Kycklinggratäng med blomkål!
Här är en rätt jag rafsade ihop nu i kväll när jag såg vad som fanns i kylskåpet. Man kan nog ta lite av varje men det var detta som vårat mitt kylskåp erbjöd.
700 gr kycklingfilé
1 blomkålshuvud
10 st stora färska champinjoner
3 dl creme fraiche
1 dl grädde
Ost tex cheddar eller prästost
3 msk röd currypasta
Chilipulver
Salt
Peppar
Smör
Dela blomkålen i buketter och koka de nästan mjuka. Häll av vattnet och tillsätt grädden, cremé fraichen och 1 msk röd currypasta i blomkålsgrytan och koka fem minuter.
Skiva champinjonerna och stek dem i smör med salt o peppar och lägg i en smord ungssäker form.
Skiva kycklingfilén i gaffelstora bitar. Stek dem i smör med röd currypasta, chilipulver, salt och peppar. De ska vara genomstekta.
Lägg på skivad ost ovanpå champinjonerna i gratängformen och på med den stekta kycklingen. Ett lager ost till och sen på med blomkålsröran.
Avsluta med ett lager ost ovanpå allt.
In i ugnen på 200 grader tills allt fått färg.
Smaklig spis!
700 gr kycklingfilé
1 blomkålshuvud
10 st stora färska champinjoner
3 dl creme fraiche
1 dl grädde
Ost tex cheddar eller prästost
3 msk röd currypasta
Chilipulver
Salt
Peppar
Smör
Dela blomkålen i buketter och koka de nästan mjuka. Häll av vattnet och tillsätt grädden, cremé fraichen och 1 msk röd currypasta i blomkålsgrytan och koka fem minuter.
Skiva champinjonerna och stek dem i smör med salt o peppar och lägg i en smord ungssäker form.
Skiva kycklingfilén i gaffelstora bitar. Stek dem i smör med röd currypasta, chilipulver, salt och peppar. De ska vara genomstekta.
Lägg på skivad ost ovanpå champinjonerna i gratängformen och på med den stekta kycklingen. Ett lager ost till och sen på med blomkålsröran.
Avsluta med ett lager ost ovanpå allt.
In i ugnen på 200 grader tills allt fått färg.
Smaklig spis!
Kommentarer
Postat av: Kusin Carina
Åhh, vad gott det verkar. Nu blir jag än mer hungrig, men jag slutar jobba om 45 min så då kan jag få något i magen.
Trackback