Hjälp den som mår dåligt!

Åsa har skrivit i sin blogg om självmord och när någon mår dåligt. Ska vi gå runt och viska, gömma eller prata tyst när någon mår dåligt? Om vi inte säger något till en annan att en annan människa försökt ta sitt liv; hjälper vi den personen då?

Är det inte bättre att omgivningen får veta och kan ta ställning och hjälp, lyssna, stötta, prata med anhöriga och hjälpa dem med alla beslut och samtal som måste ringas för att en person ska komma på fötter igen. Hur länge orkar vänner, familj och bekanta vara i denna bubbla och inte få lufta sina känslor med andra?

Varför ska vi inte pratat om att en person mår dåligt? Det finns ju hjälp! Om en person får en sjukdom och plågas till döds genom en sjukdom; då är det okej att finnas till hands och stötta och beklaga och göra ALLT för att den sista tiden ska bli så fin som möjligt.

Men om någon försöker ta sitt liv, orkar inte mer; då ska vi inte säga till någon, det får inte komma ut. Varför??? Är det inte bättre att fler vet om det så vi kan hjälpa och personen slipper ljuga om vad som har hänt?

Alla mår dåligt någon eller flera gånger i livet. Då ska vi hjälpa varandra. Innan det är för sent. Stötta nära o kära. Låt de pratat, prata och prata. Man kan inte ventilera för mycket. Det gäller att ha många som kan lyssna om någon i sin närhet mår dåligt. Man kan inte bära ansvaret själv.

Har du någon i din närhet som mår dåligt? Vet denne person vad som är bäst just nu? Kan den ta det beslutet om att ingen ska veta? Det kanske är någon närmast som gör att personen i fråga får livsglädjen tillbaka, de närmaste försöker ALLT men når inte riktigt fram. Då är det bra om fler finns där och stöttar.

Är det fult att försöka ta sitt eget liv? Vem har bestämt det? Be om hjälp!!! Men kanske inte personen orkar be om hjälp... När vi ska lyfta tungt behöver vi vara många. Även om det är tunga tankar.

Prata med varandra ♥ ♥ ♥

Kommentarer
Postat av: åsa

Tack!!!!!!!!!!!!



Det är så vi kan bli mer medvetna, att låta det Tysta folket få komma fram. Alla det medmänniskor som faktiskt finns där bakom alla stängda dörrar och inte vågar öppna.

Om vi bara kan plinga på dörren, kanske vi kan hjälpa någon!

från hela mitt hjärta

TACK

2010-02-15 @ 13:52:07
URL: http://badankor.blogspot.com/
Postat av: Marianne

Hej,



Jag läser din blogg ofta och skrattar igenkännande. Det här är också något jag känner igen och är så otroligt viktigt att bära med sej. Att vara medmänniska.

Tack för att du delar med dej/ Hälsningar Marianne



2010-02-16 @ 06:07:26
URL: http://solangen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0