Icing vs frosting?

Svarade på en fråga på Facebook; vad är skillnaden på icing och frosting.

Icing är det som stelnar och är tunnare; dvs tex det som är på donuts och det kallas glasyr på svenska tror jag???

Frosting är det där mjuka på tex cupcakes. Tjockt och fluffigt och det stelnar inte. Men vad heter det på svenska??? Fluff?



Kommentarer
Postat av: Busan



Fresta mig inte!

2010-01-28 @ 22:01:13
Postat av: Viktoria

Sånna vill jag äta säger Elsa :-)

Och jag måste säga att Donutisarna såg riktigt smarriga ut :-)

Kramis

Viktoria

Postat av: Viktoria

Jo svaret på frågan är

GOTT.. det heter GOTT :-)

Postat av: Nathalie

Icing och frosting är precis samma sak, bara det att icing är den brittiska termen och frosting är den amerikanska...

2010-02-25 @ 01:50:59
Postat av: Mimo

Nej, Nathalie är inne på fel spår. Frosting och icing är precis som du säger två olika saker. Icing är helt riktigt glasyr, kallas även kristyr (oftast i pepparkakssammanhang). Den svenska termen för frosting är nog smörkräm, även om man numera ibland tillsätter mjukost för mer smak (Philadelphiaost). :)

2014-03-01 @ 12:44:09
Postat av: Mimo

Nej, Nathalie är inne på fel spår. Frosting och icing är precis som du säger två olika saker. Icing är helt riktigt glasyr, kallas även kristyr (oftast i pepparkakssammanhang). Den svenska termen för frosting är nog smörkräm, även om man numera ibland tillsätter mjukost för mer smak (Philadelphiaost). :)

2014-03-01 @ 12:44:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0