunde ha gått riktigt illa på auktionen för att samla in pengar till ungdomsidrotten. Läs detta blogginlägg och var glad över att han inte vann. Men det hade ju varit roligt och sett dagen från en utomstående.

Dagens bild 090710!

-VILL INTE-
Vissa dagar vill du bara inte bli fotograferad.
Jag ville ta kort av när du hade ätit spagetti och köttfärssås hos mormor & morfar.
Men icke!
Du var väldigt färggrann runt munnen:-)


Fågel-fisk eller mitt i mellan och ett äppelträd!

Artisten har filurat i dag:

-Mamma, i sjön heter det stim, på marken flock men vad heter det i himlen?

-Mamma, min snopp heter nu äppelträd!
-Jaha, varför det?
-Snoppen är själva trädet, pungen är äpplet och pungkulorna är fröna.

Dagens bilder 090709!

-KRUTGUBBE-
Sid är Direktörns farfar, 82 år gammal och han bor i England. Varje sommar kommer han hit och vi får passa på att umgås när han är här. Pelargoner, kopparkaffekokare &  kanelbulle räcker långt för att skapa stunder och minnen.
Härligt med pigga äldre människor!
Your fear!

Vilken skräck, tänk om dessa länkar som gungan hänger i, skulle gå sönder... Men det är ju som Direktörn sa:

-Att alla fyra skulle gå i sönder på en gång är ju ganska osannolik.

Men är man mamma och sin förstfödde sitter där uppe då är man ganska nervös och pulsen stiger lite extra...
Själv ska jag i väg på mitt första spinningpass på 11 år. Det är också skräck och pulshöjande...

Dag 2 på G!

Nu har morgongymnastiken blivit utförd genom simning i hotellpoolen. Nu väntar frukost och en lekfull dag på Liseberg fullt med sånt här; Direktörn kom nämligen på att han gjorde ett stort misstag i går. Han hade inge godis, choklad, baconchips eller popcorn. Stackars sate. Han fick dock gå loss i Ben & Jerrys glassbar.

Familjen Cirkus på Liseberg!

Dagen började med en rejäl spya i bilen, heldag på Liseberg och nu avslutar Direktörn denna perfekta dag med en gonattsaga i form av vilka de sju första astronauterna i rymden var. I turordning givetvis.
En helt vanlig avslutning hos Familjen Cirkus.

Dagens bilder 090704!

-FISKELYCKA-
Artisten & Clownen gillar att lära sig saker, få intryck osv. De upptäcker och frågar hela tiden. I kväll var det deras älskade morfar som fick vara läromästare. Clownen fick tom bemästra båten själv:-)

I väntans tider.Mormors moster!

Jag har en stor släkt. Min storrökande(har snart rökt dynget runt i 70 år) mormor på 83 år har ingen aning om hur många kusiner hon har. Han hade nämligen 13 mostrar och morbröder. Men de börjar ta slut. Mormors moster "Elsa i Malmö" gick ur tiden i går. All respekt till dessa gamla tanter som lever så länge. Min 83-åriga mormor har fortfarande en moster kvar; Maja i Åmot. Hon ser och hör dåligt. Svårt att kommunicera där...

Men hur tusan lyckas de bli så gamla? Det är ju inte så att de legat på kökssoffan och ätit chokladpraliner hela livet....

Föd barn hemma utan bedövning på löpande band, jobba för skitlön, ta hand om ditt och dina föräldrars hushåll, res inte utanför kommun och skicka ett vykort till din syster tre mil bort om att du kommer på söndag med tåget för att stanna en dag eller två för att sedan ta nästa tåg hem.

Det gör livet värt att leva i många många år till. Tyckte de förr. Nu ska vi ligga i syrgastält, jobba som svin, tjäna grymt mycket pengar och vara i massmedia så mycket som möjligt. Just det, operera oss till ett plastigare utseende ska vi göra också så vi blir en skönhetsikon också.

Rest in peace Elsa in Malmo.

Lotta på Liseberg!

Yes, jag ska få uppleva Charlotte Perrelli live tillsammans med Direktörn. Det faller sig så bra att hon mfl är på Liseberg samtidigt som oss. Direktörn har redan börjat ladda. Nu vet jag inte riktigt hur jag ska få till detta med tiden att göra en skylt till honom....

