Stärkelse, blodsocker och insulin!

Detta är tankar jag har just nu om socker och sjukvården. Det jag snappat upp här och var i litteratur osv:

 

Kolhydrater är tex socker, mjöl, ris, pasta och potatis. När detta bryts ner i magen omvandlas detta till druvsocker och/ eller fruktsocker och blodsockret stiger. För att få ner blodsockret behövs hormonet insulin. Ju mer kolhydrater du äter ju högre blir ditt insulin. Och vad mer är insulin? Jo det är kroppens fettlagrande hormon. Man ska alltså undvika stärkelse för att hålla en jämn blodsockernivå för att gå ner i vikt eftersom då behöver inte kroppen producera mer insulin som är kroppens fettlagrande hormon.

 

Enkelt va?

 

Men varför äter inte feta människor och diabetiker efter detta då?

 

Jo vi har några ekorrhjul här i västvärlden.

 

Mycket av forskningspengarna till folks sjukdomar kommer från läkemedelsindustrin. Läkemedelsindustrin älskar att vi äter stärkelse och får högre bmi, fler hjärt- och kärlsjukdomar samt diabetes. Varför? För då får de sälja mer mediciner som sänker vårat blodsocker och andra värden. Tada vilket ekorrhjul. Mer pengar till forskning som leder till mer läkemedel!

 

Det andra ekorrhjulet fick jag smaka på själv idag. Landstinget ska följa livsmedelsverkets kostråd dvs tallriksmodellen där kolhydrater ingår. Bryter en läkare mot dessa rekommendationer kan det leda till avsked. Ingen personal vill därför utbilda sig eller rekommendera en kost utan kolhydrater för det strider mot livsmedelsverkets rekommendationer. Tada ekorrhjul nummer två.

 

Så länge vi har ett livsmedelsverk som tror på forskningen från läkemedelsindustrin så kommer vi ha väldiga problem inom sjukvården och med övervikt hos människor. Sjukdomar kommer öka.

 

Vi kan även se i djurvärlden att stora portioner av fett och proteiner inte gör djur feta. Tex så har jag aldrig sett ett fett lejon som äter mängder av kött men däremot finns det feta hundar som äter som vi i västvärlden.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0