Dag två!
Japp då var dag två avklarad när det gäller min variant av GI. Jag hade lite huvudvärk i morse men det gick över ganska snabbt.
Detta fick min stora mage i dag:
Frukost: en tallrik med filmjölk (3% fett) och en halv paprika.
Mellanmål: En näven solrosfrö. Kaffe med grädde.
Lunch: Fisk kryddad med curry stekt i smör, broccoli, två tomater.
Mellanmål: ½ dl Keso med kanel.
Middag: Fetaostbiffar med hemlagad salsa, sallad.
Massor av vatten!
Mitt recept på fetaostbiffar/järpar (11 st fick jag till) med hemlagad salsa:
400 g nötfärs
100 g fetaost
1 ägg
2 msk grädde
En knippe färsk timjan.
Blanda ägg, grädde, smulad fetaost, timjan, peppar och salt. Ha i köttfärsen och rör om. Rulla till järpar/ biffar eller vad du vill. Stek i smör på medelvärme.
Under tiden gör du salsa:
1 hackad gul lök
1 vitlöksklyfta
½ röd paprika i fina bitar
½ gul parika i fina bitar
500 g krossade ekologiska tomater
½ dl vatten
Salt peppar
Fräs lök, vitlök, båda parikahalvorna i lite smör/olja tills det fått färg. Häll över krossade tomater och vatten. Låt koka i 10 minuter. Krydda med salt, peppar och tex färsk timjan.
Om ni använder mina recept hänvisa gärna till min blogg och lämna gärna en kommentar om ni provat de.
Detta fick min stora mage i dag:
Frukost: en tallrik med filmjölk (3% fett) och en halv paprika.
Mellanmål: En näven solrosfrö. Kaffe med grädde.
Lunch: Fisk kryddad med curry stekt i smör, broccoli, två tomater.
Mellanmål: ½ dl Keso med kanel.
Middag: Fetaostbiffar med hemlagad salsa, sallad.
Massor av vatten!
Mitt recept på fetaostbiffar/järpar (11 st fick jag till) med hemlagad salsa:
400 g nötfärs
100 g fetaost
1 ägg
2 msk grädde
En knippe färsk timjan.
Blanda ägg, grädde, smulad fetaost, timjan, peppar och salt. Ha i köttfärsen och rör om. Rulla till järpar/ biffar eller vad du vill. Stek i smör på medelvärme.
Under tiden gör du salsa:
1 hackad gul lök
1 vitlöksklyfta
½ röd paprika i fina bitar
½ gul parika i fina bitar
500 g krossade ekologiska tomater
½ dl vatten
Salt peppar
Fräs lök, vitlök, båda parikahalvorna i lite smör/olja tills det fått färg. Häll över krossade tomater och vatten. Låt koka i 10 minuter. Krydda med salt, peppar och tex färsk timjan.
Om ni använder mina recept hänvisa gärna till min blogg och lämna gärna en kommentar om ni provat de.
Kommentarer
Postat av: Gunilla -nillisen
Underbart, vilket härligt recept, det ska jag testa!
Trackback