6 juli Pudelkrull och axelvaddar Charlotte Perrelli, Agnes, Sarah Dawn Finer.

Bokmärken!

Pocketböcker är en perfekt present att ge bort för de skapar minnen och upplevelser. Gör gärna bokmärken och lägg på som dekoration på paketet.


På hjärtana har jag lagt på ett lager med 3D-lack.


Vid regnbågens slut!

Ovädret tog en ny vändning och skapade en regnbåge på köpet.

Åskoväder!

Åhh vad skönt att det regnar! Det åskar massor och jag tycker synd om de som är på Festivalen. Men ack vad skönt för moder jord.
Tyvärr så fick våran fina buske ta emot för mycket regn än den klarar av.


Vi har takdropp på altan!!!

Dagens bilder 090703!

-SÅGUDDEN-
Artisten fick bestämma dagens utflykt i dag och han valde Sågudden i Arvika. Han ville se bla gamla yxor och en jaktgrop på museet där. Tyvärr så var det låst och vi åkte till kusinerna och fika i stället.
Efter det så mötte vi Jonas för ett nytt försök men det var fortfarande stängt. Men det fina cafét var öppet så det blev kaffe & glass.
Och massa klättrande.Undrar vad de gör i gungan?

Foppatoffeln är tyvärr en sko i våran vardag.


Cupcaketatuering!

Arvika Festivalen är en dröm om du gillar fotografera människor. I dag när jag var i stan och väntade på att barnen skulle äta upp sin glass så kom en tjej förbi och jag trodde jag såg en cupcake under hennes blus. Hon gick vidare och jag svor över mig själv att jag inte frågade om det var en cupcaketatuering hon hade. Men sen efter några minuter så kom hon förbi igen och jag tänkte:

 -Ähh, vad har jag att förlora!!??

Och det var en cupcake där på hennes fina mage.

Visst är bruden skön! Fint läppstift, fint hår och en prickig bh.
Lovely!!! I like your style girl:-)


Dagens bilder 090702!

-BARNEN-
Det är så varmt och det behövs en arme av ideér för att komma på kyliga aktiviteter. I dag trotsade vi alla regler och åkte in till stan. Ojojoj vad varmt det är i city nu!
Men barnen skötte sig perfekt och dagen flöt på bra.
Här sitter kusinerna och suger in alla läckerheter som finns i leksaksaffären. Glass blev nästa mål:-)


Jag gillar Clownens sköna klädstil i dag. Kunde nästan tro att hon skulle på Arvika Festivalen. Edvin blev lite ledsen i ögat när han inte fick leka med sin favoritfasters handväska. Men jag lovar dig Edvin att du får den om 15 år om du fortfarande vill ha den.


Men gift mig!!!!

Jag blir galet imponerad av Jenny Sandberg och vad hon fångar på bild. Ni måste bara titta in på hennes senaste bröllopsfotografering. Jag gillar det männskliga hjärtat mest:-)

Bygga sovmorgon?!!?

Låg i sängen lite extra i dag. När verkligheten kommer ifatt en så får man ångest. Varför kan de inte sätta sig framför tv´n och glo istället för att utöva kreativ sabotage mot mammors dröm om ett städat hem????
Clownen skriker att hon sitter fast. Där kan hon sitta tycker jag.

Hur är det möjligt?

Lekrum på gym!

På Hälsokompaniet i Arvika finns ett lekrum. Vi får be till högre makter att det även finns kvar efter att min Cirkus använt det i morgon.
Gränser och tålamod är till för att tänjas och exprimenteras med.
Vi ska även på en lunchdejt med minst fem barn i morgon. Borde ju nästan avsluta denna kommande lugna dag med en stilla kväll på Arvika Festivalen. Någon som vill bjuda mig?

Sommarcider!

Har precis fått en kall Rekordelig Sommarcider Mango-Hallon 2,25 % av Direktörn. Ibland är han bra att ha. Fattas bara att han går ner och hänger tvätten också när jag fortsätter läsa min bok....


Politikersnack på Facebook!

Kolla in denna: http://blopp.blipp.com/~pesi/bilder/facebook_politiker.jpg

RSS 2.0