New York Blueberry cheesecake!

Ibland suger det extra att äta enligt LCHF. Tex när man är såååå hungirig och så dukar värdinnan fram denna läckerbit...

Men vi kan ju njuta av receptet. Det är ju lika underbart.

Eller inte. Åh dret.


Kexbotten:
300 g     digestivekex
150 g     smör

Cheesecakesmet:
600 g     philadelphiaost
2,5 dl     kesella, 10%
1 dl     strösocker
1 dl     majsstärkelse
2 tsk     vaniljsocker
3 st     ekologiska ägg
1 dl     vispgrädde
200 g     vit kvalitetschoklad
1,5 dl     färska blåbär, (eller frysta)

1 Sätt ugnen på 175 grader.
2 Krossa kexen fint i en mixer och blanda smulorna med smält smör.
3 Tryck ut kexblandningen till en botten i en teflonform med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter.
4 Förgrädda bottnen i mitten av ugnen i cirka 10 minuter och låt svalna.
4 Vispa philadelphiaost och kesella krämigt i en skål.
5 Blanda i strösocker, majsstärkelse och vaniljsocker.
6 Rör i ett ägg i taget och sist vispgrädde.
7 Bryt chokladen i bitar, smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) och blanda ner chokladen i smeten.
8 Häll smeten över kexbottnen och strö över blåbär.
9 Grädda kakan i mitten av ugnen i cirka 40 minuter. Täck den med aluminiumfolie när den blivit gyllenbrun, så att den inte blir för mörk.
10 Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i cirka 30 minuter.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0