Kålpudding to die for!
Fem matlådor och två stora portioner blev det av denna kålpudding.
Och jädrar vad god den var!
800 gr köttfärs
1 vitkålshuvud
2 ägg
3 dl grädde
250 g avrunnen keso
50 g smör
1 buljongtärning
5 dl vatten
vitpeppar
salt
paprikapulver
cayennepeppar
Sås:
3 dl buljong från puddingen
4 dl grädde
en skvätt soya
vitpeppar o salt
175 grader
Gör så här:
Skär vitkålen i bitar och stek den i smör. Häll på vatten och tillsätt buljontärningen.
Koka kålen ca 10 minuter.
Blanda köttfärsen och resten av ingridienserna (ej de till såsen).
Bred ut ett lager med kål på ett bakplåtspapper på en ugnsplåt.
Bred köttfärsmassa på kålen och bred på det sista med vitkålen.
Häll över buljongen som blev när du stekte/kokte kålen.
Stek kålpuddingen i ca 30 minuter.
Häll av buljongen från plåten i en gryta och tillsätt grädden o soyan till buljonen.
Kålpuddingen sätter du in i ugnen igen tills den blivit genomstekt.
Koka såsen och smaka av om det behövs mer salt o peppar.
Servera gärna med osötade lingon till.
Och jädrar vad god den var!
800 gr köttfärs
1 vitkålshuvud
2 ägg
3 dl grädde
250 g avrunnen keso
50 g smör
1 buljongtärning
5 dl vatten
vitpeppar
salt
paprikapulver
cayennepeppar
Sås:
3 dl buljong från puddingen
4 dl grädde
en skvätt soya
vitpeppar o salt
175 grader
Gör så här:
Skär vitkålen i bitar och stek den i smör. Häll på vatten och tillsätt buljontärningen.
Koka kålen ca 10 minuter.
Blanda köttfärsen och resten av ingridienserna (ej de till såsen).
Bred ut ett lager med kål på ett bakplåtspapper på en ugnsplåt.
Bred köttfärsmassa på kålen och bred på det sista med vitkålen.
Häll över buljongen som blev när du stekte/kokte kålen.
Stek kålpuddingen i ca 30 minuter.
Häll av buljongen från plåten i en gryta och tillsätt grädden o soyan till buljonen.
Kålpuddingen sätter du in i ugnen igen tills den blivit genomstekt.
Koka såsen och smaka av om det behövs mer salt o peppar.
Servera gärna med osötade lingon till.
Kommentarer
Trackback